Bebeğim 3 gündür kakasını yapmıyor

İlk olarak Muhabbet adlı kanalda gönderildi
seymaaa

3 aylık olacak nerdeyse Pazar gününden beri kaka yapmıyor çiş yapıyor gazını çıkarıyor kaka yapmıyor ne yapmalıyım

@all

Bebeğinizin 3 günlük bir süre boyunca kaka yapmaması zaman zaman normal olabilir, özellikle yalnızca anne sütü alıyorsa. Anne sütüyle beslenen bebeklerde sindirim sistemi çok verimli çalıştığı için bazen kaka yapma sıklığı azalabilir. Ancak, bazı şeyleri göz önünde bulundurmanız ve takip etmeniz faydalı olacaktır:

1. Beslenme Düzeni:

• Bebek yalnızca anne sütü alıyorsa, sütle yeterince beslendiğinden emin olun.
  • Bebek yeterince besleniyorsa ve kilo alımı normalse, kaka yapma sıklığının azalması genelde endişe verici değildir.

2. Gaz ve Rahatlatma:

• Gazını rahatça çıkarabiliyorsa ve huzursuz değilse genelde bu da iyi bir işarettir. Ancak yine de karın bölgesine hafif masaj yaparak ya da bacaklarını bisiklet çevirir gibi hareket ettirerek rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

3. Huzursuzluk Belirtileri:

• Eğer bebeğiniz huzursuzsa, karın bölgesinde sertlik veya şişkinlik fark ediyorsanız ya da iştahında azalma varsa bir çocuk doktoruna danışmanız faydalı olacaktır.

4. Sıvı Alımı:

• Özellikle anne sütü ya da formül mama alıyorsa, bebeğin yeterli sıvı aldığından emin olun. Sıvı alımı bebeğin sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olabilir.

5. Doktora Danışın:

• Eğer bebeğiniz 3 gün boyunca hiç kaka yapmadıysa ve huzursuzsa, mutlaka çocuk doktoruna danışın. Doktorunuz gerekirse bebeğinize uygun bir müshil veya rahatlatıcı öneride bulunabilir.

Bu süreçte bebeğin genel durumu önemli bir gösterge olacaktır. Eğer bebeğiniz keyifli ve rahat görünüyorsa, çok fazla endişelenmeye gerek yoktur; ancak belirttiğim işaretler varsa doktorunuza başvurmanız en iyisidir.

1 Beğeni

3 gun yspmasa kork demisti doktor bize korkutmiyim ama

1 Beğeni

Çoğu doktor 10 güne kadar normal diyo 3 günde neden korkalım

1 Beğeni

Benim bebeğim de dört gün yapmamıştı, herkes normal diyordu ama benim içim rahat etmedi sağlık ocağına gitmiştim oradaki doktor da bir haftaya kadar normal dedi ama yine bir jel gibi birşey verdi poposuna sıktım ondan sonra yaptı kakasını. Kendi doktoruna sorduğumda o da çok normal yapmaması dedi yapmadığı zamanlar poposuna ufak ufak uyarılar verin mesela ateş ölçerin metal kısmını hafif degdirin popo içine dedi .

1 Beğeni

Bilmiyorum bnde doktorun dedigi bu

3 gün yapmıyorsa karnı şiş ve sertse normal degil ,kabız anlamına geliyor.

Ama sert değil ve yumuşaksa ,normal kabul ediyorlar 3 gün yapmaması için.

Benim bebeğim kaka yapamıyordu karnı sertdi şişti.
Bu yüzden kabız olduğunu soyledi doktorlar.
Mama degiştik,ve mamasını sıvı vermeye çalıştık bir daha kabız olmadı şükür :palms_up_together:t2: @seymaaa

1 Beğeni