Bebeğim çok zorlanıyor

Kızlar 2ay 26 günlük bebegim sadece anne sütü alıyor kaka yapamıyor çok zorlanıyor dün akşama kadar kıvrandı masajdi badem yagiydi vs derken çok zor yaptı en son dün 18 gibi kakali bezi vardı o saatten beri yapmamış ve çok zorlanıyor yüzünü falan yırtıyor bende onu öyle görmeye dayanamıyorum hemen kakasını yaptırabilir eğim bir yöntem falan var mı lavman var evde ama vermek istemiyorum

Doktorunuza danışarak probiyotik damla verebilirsiniz lavman en son çareniz olmasi gerektiğini düşünüyorum

Probiyotik damla cok iyi geliyor onun dısında bir çay kasıgı zeytinyağı da verebilirsiniz. Karnını muayene edin sert ve şiş mi eger normalse kabız degildir demişti drum bize. Bebegin daha cok gazı var gibi geldi bana.. Birde sadece anne sutu alıyorsa on gune kadar kaka yapmamasını normal sayıyorlar. Benim bebegim en geç altıncı gunde kakasını yapmıstı ama kıvamıda burda onemli kakasını yaptıgında bakın sert kıvamlı ise dra soyleyin. Lavman yapmayın ona alısırsa iyi olmaz hemde baska zararları da var. Dr onermedikçe yapmayın..

Dun başladı karnı sert daha önce yoktu 10 gün yapmaması normal evet ama acı cekiyo yapamayınca

Ancak bayramdan sonra gidebilirim doktora umarım geçer dün başladı bugün 1 kere yaptı ama hâlâ var biraz

Kabız sayılabilmesi için bı 10 güne kadar süre veriliyor. Henüz bebeğiniz çok küçük olduğu için boşaltım sistemi gelişmeye devam ediyor. Bol bol karın ustü egzersiz yaptırın bacakları bol bol hareket etsin. Üst ve alt gazınında çıktığından emin olun karın ağrısı da bebeği zorluyor

Bizimde hipp marka bebek mamasi kabiz yapmisti dediginiz gibi cok zorlanmisti biz sicak su yaptik uzun bi kovaya koltuk altindan o suyun icinde beklettik o zaman daha rahat yapti deneyebilirsiniz hemen cikarmayin biraz bekleyin yapicaktir

1 Beğeni

Teşekkür ederim hepsini yapıyorum inşallah düzelir o acı cekip gözümün içine baktıkça mahvoluyorum her yolu da deniyorum

Akşam kesin deniycem çok teşekkür ederim :heart:

Rica ederim insallah guzel sonuc alirsiniz da bebis Rahatlar Allah yardimciniz olsun​:rose::palms_up_together:

1 Beğeni

canim kakadan ziyade gazi vardir oda cok sıkar bebegi hem bebek gaz konusunda rahat etsin hemde cok rahat kaka yapar Nurse harveys gaz damlasi var bitkisel ben 2 3 4 aylarda kullandim 5.ayda biraktim bagirsakta normale dondu cok rahat kaka gaz cikartiyor suan 11 aylik hicbir kaka icin ek birsey kullanmiyorum ben mama kullaniyorsa yada suyun icine normalde gunluk 20 damla veriliyir ben 5 damla olarak 4 e boluyordum mamanin icine damlatiyordum basladigim andan itibaren cok cok rahat ettik hem bebegim hem ben tavsiye ederim

Valla tek önereceğim bişi var benimki kaka yönden bı sorun olmadı ama karnı ağrıyordu gazdan bı çay kaşığı zeytin yağı verdim rahatladı

Badem yağı verdim bende popo deliginede masaj yaptım biraz şimdilik rahatladı