Bende aynı durumdayım o yüzden pazar günü ablama gidcem gel ben biraz ilgileneyim sen dinlen dedi çok ihtiyacım var gerçekten
Merhaba. Bebeğim 7 buçuk aylık. Aynı durumdayız. Geceleri 3-4 saatte bir uyanan bebeğim şimdi saat başı uyanıyor. Akşam uykusuna ilk geçişte uykudan gözleri kapanıyor, bağırıp çığlıklar atıyor. Odadan ayrilayim hemen mizildanmaya başladı. Geceleri de uyanınca gazdan kıvranıyor gibi hareket yapıyor. Yarım saat sonra hiçbir şey yokmuş gibi uyuyup kalıyor. Eşim de ben de çalışıyoruz. Sağlıklı olsunlar yeter ki diyoruz hep ama yorgunluktan bebek uyudugu zaman uyumaya çalışıyoruz. Sabahları da sersem sersem işe gidiyorum.
Peki dr’a götürdünüz mü bu durumdan dolayı?
Ben dr a geceleri saat bası aglıyor normal mi dedim hayır degil bi sıkıntısı var belli ki dedi. Ultrason, idrar tahlili istedi. Böbreklerde kum taş, idrar yolu enf olabilir dedi. Ultrason da bagırsaklar dolu cıktı ve cok gaz varmıs. Bebeğim normalde cok gazlı değil.ilacı verdikten sonra cok fazla gaz cıkısı oldu. Kabız oldugunu da anlamadım pek katı kıvamlıydı ama gunde üç kere yaptıgı oluyordu. Birde zorlandıgı için makatta çatlak olmus. Krem ve fitil verdi.Kaka yaparken zorlandıgı için de cok aglar dedi.
Dün fitilden sonra kakasını yaptı rahatladı gece de 3 e kadar uyandı sonra deliksiz uyudu cok sukur. Bugun de öğlene kadar rahattı sonra kakasını yapınca aglama krizi gecirdi yine.
Bakalım gece nasıl olacak..
Eğer götürmediyseniz sizde bi dra götürün bence kulak enfeksiyonu bogaz enf falanda olabilir iştahsız olmasının da bir sebebi vardır illaki.
Bizim yedinci ayda basladı bu aglamalar ama geceleri saat bası uyanmıyordu dr o zaman ultrason istemedi sadece kaka kıvamı katı biraz demiştim su içirmeye calıs dedi. Bebegim de malesef su içmeyi sevmiyor tükürüyor suyu
Gaz olabilir yukarıda yorumum var bebeğimde ultrason da yogun gaz ve bagırsaklar dolu cıktı ilk defa dun gece saat 3ten sonra deliksiz uyudu. Bu gece nasıl olacak bilmiyorum.. Sizde bi dra götürün isterseniz. Gaz sancısını bende yasamıstım onceden sırf bu yuzden acillik olmustum gercekten cok zor birsey. İlacsız da malesef o gaz cıkmıyor
Ben de gazdan şüpheleniyorum. Çünkü kıvrandiktan yarım saat sonra falan gaz çıkarıp rahatlıyor. Ek gıda çok vermiyorum. Günde 1 kez veriyorum. O da gaz yapacak şey değil. Kakasını 2 - 2 buçuk günde yapmaya başladı. Onun sancısı da oluyor büyük ihtimalle. Bir tanıdığım ek gıdayı kes dedi ama ona da ara verince ya da geciktirince istekli olmadıklarını okumuştum. Bir kaç gün daha duruma bakacağım eğer devam ederse bir doktora gideriz biz de.