Bebeği gece uykusundan sık uyanmayan annelere sorum var 🌸

Ben artık kızımın beşiği sevmediğini düşünmeye başladım ya :woman_facepalming:t2: 15 aylık kızım. 10 gündür annemlerin yanındaydım dün eve döndüm. Ordayken kızımla normal bir kanepede birlikte uyuyorduk. Akşam 11 gibi uyuyordu gece 2 ye 3e kadar filan uyuyordu uyanınca mama içip tekrar uyuyor sabah 8de bidaha uyanıp mama içiriyorum sonra da 9-10a kadar uyuyor. Bu düzen bile bana iyi geldi yani bu sıklıkta uyanması gayet güzel aslında. Ama eve döndüm beşiğe koyduktan sonra yarım saat- 1 saat sonra uyanıyor. Bu akşam 11 gibi uyuttum şu saat oldu 2 kere uyandı bile şimdiden. Oyun parklı beşik kullanıyorum onu mu sevmiyor anlamadım gitti doğumdan beri hiç yatmak istemiyor sanki beşikte. Zaten gece o kadar sık uyandıktan sonra en sonunda yanıma alıyorum yanımda devam ediyor uykusuna sabaha kadar. Sizler beşikte mi uyutuyorsunuz. Bazada filan yatıran var mı onu merak ediyorum. Tek kişilik baza var yakınımdaki odada, oraya alıştırmalı mıyım uyur mu diye düşünüp duruyorum. Yataktan kendisi inebiliyor artık düşmeden. Denemek istiyorum ama sizce duyar mıyım ağladığında?

Mesele ne baza ne beşik,mesele şu ki o senin kokunla uyumak istiyor…Benim kızım benimle kanepede, baza da uyur ama tek olduğunda Max yarım saat, benimle ise sabaha kadar uyuyor :grinning_face_with_smiling_eyes:Ayrı yattığında agladiginda da duyacağını düşünüyorum, derin bir uykuya dalamiyoruz bilinç altımızda onlar olduğu için ama tabi senin uyuma şeklini bilmiyorum

Ya aslında ben de aynı şeyi düşünüyordum ama ailemin yanındayken de onu erken uyutup ben 3 gibi filan onun ilk uyandığı saatlerde yanına yatıyorum. Ona rağmen ben yanına yatana kadar hiç uyanmıyor neredeyse, 10 gün kaldım ve neredeyse her gece böyleydi. Evime döndüm evde de aynı şeyi yapıyorum genelde ama beşikte olduğunda benim yattığım saate kadar sık sık uyanıyor. Yatarken ona mama içirip tekrar beşiğine koyuyorum kısa süre sonra uyanıyor artık ben de pes edip yanıma alıyorum. Ah keşke sabaha kadar beşiğinde uyumaya devam etse de ben de biraz rahat uyusam diyorum her gece

Ben de mesela annemgile gittiğimiz de gözlemliyorum, öğlen 2 saat kesintisiz tek yatıyor şok oluyorum haliyle, bende bulamadım çözümünü.. Şimdi tadını çıkarmaya bakıyorum ilerleyen zamanlarda bugunleri ararsın Tülay diyorum sıkı sıkı sarılıp uyuyorum.

Dimi gündüz uykusunda bile uzun uyuyorlar orada :rofl: biz rahatladığımız için onlar da rahatlıyor belki de. Evet bugünleri de çok özleyeceğiz aslında da çok alışırsa da büyüdüğünde ayrı yatması daha zor olur mu diye düşünmeden de duramıyorum.

Merhabab benim bebeğim 13-14 aylıkken park beşikte yatmak istemedi . Onu da bi arada düştükten sonra yer yatagında yatırmıştım sonra orayı sevdi sanırım pakt beşiğe koyunca 20-30 dk sonra uyaırdı bende dedim sanırım beşikte yatmak istemiyor yet yatagınca uzunca uyuyordu. Monteseri yatak aldk baza düştüğü için almadım .
Annenizin oda sıcaklığı vs bunları da göz önünde bulundurun eviniz sıvak mı oraya göre belki bi tık soğuksa o da iyi gelmiş olabilir . İsterseniz park beşiğin yatagını yere koyup bi iki gün yada farklı yatak bir iki gün deneyin olmadı

Aynı şeyi düşündüm ve Montessori yatak aldım, aldigimla kaldım suanlik …derine inince aslında bende onunla yatmak istiyorum gibime geldi :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:bu konuda ne istediğimi bilmiyorum bakma bana, gece neyse de gündüz bensiz uyumasını ve işimi halletmeyi isterdim sadece ama imkansiz

