Bebeği deliksiz uyuyan anneler merak ettiğim bir şey var, bebeğinizi geceleri ince kıyafetle mi uyutuyorsunuz? Evimiz genellikle 22 derece civarı. Kızıma sıfır kollu zıbın üstüne 2.0 tog uyku tulumu giydirip öyle uyutuyorum. Ama gece o kadar sık uyanıyor ki, en uzun uykusu nadiren 2-3 saat. 2 gündür hasta kızım, devamlı burun akıntısı ve göz yaşarması oluyordu. Ateşi biraz yükselince ve uykudan uyanıp geri uyumayınca ben de dün gece biraz calpol içirip üstüne de uzun kollu zıbın + t-shirt, altına pijama giydirdim çoraplarını da çıkardım ince bir battaniye örtüp öyle uyuttum. Gece 1.30’da uyudu ve sabah 8.30’a kadar hiç uyanmadı. Çok şaşırdım sürekli kontrol ettim bir şey oldu sandım, üşümemişti bu şekilde. Yanakları biraz soğuktu ama göğsü ve sırtı ılıktı. Acaba ince kıyafetle uyuttum diye mi böyle rahat uyudu? Tabi ki hastalığın etkisi de olabilir ama yine de merak ettim sizleri de.
valla canim benim oglum hep deliksiz uyur geceleri 10.5 gibi uyur sabah 9 gibi uyanir 1 kez bile uyanmaz ama 1 hafta 10 gundur kısa kollu zıbın üzerine 2 tog uyku tulumu giydirip yatiriyorum uyanmiyor ama surekli kıpırdiyor kendini rahatsiz ediyor sanki uykuya dalamiyor gibi bende dün gece kısa kollu zibın üzerine pijama giydirdim yatirdim 9.5 da zor uyandirdim kahvalti saati gecmesin diye ve hic kıpırdamadı yani tulumda rahat edemiyorlar sanirim
coraplı hiç yatirmam mutlaka cikartirim
Calpol uyku getiriyor diş ağrısı vs varsa onu kesip ondan da uyumuş olabilir o kadar uzun süre ama bende 1.6 tog sıfır kollu zıbınla yatırdım dün bizimde burnu akmaya başladı valla üşüyor mu iyi mi düşünmekten helak oldum . Pijama ile yatınca da üstünü hiö mrttürmüyor dolanıyor ona ya
2 tog tulum icine sifir kollu zibin giydiriyorum incede battaniye sicagi asla sevmiyo surekli ustunu aciyo ince yorgani ortersem uyaniyo surekli mesela koye gidince soba yakiyoruz asla uyumuyo sicakdan . Hastalikdanda olabilir belki ama gercekden bebekler sicagi sevmiyo
Herkese teşekkür ederim cevaplar için ya gerçekten demek ki sıcaktan uyumuyorlar. O zaman denemeye devam edeceğim ben de bu şekilde, daha yeni bir tane daha 2.0 tog tulum almıştım onu 1 tog ya da 0.5 ile değiştiricem giydirmeden.
Tog giydirmeyenler nasıl uyutuyor acaba bende onu merak ediyorum
odamiz 21 22 derece içine kısakollu zibin üstüne alt üst pijama takım giydiriyorum. Normalde küçük bir bebek yorganı var ama yatağında yatmıyor şu sıra yanımda yatırıyorum.
13 ay 15 günlük acayip huysuz ben yanından ayrıldığın an, yatağına veya yatağımıza yatırdığım an yani kucağımdan indirdiğimde direk ağlıyor özelliklede gece uykulardanda ağlayarak uyanıyor, gündüz ve gece uykusuba direnç fazla diş mi ayrılık kaygısımı anlamadım. Bu aylarda bebeği bu durumda olan varmı..
Benım oglum da uykusu maasallah guzel 10 aylık olduk ben 1 tog uyku tulumu gıydırıyorum ıcıne de atlet ve kısa kollu zıbın sıcağı sevmeyen bır bebek benımkı corapsız yatıyor ustune de bısey ortmuyorum örttüğüm an uyanıyor
Ben uyku tulumu bu sene giydirmiyorum ev 25.5-26 derece de sadece kollu zıbın ve alt pijama giydiriyorum. Çorapsız üstü açık yatıyor. Üstünü en ince battaniye ile ortsem dahi hemen üstünden atıyor. Sizin oda ısınına göre bana normal geldi ama siz yinede göğüs sırt kontrolu yapın sıcaksa üşümüyordur
Benim bebeğim normalde geceleri 2-3 kez uyanıyor. Zıbın üzerine pijama giydirip üzerini örterim. Dün gece uykusuna yatırınca uykusu iyice derinleşsin öyle örtüyüm, uyanmasın dedim kendi kendime. Ben de yatağıma yattım. Bir uyumuşum sabah 5e kadar, çocuk da üzeri açık uyumuş gıkı çıkmadı. O uyanmadan ben aldım emzirdim ve sabah 8e kadar hiç uyanmadan devam etti. Gece deliksiz uyuduğu gün, üzeri açık uyuduğu gün oldu böylece
tesadüf mü bilmiyorum. Üşüdü diye düşündüm ama kucağıma aldığımda sırtı göğsü normal sıcaklıktaydı. Ben üzerim açık uyusam donarım. Bebeklerin vücut sıcaklığı daha hızlı yükseliyor bence, çok örtmeye gelmiyor.
