Benim bebeğim 10gün sonra 14 aylık olacak fakat bırakın sıralamayı yürümeyi
Ayağa bile kalkmıyor kendisi. Emekleme olayını popo üstünde otura otura evi gezerek yapıyor. Ben bastırınca basıyor , bir yere tutunup 1-2 dk durabiliyor ama çok istekli değil
Dizlerinin üzerine kendi başına kalkabiliyor. Bazen bastırmaya çalışınca istemiyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? Nöroloji doktoruna randevu aldık yarın götüreceğiz.
Ben birkaç ay önce bir yakınımızdan duydum böyle birşeyi. 18 aylık bebeğin henüz yürümediğinden hatta bastırmaya çalıştıklarında basmadığından bahsetmişti. Kontrollerde sebep bulamayınca başka bir yere doktora götürmeyi planlıyorlardı. Sonra birgün aradı bebek yürüyor diye haber verdi. İnşallah sizinki de böyle birden bire yürür. Benim bebeğim de 11 aylık, tutunarak kalkıp oturmuyor. Tek başına ayakta durmuyor. Açıkçası her şeyi geç yapan bir bebek. O yüzden sizin ki gibi bir gecikme ben de bekliyorum.
Sürekli gittiğimiz doktorumuz ne yazıkki yurt dışına taşındı 4-5 ay oldu ondan sonrada içimize sinen doktora denk gelemedik öylesine gittiğimiz doktor bununla ilgili hiç bir şey söylemedi. Doktorumuzu değiştirdik ve ilk söylediği şey nörolojiye görünün dedi.Artık kalkması gerekirdi dedi.
Yani bir sorun olmasında geç olsun napalım. Küçükken karın üstü asla durmak istemezdi dönebildiği halde biz pratik yaptırmaya çalıştıkça kaskatı dururdu sinir olurdu yaptırmaya çalışıyoruz diye , sonra bıraktım kendi kendine yapmaya başladı zaten şimdide bir şey yaptırmaya çalıştıkça inadına yapmıyor sanki , bağırmaya başlıyor eğer çok ısrar edersem
bir de biraz fazla korumacı davrandık sanırım çok özgür bırakmadık düşer kafasını vurur korkusuyla oda sanırım biraz geciktirmiş olabilir düştüğü zaman eşim çok tepki verirdi istemsiz çok korkardı oda belki ondan tedirgin olabilir bilemiyorum bence böyle şeyler de çok etkiliyor bu tip durumları..
Burada tam olarak bizi tarif ettiniz. Dönmeye çalıştığını görünce atılır biz döndürürdük. Düşecek, çarpacak diye baya koruduk kolladık. Evet düşmedi başına birşey gelmedi ama cesareti gelişmedi hiç. Aynı şekilde birşey yaptırmaya çalıştığımizda kıyameti koparıyor izin vermiyor. Küçükken de karın üstü hiç durmadı. Bizimki her şeyi geç yaptı. Siz tabiki yine üstünde durun bu konunun. İnşallah sadece deneyim eksikliğindendir.
Merhaba, bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum fakat mantıken röntgen falan isteyebilir..Çeşitli hareketler yaptırabilir doktor işte ellerinden tutup kaldırma gibi vs…Korumacı içgüdünuzden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende, bizde 11 ayligiz, gün içinde çoğu düşmesini görmezden bile geliyorum diyebilirim artık zamanla kontrollü düşmeyi de ogrendi çünkü..Tepki vermek değil de gözlemlemek daha iyi..Ben 1-2 aya yürüyeceğini de dusunuyorum açıkçası muhtemelen doktor bir çok öneri de bulunacaktır uygulaninca yoluna girecektir.. Dediğiniz gibi geç olsun güç olmasın.
evet yani çocuk tabi ki düşücek kafasınıda vurucak ufak tefek şeyler olucak bunlar normal düşücek ki oda tecrübe kazanıcak benim de düşüncem bu yönde ben her düştüğünde gülüyorum aa bi şey olmadı hadi kalkalım diyprum neşeyle ama mesela babası oradaysa düşünce direkt ona bakıp tepkisine göre direk ağlıyordu ama ben varken ağlamıyor mesela
zaten canıda yanmıyo yani
Neyse ne diyim ki işte umarım ssğlıkla ilgisi yoktur
Ben de rahat bırakılmasından yanayım oldum olası, eşim bir şey olucak diye fazla stres yapıyordu şimdi daha iyi biraz alıştı zaten çocukta artık düşmemeye başladı
Umarım sağlıkla çok daha geç olmadan kalkarlar yürürler
Daha 1 aydır evi gezip dolaşıyor bağımsız olarak öncesinde her yerinde yastıklar vardı önünde arkasında sağında solunda hareket edemiyordu
Bir gün annem bizdeyken e bu çocuk ilerlemeye başlamış dedi de öylelikle işte yavaş yavaş ( yine hemen değil )serbest kaldı yani henüz 1 aydır özgürce emeklemeyi (oturarak ilerlemeyi) keşfetti aslında bakınca
A mesela bir de yattığı yerden kendi kalkamıyor bugün onu öğretmeye çalıştım gücü var biraz destekle yapıyor gibi ama asla yapmak istemiyor asla
Tüm bebekler emekledikten sonra çok rahat oturup kalkıp her türlü hareketi yapabiliyorlar ama bizim ki emekleme pozisyonunu almadığı için henüz öyle şeyleride yapmadı.
Bence de emekleme pozisyonu elleri daha fonksiyonel hale getirdiği için bebeklerin hareketini çok geliştiriyor. Bizimki de oturduğu yerde sürünerek ilerliyor, elleri üzerinde emeklemiyor. Bu yüzden ellerinden destek almayı bilmiyor ve yattığı yerden kalkamıyor. Hatta oturur halde sürünürken görenler hep diyor ki hiç kendini incitmiyor bu çocuk.
Merhaba bir sıkıntı oldugunu düşünmüyorum. Bebekken bende öyleymişim annem anlatır sürekli popomun üstünde emeklemişim 2.5 yaşındayken yürümüşüm. Doktora götürmüşler sıkıntı olmadığını söylemişler sürekli hatta fizik tedaviye başlayacakken kendim birden ytedaviye şu an benim bebeğim de basmıyor hiç hevesi yok
Her yazınızda o kadar şaşırıyorum ki adeta benim bebeğimi tarif ediyorsunuz. Bizimki de her şeye dokunmuyor. Örneğin yumurtayı kabuğuyla verince dokunuyor ama soyulmuş halde verince yüzünde tiksinti oluşuyor dokunmuyor. Hamura dokunurken tiksiniyor. Yine peluş, yumuşak ve tüylü şeylere dokunmuyor. Çok tatlı bir oyuncak aldık köpek, onu da hiç sevmiyor dokunmak istemiyor, o da tüylü. Şaşırdım bununla ilgili olmasına ama başka bir sorun çıkmaması çok sevindirici. İnşallah tez zamanda yürür.