Merhaba, bebeğim 7 buçuk aylık. Uzun zamandır ayağımda sallayarak uyutuyordum ama bir süre önce bıraktı ,istemiyor. Uykusu ne kadar çok gelse de ayaklarımın üzerinden ya sağa sola atıyor kendini ya da topuklarına basıp geri atıyor. Aylardır akşam 7de uyuyan bebeğimi zaptedemediğim için yeni uyuttum. Ağlama huysuzlanma yok sürekli hareket ediyor, poposunu havada tutuyor. Kucağımda sallamaya kollarım dayanmıyor, desteksiz uykuya alışkın değil. Ne yapmaliyim, benzer durum yaşayan var mı?
Dönem dönem uykuya dalışları değişiyor bebeklerin. Benim kızım 3. Aya kadar kucakda uyuyordu sonra kendi kendi uyumaya başladı 5. Ayda tekrar kucakda uyumaya başladı 7. Ayda ayakda sallayarak uyutuyodum şuan yaşına girecek ve koynuma girip kendi uyuyor. Uykuya geçişlerde hep bi şey tetikliyor ya diş sancısı yada büyüme atağı. Muhtemelen şuan büyüme atağı olduğu için hareketli ve sallanmak istemiyor. Yanına uzanın ve ninni söyleyin totosuna pış pış yapın uyutamadığım da öyle yapıyordum işe yarıyor yatakda olduğu için kendini serbest hissedecekdir fazla direnmez uykuya ozaman
Benim bebeğim oturmayı öğrenmişti o aylarda sallayarak uyuturdum sürekli kalkıp oturmak istediği için asla sallattırmadı kendini 11 aylık hala sallanmaz . Kucakta uyuttum mecbur . Ama sana tavsiyem şallatmıyorsa yatakta pışpış alıştır kucakta zor ben yeni yeni bırakbiliyorum kucagı
Tamam teşekkür ederim. Kol, sırt, bel dayanmıyor kucakta sallamaya ya. Yatakta uyutmaya çalışayım. Ayağımda sallıycam diye mahvoluyorum, sanki güreş tutmuşum gibi pertim çıkıyor.
Benimki bayadır alışık oldugu için zor bıraktı . Ben en son kafama koydum 3 hafta artık sabır çeke çeker basen yarım saat döndü yatakta bazen 10 dkkada uyyakaldı en son vazgeçiyordum baktım kucagıma gelmek istemedi yatakta uyumak istedi çok şükür 10 dkkada uyudu bugünde yatakta inşallah sizinde olur
Benim kızım da 4. Aydan sonra ayakta salttirmadi kendinj hatta hiç beşikte falan da sallayınca popoyu kaldırıyordu, ben de yatağa atıyordum kollarimin arasında uyutuyordum hâlâ da öyle ama şuan 8ay19gunluk diş patlatıyor uykuya zor geçiyor ve yatakda dönmediği yer kalmıyor ama sonunda yine yatakta uyuyor ben de alıp besigine koyuyorum. Bence yanında olman yeterli rahatça uyumasi için kendini ayakta kucakta alıştırma duruyorsa al koynuna yatın birlikte
Benim kızımda 6 7 ayından beri kucağımda uyuyor şuan 9 aylık hep ayağımda sallardım dediğiniz gibi bir anda bıraktı asla uyumadı hep kendini atıyodu birgün kucağıma aldım oturduğum yerde hemen uyudu o gün bugün oturuyorum yatağa kucağıma alıyorum direk uyuyor aksine bana daha kolay geliyor kucak. Belimde fıtık var ayağıma vuruyor ağrısı ayağımda sallayamıyorum zaten. Bazen de kendi yatağımızda yanına uzanıyorum hemen uyuyor sonra alıp beşiğine koyuyorumm Şuanlık bide süreç böyle bakalım zamanla nasıl olur
Biberonla uyumaya alismisti cok erken.
Benimki kucakta sadece gezerken uyuyor. Maşallah size vallahi büyük lüks olur benim için anlattığınız gibi uyumasi.
Hiç yanımda yaptırmadığım için ona da alışkın değil, yatmıyor fıkır fıkır kaynıyor adeta kalkmak için. Israrcı olursam da ağlıyor.
Ben ilk dogdugundan beri besiginde uyutuyorum. Bu yuzden kaynanama cok hircinlasiyordum . Bebegim ilk dogdugunda ben salama diyordum kaynanam bn gidince saliyordu . Kim kucagina alirsa sallama bebegi doye uyariyordum ..bende sadece kicagimda tutuyirdum besiginde de cok huzursuz olursa cok hafif salayip hemen geri birakiyordum. Iykide oyle yapmisim . 2 ayliktan itibaren de yanliz uyumaya alistirdim . Ilk dogdugunda da asla yanima yatirmadim . Park besiginde yati cok ağlarsa elimle sirtina pıt pıt vuruyordum ..2 aylikta gece lambasini yakip yanindan godiyordum o aglayinca sadece agzina emzigi veriyordum . Simdi 7 aylik olduk hala oyle yapiyom emzigi de sadece uyurken kullaniyor.
Baskalari karistigi an bebegimin duzeni bozuluyor.
Öyle vallaha teşekkür ederim bana da kolaylık oluyor
Ay ben yapamadim öyle ya emziremedim bide çok bebek hasreti çektim valla koynumda kokumla olsun da nasıl olursa olsun didim hep şimdi 9 aylık olucak hâlâ beraber yatıyoruz gerçi o temas bağımlısı çocuk şimdi dokunmamak için garip garip hareketlerle yatıyor bide uyutup besigine atıyorum ve beşikte uyanır uyanmaz ayağa kalkıp korkulukları sallıyor gülüp bağırarak beni al diye ama olsun
kendim ettim kendim buldum
Hahahahahahzhhzj deli ya