Bebeğim doymuyor

Kızlar bebeğim 18 günlük. Doğduğu günden beri asla doymuyor. Doktorumuzun tavsiyesiyle sütüm tam yetmediğinden meme+mama veriyorum sütüm var ama doyurmuyor bebeğimi her öğünde 15 dakika emziriyorum 100 ml mama içiyor bazen tekrar emzirmek yada sağdığım sütü vermek zorunda kalıyorum. Yenidoğan için çok fazla değil mi? Sütümde tazyikli geliyor ama sadece süt verdiğimde daha da beter oluyor mama takviye ettiğim halde bile doymuyor. Durmadan meme arıyor uyumuyor ağlıyor sürekli. Emzik vermeyi deniyoruz bi süredir ama onuda alıyo süt gelmediğini anladığında ağlayarak atıyor. Bir türlü emziğe de alışmadı. Ne yapmalıyım?

Kaç saate bir emziriyosunuz bilmşyırum ama 100ml vaya fazla geldi bana. 1 aylıkken kızım yani yenidoğan sürecinde gündüzleri 1 saat arayla emzirirdim. Geceleri de 2 saate bir alarm kurardım . Emzik içine şırıngayla anne sütü sıkın ya da uyumadan önce vermeyi deneyin

Bebek doyup doymadığınu bilmezmiş sen verirsen o içermiş doktorum öyle derdi bana. O yüzden mama vereceksen 30 ml aşma. 1 aylık olana kadar 30 ml yeterli 2 saatte 1 olarak. Zaten sütün tayzikli geliyormuş kim bilir ondam ne kadar içiyor. Kilo alımı nasıl

Sürekli istemesi senin kokunu tenini sicakligini istemesinden

Yani her memeye geldiğinde emmek için gelmiyorlar ki,.güvende hissetmek kokunu almak içinde . 18 günlük bebek için 100 ml mama aşırı fazla , midesine yazık .3 ay olunca verilen ml o.

1 Beğeni

2 yada 3 saatte bir emziriyorum genelde. Bencede çok fazla süt içiyor ama doymuyor ve vermezsem doymadığı için asla durmuyor kucakta da sakinleşmiyor Bu sefer. Emziğe anne sütü enjekte etmeyi deneyeceğim. Emziği sadece uyuturken vermeye çalışıyorum ama hep eliyle atıyor atınca da ağlıyor ya da bazen emziği alıyo süt gelmediğini anladığında sinirleniyor. Napıcağımı şaşırdım artık. Teşekkür ederim yorum için :heart::folded_hands:

1 Beğeni

Maalesef deniyorum ama süt içmediğinde kucakta bile sakinleşmiyor. Kilo alımı başta almıyordu ama şuan düzenli kilo alıyor gayet yerinde kilosu

Canım onla ilgisi yok. Aç olduğunda kucağımda yada emerken de sakinleşmiyor memeyle bile kavga ediyor. Mama vermemeye çalışıyorum o kadar ama saatlerce kendini morartana kadar ağlıyor durmuyor bebeğim. Kolik olduğunu düşünüyorum zaten. Nasıl bu kadar küçük mideye onca şeyi içiyor anlamıyorum. Ne mama ne meme yetiştirebiliyorum. Tamam bebeğim kilolu doğdu 3900 dü doğum kilosu hemşireler kolay kolay doymayacağını söylemişti ama bu kadarı çok abartı bence de. Çok çaresizim eşimde bende uykusuz kalıyoruz durmadan

Hatta aç olmadığında da bazen sebepsiz ağlama krizleri oluyor. Bakıyorum altı temiz karnı tok gazı çıkmış ama kucağımdan indiği an çığlık çığlığa kalıyor çocuğum. Hem çok üzülüyorum hemde panik oluyorum. Ayrıca günlük olarak hiç bir işimi yapamıyorum bebeğimin yanından bir dakika bile ayrılamıyorum uyuyakalmadığı sürece. Ana kucağı vs herşeyi denedim ama durmuyor kesinlikle. Tamam kokumu almak istiyor ama benim bebeğim kucağımdan inmiyor babasının kucağında bile ağlıyor durmuyor.

Kolik olabilir evet , ya da bizim bebenin mesela , tek Gazi çıktı tamam dememle kalmıyordu birden çok Gazi oluyordu, Gazi çok olabilir , sanki bana öyle de geldi. Bende ilk 5 ay çok bitkindim sadece beni istiyordu, beşinci aydan sonra değişti çok şükür , şimdi bir tık daha rahatım ama rahatlık yok arkadaşım , simdide dış cikicak, her evrede bir şeyler oluyor . Çok haklısın hepimiz çok uykusuz yorgun ve her tarafımiz ağrıdan kırılıyor , minik mucizelerimiz yeterki iyi olsun

Bugunler de gecicek