Bebeğim çok kusuyor

Kızlar 17 günlük bebeğim var yaklaşık bir haftadır kusmaya başladı, kustuktan sonra huysuzlaşıyor, emmek istiyor. Acıkıyor mu kustuktan sonra hiç anlamıyorum. Siz bebeğiniz kustuktan sonra ne yapıyorsunuz?

2 Beğeni

Reflüsü vardır. Tabi kustuktan sonra miğdeden süt çıktığı için acıkır. Emmek ister

1 Beğeni

@bebisliozlem Aramıza hoş geldin canım :blossom:

Yenidoğan bebekler kusma yaşaya biliyor normal bir durum.
Bizimki Gazını çıkarınca kusuyordu 6 ayına kadar öyle oldu.
Şimdi 9 aylık ,yine arada kusuyor.

Ben gece mama verince veya emzirince ,sırt üstü yatırmıyordum ve sayık uyuyordum.
Kusarsa boğulma olmasın diye Allah korusun.
Kusma için ek olarak başka bir şey yapmıyorduk.

1 Beğeni

Benim bebişte çok kusuyor öyle böyle değil fışkırır gibi. Sonra tekrar emmek istiyor. Emdiğinin çoğunu kusuyorsa çok normal acıkması. Doktor normalde ilaç veriyormuş reflü için veya reflü maması. Ama bizim kilomuz iyi olduğu için gerek görmedi doktor

1 Beğeni

Benim oglana ilk hafta koydular reflu tanisini
Yari reflu mamasina gec dedi
Yattigi yeri yani kafasi yuksek olsun.
Reflu yatagi almistim bebege suan a kadar en cok
Kullandigim seyde o oldu.
Istedigin yere tasi.
Ne reflusu kaldi ne bisey.
Doktor demisti dik tut ictikten sonra 10 dakika felan
Koluma yatiriyordum patpat yapiyordum
Cikiyordu gazi.

Bebeklerin cogu kisminda var dedi

2 Beğeni

Ha bide iki cesit sise aldim
Dr browns bide s sekli

Benimkide çok kusuyordu doktorumuz emzirmeden önce ön sütü sağ 3 dk dedi kalan sütü memede emsin dedi böyle yaptık yapalı baya azaldı kusması aşırı kustuğu zaman motis şurup veriyoruz kilosuna göre sindirimi hızlandırdığı için kusmanın önüne geçiyor

1 Beğeni

44 günlük bebeğim emziriyorum gazını çıkarıyorum ama sürekli kusuyor ne yapmalıyım

Belki çok emziriyorsundur oyüzden fazla gelip kusuyordur

1 Beğeni

Çok emiyor

1 Beğeni

Bebeğimin 4 ayı bitirmesine 4 gün var hala kusuyor. Diğer iki çocuğumda aynı böyleydi malesef bazı bebekler böyle oluyor genetik galiba. Emdikten hemen sonra süt kusuyorsa fazla emiyordur kesik kesik kusuyorsa bebek sütün iyisini alıp kötüsünü atar diyorlar. Bazen az emziriyim diyorum bu kez sadece önsütmü alır acaba diye vazgeçiyorum. Bizimki 6 aya kadar böyle gider bence diğer çocuklarımda o zamanlar bitirmişti kusmayı. Bebeğinin gelişimi yavaşsa doktora götür iyi gelişiyorsa problem yok diyor doktorlar

2 Beğeni

Bebeğim 1 aylık ve tüm midesindekileri kustu. Normalmi bu? Sizdede oldumu? Sanki birisi karnına basmış herşeyi kustu.

Çok emdiği için olabilir mi?
Birde süt mü kusuyor yoksa kesik gibi mi?

@all kızlar bebeğim çok gazlı bir bebek halâ kusmaya devam ediyor ama korkulacak bir şey yok fazlasını kusuyormuş :face_holding_back_tears: hem emen hemde mama yiyen bir bebek, bir türlü doyuramıyorum minik kızımı :grin: koca boğaz bir kız oldu muhtemelen çok emdiğinden :nazar_amulet:

Canım yeni görüyorum kusura bakma evet süt kusuyor. Mamayı kararında verdiğim için mamayı fazla kusmuyor ama memede bazen yarım saat falan kalmak istediğinden fazlasını baya kusuyor nerden baksam 20,30 CC falan :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Canım bizim gazdanmış bunun için doktora gittin mi
Bebişler bizim gibi rahat rahat gaz çıkaramadığı dan ya da sindirim sistemi çok gelişmediğinden kusarak da rahatliyorlar sanırım

1 Beğeni

Evet canım fazlasını kusuyor fakat persentile göre yarım kilo kadar kilosu düşük şu an ama boy olarak da uzun doktor hanım kilosu hakkında düşük demiyor hiçbir zaman genetik olabilir beslenmesi iyi diyorsun diyor.
Emdikten sonra bazen de mamadan sonra hemen kusuyor ilk zamanlar kesik kesik kusuyordu dediğin gibi

1 Beğeni