Bebeğim baya dönerek uyuyan bir bebek hatta yer yatagında hep ayakları dışarda olurdu belki küçük geliuordur ona da artık

Yazın ben de park beşiği kaldırıp yer yatağı yaptım aslında, ama orda da çok farklı olmadı yine sık uyandı gece hep yanıma almak zorunda kaldım. Annemlerin evi daha sıcaktı, bizim ev aşırı soğuk oluyor çok zor ısınıyor. Orası sıcak olmasına rağmen rahat uyudu hep terlese bile. Burası da tam tersi, aslında soğuğu daha çok seviyor. Anlamadım gitti inşallah bi çaresini bulabilirim

Gündüz de beraber mi uyuyor sadece, bizimkinde o yok çok şükür ama kendisi uyursa yarım saat filan uyur, yanında ben de yatsam 2 saat uyur.

Anlattığının aynısı işte :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:tek olursa Max yarım saat benimle 2 saat uyuyor gündüz :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:ama gece sıkıntısı yoksa sabaha kadar uyur kalkmaz.Gece beslenmesi zaten yok dişi yzunden bazen ağlayarak uyanıyor o kadar

Yani üşümüyorsa o zaman sanırım yanınıza aldıkça size alışmış gibime geldi

Aynı gerçekten ya :joy: peki sen yeni doğduğu dönem hiç ısrarla denedin mi yalnız uyuması için. Ben gece saat 4’lere kadar uğraşırdım uyutup beşiğe koyardım hemen uyanırdı. En sonunda pes edip alırdım yanıma kendim hiç uyuyamazdım. Ne kadar uğraştıysam olmadı, demek ki huyları böyle

Çok uğraştım aslında ama yok olmadı

İlk doğdugu zaman ilk 25 gün kucagjmda uyudu, yatağında öyle huzurlu uyumuyordu, zamanla besige alistirdim o zamanlarda Max 2 saat beşikte uyuyordu ve 6-7 aylıkken benimle geceleri uyanmadıgini farkedince beraber uyumaya başladık, böylece bende dinleniyordum..Ama zamanla bağımlılığa dönüştü :grinning_face_with_smiling_eyes:İpin ucu kaçtı tabi o günden sonra öyle birşey ki abartisiz yanından kalkınca hemen gözünü açıyor, sanki uyuma numarası yapıyor :grinning_face_with_smiling_eyes:

Çok garip gerçekten ya, bir yandan çok güzel evet insan doyamıyor. Ama rahat bir uyku uyumayı özledim :woman_facepalming:t2: umarım kendi yataklarında uyumaya alışmaları çok zor olmaz.

Biraz bilinc kazansın ayırmak o zaman daha rahat olacaktır, şuan kendilerini bizimle güvende hissediyorlar, bu duyguyu elinden almak istemiyorum bende…O ne zaman hazır olursa ayirnak daha mantıklı

benim bebegim henuz 6 aylik ama 3.ayinda ben de anne yani besiginde yatmak istemedigini fark ettim. besikteyken surekli uyaniyordu. kendi yatagimiza biraktigimda uyanmiyordu (bel fitigim oldugu icin yatagimiz sert) . ben de donusturulebilir ahsap yataklardan aldim kademeleri var en ust kademe kullaniyorum henuz ayaga kalkamadigi icin. ayaga kalkinca da en alt kademeye indirecegim. iki yasinda falan da baza seklinde olabiliyor sadece yatak almak gerekiyor uygun boyutta. burada yatmaya basladigindan beri bir sorunu yoksa en az 4-5 saat uyanmiyor. sadece emzirdigim icin acikinca uyaniyor

Bu yatağı ilk defa gördüm, yurt dışında yaşıyorsunuz galiba…Bu tarz bir yatak icinde geniş bir yatak odası gerekli sanırım bu da bizim tipik Türk evleri için zor

evet tulay hanim. benim yatak odam gereksiz buyuk gercekten. klasik turk yatak odasina sigmayabilir. dolap, komodin, sifonyer derken yer kalmayabilir. odasi ayriysa belki o zaman dusunebilirler, muadil var mi bilmiyorum ama vardir diye dusunuyorum. arka tarafinda da depolama yeri var bez islak mendil pamuk oraya depoluyorum. her acidan kullanisli bi urun oldu benim icin.