Bebeğim ağzı açık uyuyor

Bebeğim bir aylık burnunda bir tıkanıklık var gibi uyurken özellikle geceleri burnu hirliyor gibi ses çıkıyor sanırım burnundan rahat nefes alamadigi için agzi hafif açık uyuyor aspiratörle temizliyorum surekli o da sürekli kullanmak zarar verir mi diye endişe ediyorum eşim burna sıkılan serumdan veriyor ikidir pek işe yaramıyor gibi var mı bu sorunu yaşayan çözümü olan

Burnu tıkalı muhtemelen acamadiginiz için de ağzı açık uyuyor. İlk günler bizde doğru düzgün serumu yapamıyorduk acilde bir iki defa gösterince cesaretlenip doğru uyguladık sonra geçti

2 Beğeni

Tazyikli mi vermek lazım acaba

Hayır canım tazyikli yapma 1 aylık bebege uygulanmaz o şekilde damla şeklinde olan serum fizyolojik al yoksa bütün temizleme aspiratöru var ondan al 2-3 damla damlat aspiratör ile de Çek her emzirmeden yada uyumadan önce yap rahatlar inşallah bizim de ilk 2 buçuk ay öyleydi hırıltı da vardı yavaş yavaş geçti şimdi 5 aylık olcaz. YouTube da Dr Osman Gönülal var onu izleyebilirsin baya faydalı oluyor

Teşekkür ederim ben çok video izlemedim eşim izlemiş her burun için 1,5 ml serum uyguluyor ama tam geçmedi burnunun hiriltisi aspiratör aldık onunla da gün içinde çekiyorum

1 Beğeni

Ben kızıma da kullanıyordum serum iyi kötü açılıyordu ama bir süre sonra eğer kuruysa serum sıkıp ama kuru değilse burnunun birinden üfleyip diğerinden çıkartıyorum sonra da diğer burnundan, zararlımı bilmiyorum ben zararını görmedim ama başka türlü de acamamistim burnunu hiril hiril edip kendini de uyandırıyordu, eğer tiksinmem dersen deneyebilirsin

1 Beğeni

Yok zararlı değil canım ama 4. Aydan sonra yapabiliyoruz diye biliyorum küçükken uygulanmasa daha iyi olur .

Üfleme derken neyi kastettiiniz tam anlamadım

Hiç araştırmafim açıkçası eşim hemşire o araştırdı yaptı iki kere yaptı sadece

Bende 1 aylıkken falan bir iki kere yaptım tazyikli verdim serumu benim eşimde eczacı daha çok küçük yapma dedi ondan sonra bir iki de video izledim çocuk doktoru videosu bu konu hakkında 4 aylık olana kadar uygulanmaması gerekiyor dediği için hep aspiratörle açtım şimdi 5. Aya gircez bir kaç gün sonra havalardan olsa gerek kuruyor içinde serum damlatıp yumuşatıyorum tek tokanin arkasiyla çıkarıyorum :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: minnacık burnundan kocaman sümük çıkıyor başka yol bırakmadı valla :grin:

Benimki de bir aylık oldu tazyikli olmadı bizim verdigimizde çok bir şey çıkaramadım aspiratörle arkasından çektik az bir şey çıktı bizimki özellikle geceleri hirliyor tokayla nasıl yapıyorsunuz o daha riskli değil mi ben korkarım onu burnuna sokmaya

Merhaba, bebeginiz cok küçük. Ben de sizin gibi burnu tıkalı sanmıştım ama çok küçük oldukları için solunum yolları da küçük oluyor. Büyüdükçe normale döndü. Banyodan sonra 1,5 2 ml sıkıp aspiratorle 3 nefesle kısa kısa çekebilirsiniz. Hastalığı yoksa sürekli yapmak tahriş edebilir.

1 Beğeni

Zaten ucunda oluyor hemen hemen çok derine bende yapamam zaten riskli evet . Bende aynı sizin gibi yapıyordum aynen

1 Beğeni

Biraz geç olacak ama bayağı burnundan üflüyordum birinden üfleyince diğerinden fırlıyor zaten :face_with_peeking_eye::sweat_smile: ağzım yüzüm sümük oluyor ama olsun

İşe yarıyor mu bir de bir zararı olmaz mı acaba

Burun aspiratörünü çok sık kullanmak hassas burun içini tahriş edebilir. Burun serumunu doktor önerisi ile düzenli kullanmak faydalı olabilir. Odanın nem dengesini sağlamak, burun tıkanıklığını azaltıyor. Eğer tıkanıklık ve ağızdan nefes alma devam ederse mutlaka bir çocuk doktoruna danışmanızı öneririm.

1 Beğeni