Bu ayın 30 da 9 aylık olucaz kızım hala desteksiz oturamıyor ve emekleyemiyor birde erken doğdu küvezde kaldı ay olarak 1 ay geride olması gerekiyor bununda etkisi olabilir mi
Desteksiz oturabilmeyi öğretmem için ne yapmayalım yardımcı olur musunuz oturtunca çok fazla oturmuyor hemen geri kayıyor yoruluyor gibi ağlıyor ne yapmayalım
Şimdi öncelikle her bebek farklıdır onu diyim bir doktora götürün endişeniz varsa siz daha iyi bilirsiniz en azından içinizi de rahat eder bu ayda belki kan tahlili falan da ister doktorunuza genel muayane amaçlı gidin isterseniz.
Benim kızım 9 aylıkken yanlarına yastıklar koyarak oturtmuştım mama sandalyesinde duruyor kemerleriyle falan yani işte kayma falan yapmadı öyle normal otururken kayardı ama bir yerde .
Emekleme konusunda da benim kızım tembelsin açıkçası çok uğraştım doktor normal dedi de hep işte destek vermeye çalıştım ayak altındam bende onla süründüm diyebilirim yerlerde bir sevdiği şeyi koyduk önüne ona göre geldi bazen tek kolunun üstüne basıp bedenini atıyordu emekleme olayını 14. Ayında çözdü elleri üstüne anca o zaman dikildi gitti ondan 1 hafta sonra da kanepeleri tutunup sıralamaya başladı . Şu an 16. Aya yeni girdik ama yürüme hala yok bu sefer de işte bisikleti var onun arkasından tutup gitmesini sağlıyoruz sonra tek elindem tutuyorum yürümesini sağlıyorum daha kendi isteği yok ama hatta istemezse ayakta bile durmuyor salıyor kendini ve kızım biotinidaz eksikliği var ilaç da kullanıyorum fizik tedavi polikliniğine de yaşında muayane ettirdik doktor ordan da rapor istedi orda da gayet iyi hareketleri annesi denildi. Biraz da genetik olarak olabileceğini hatta çocuk doktorunun ilk sorusu siz ağır kanlımısınızdır oldu evet bende öyleyim ve geç yürümüşüm 1 buçuk yaşında yani 2 3 ay içinde yürür diye ümit ediyorum bunu yazdım ki Canınızı sıkmayın ilerde olacak her şey onun da kendine güveni inancı olması lazım yavaştan olur hepsi belki bakmışsınız emeklemeden yürür oturur kalkar pat küt o zaman da onun derdine düşersiniz zamanın tadını çıkarın ama siz daha iyi bilirsiniz problem seziyorsanjz doktora bie danışın
Merhabalar benim kızım da 9. Ayında tamamen desteksiz oturabildi hatta sürekli doktoruna soruyorum oturmuyor bu diye muayne edip endişelecek birşey yok diyprdu her çocuk bir değil 7.Ayına girmeden emekledi ama çok geç oturmayı öğrendi. Birde emekleme gelişim basamağı değil çoğu çocuk emeklemeden yürüyor. Birde bebeğin istemesine bağlı kızım hala oturmaz sevmiyor mesela. Rabbim ona o gücü verince herşeyi yapıyolar Tabi içiniz rahat etmesi adına mutlaka bir doktor görüşü alın güzelliklerle büyütün bebeğinizi
Sürekli doktora gidiyoruz kontrole doktor bişey görseydi söylerdi zaten iki yanından yastıkla destekleyip Oturtun dedi ama kız oturmak istemiyor ağlıyor bide ağrıyor galiba bende çok zorlamıyorum ama oturmasını da istiyorum