Ben geceleri 1.6 tog ile uyutuyorum, dişi agrimazsa uyanmaz ve içinde de sadece askılı zıbın oluyor, çorap asla giydirmiyorum.
Siz tog kullanmıyorsunuz sanırım üstünü örtünce illaki dolanmıyor mu sizinki ![]()
Bende bu şekilde lcnin kullanıyorum içine bişey giydirsem daralacak gibi duruyor. Üşüdüğünden uyandığını düşünmüyorum alışkanlıktan uyanıyor sanırım 2-3 kere emip uyuyor . Vücuduna bakınca ılık oluyor
Uyku tulumu kullanmıyorum. Evet dolanıyor ve o zaman sinirlenip ağlıyor ben müdahale ediyorum. Tulumu olsa belki de dönüp uyumayan devam edecek. Erteledim bir türlü alamadım uyku tulumunu ![]()
Evet bence de muhtemelen alışkanlıktan uyanıyor olabilir
Örtüyle daha da rahatsız oluyor uyanıyor diye bende 2 aydır tulum kullanıyorum uöarım üşümüyordur ![]()
Valla benim kızımda geceleri deliksiz uyur maşallah. Ne zaman uyku tulumu giydirsem uyumuyor rahatsız oluyor sanırım hem 2,5 tog var bizim memleket soğuk tabi hemde 1,6 tog var ikisini de denedim giydiği akşamları uyumuyor. Bende uzun kollu zıbın + üstüne orta kalınlıkta üst giydiriyorum altına da normal pijama bazen çorapla bazen çorapsız yatırıyorum üstüne de kendi ördüğüm Puffy battaniye var onu örtüyorum güzel uyuyor maşallah ![]()
Ben iki tulum.amdim.bori 1.6 diğeri de 2 tog
Biri kirlenecek diğerini giydiriyor ikisinde de durum.yni gece 2 kere kalkar genelde kamin tulumu giydirince kombiyi kisiyorum ben ..
Offf tak etti ya hep yanlış yazıyor.. Bu sene şu ingilizce kilavyesinden de çıkmalıyım. Ben doğru yaziyom o yanlış yaziyor![]()
O değil benim kız 13 ay 10 günlük maşallah üç dört defa uyanıyo sallıyorum bazen bazen sallamadan uyutuyorö uyuyo bi bakıyorum saat bi bazen yarım saatte bi uyanıyor için tuhaf yanı odada bn yoksam hayatta babası uyutmaya çalışsa apartmanı yıkıyo resmen sesiyle dersin kızımı boğazlamışlar halbuki gözünden yaşta gelmiyo sadece çığlık atıyo ve bn çok zorlamıyorm o konuda maşallah bebekleri tekte uyuyup uyanan anne ve bebeklere rabbim nazarladsrdan sakınsın darısı başımıza
Başlığı görünce içim gitti o sırada saat beş buçuk olmasına rağmen hâlâ uyumayan kızım kafayı yemek cinnet gecirmek üzereyim resmen nefret ediyorum şu an kendi kızımdan sonunda babası akıl edipte aldı biraz götürdü onda da durmuyo ağlama sesi geliyor off çok zor gece her gece de bnm için zulüm işkenceydi de bu bi başka oldu sanki bıktım tükendim yeminle sabrım da kalmadı çocuğa zarar vermekten korkuyorum elimden bi kaza çıkmasun diye odayı terk ediyorum bi iki dk ama yoruldum vallahi billahi yoruldum eşim olacak adam da neden bağırıyorsyn diyor ben 24 saat bu çocukla geciyorum uykuszluğu huysuzluğunu çekiyorum normalde çok çok nadir bağırıırm ama artık gecenin dördü olunca ve hâlâ uyumaınca tam uyudu diyorum gözlerim bir dk içinde dalmaya başlıyor o tekrar uyanıyor bnde bağırdum cağırdum çocuk tabi ki daha fazla ağladı ama bnde de hâl kalmadı Allahım ne zaman geçecek bu zor günler yaa