Bebeğim durmadan ağlıyor napmalıyım?

Kızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım

Ağlarken sıkıyor mu kendini kızarıyor mu

Zorlayıcı bir süreç ama hepsi geçecek . Öncelikle sizin anneliğiniz hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz de hoşgeldi​:heart: daha yeni başka bir ortama girdim size ihtiyacı vardır sık sık kucağınıza alın çıplak tene koymak size de ona da iyi gelir süt üretimini de arttırır. Temas edin bol bol böyle atlar bu süreç haftalık kontrolüne gidince daha geçmezse doktorunuza sorarsınız ama temas edin sakinler. Benim kızım da öyleydi bol bol temasla sakinledi

1 Beğeni

Bende bunu doktora sormuştum doktorun bana dediği seni istiyor annesi ten teması çok önemli sürekli kokunu çekmek istiyor zorlayıcı ama geçici

1 Beğeni

Ağlamanın kesinlikle bir sebebi olmalı. Yenidoğam bebekte hemen gaz olmaz annesi 15 gün sonra baslar. Ya actir ya uykusu vardir . Duş aldirin beyaz gűrűltu ya da pıs pış sesl acin hafif Ayakta sallamayi deneyin ya da kucakta. Ya da memede sakinlestirip kasinin ortasini oksayin uykuya Dalar. Blr de kundak yapmiyorsaniz kundaklayin bunlar benim 3 ay da tecrübe ettiklerim inş isinize yarar.

3 Beğeni

Canım benim öncelikle gözünaydın Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, sana da çok geçmiş olsun :bouquet: benım bebegım suan 6 aylık ve birebir senin anlattığın gibiydi. 2. Gece o kadar cok agladı ki vücudu çok sıcaktı ateşi vardı hemen doktora gittik 2.gün ağlama krizin olması çok normal dedi ilk gün bir şey anlamıyorlarmış ikinci gün başlıyormuş. Ve maalesef 3 ay bu şekilde devam etti.. 4.ayda bıraz rahatladık gecelerı 4-5 saat uyumaya basladı derken 5.ayda başa sardık. Gece her iki saatte bşr uyanıyor​:face_holding_back_tears: ne kadar 3 ay sonra duzelır deseler de ben ınanmıyorum nasıl baslarsa oyle gıdıyor. Benden 15 gun sonra dogum yapan arkadasım emzırır yatırırdı saatlerce uyurdu hala da oyle. Canını sıkmak ıcın soylemıyorum lutfen yanlıs anlama ama hazırlıklı ol dıye soyluyorum​:smiling_face_with_tear:

Ten teması konusuna kesınlıkle katılıyorum ben cıplak olurdum bebegım de oyle emzırırdım yaz mevsımıydı rahattı ama sırtına bir ince battaniye örterdim. Sütüm gelmeye başladı bebeğim sakinleşti tentene temasın cok faydası var. Ve tanıkı kundak da aynı sekılde cok faydalı ama bacaklar serbest olsun kollarını sar.

1 Beğeni

Ara sıra yapıyor

Çok teşekkür ederim :heart: bol bol temas halindeyim fakat bebeğim durmadan emmek istiyor sakinleşmiyor doymuyor. Zaten 3900 gram doğmuştu 3 günde 3645 e düştü doktorum mama başlattı ama emzirme sonrası mama verdiğim halde güzel bir uyku uyuyamıyor genelde kucaktan indiği an ağlıyor İnşallah zamanla sakinleşir hiç uyuyamadım doğumdan önce de doğumdan sonra da günlük 3 saat uyuyorum :frowning:

Yenidoğanda gaz olmaz diye herkes söyledi aslında ama tuhaf bir şekilde gazı oluyor doktorumda gazlı zor bir bebek demişti zaten. Gazı yinede olmuyor zaten çıkartıyorum onu. Onun dışında aç olduğuna eminim ama doymuyor. Emziriyorum sütüm yeterli gelmiyor 3900 den 3645 grama düştü bu kadar kısa zamanda. Doktorumuz mama başlattı her emzirme sonrası mama veriyorum ama her kucaktan inişinde hala meme arıyor. Kundakta da yarım kundak yapınca hemen açıyor tam kundakta daralıp ağlamaya başlıyor. Ayakta sallamayıda alışmasın diye denemedim hiç ama deneyeceğim mutlaka teşekkür ederim :folded_hands::heart:

Çok teşekkür ederim :heart: zor bir süreç olduğunu uzun süreceğinin farkındayım sadece 1 gün uyuyabilsem kendime gelebilirim gibi geliyor ama günlerdir hep 3 saat uyuyorum o yüzden biraz dayanamıyorum açıkçası :frowning: Ten temasıda yapıyorum ama sizin dediğiniz şekilde yapmıyordum mutlaka deneyeceğim tekrar teşekkür ederim :folded_hands::heart:

1 Beğeni

Sen bende sütüm yetmiyordu önce sagıyordum ortalama kaç ml çıkıcal diye sonra kalanı mama ile destekliyordum chatgpt soruyordum ne kdar mama vermeliyim ayına göre değişiyor ml . Ama. Bazen bebek daha fazlasını istiyor işte ben o zaman biraz daha fazla veriyordum . Her bebeğin ihtiyacı farklı çünkü . Sizde bakın aç hala biraz daha verin örneğin 30 mk anne Sütü içti bir 30 ya da 40 mama verin ama önceliğin anne sütü olsun ben böyle böyle sütümü arttırdım ve mamayı bıraktım sizde önce hep emzirin. Mama büyüdükçe gaz yapıyor ve inanın bu daha zor . Ayrıca bol dinlenme . Her şey geçiyor merak etmeyin sadece sabırlı olun ve bu anın keyfini çıkarın zor biliyorum ama hepsi geçiyor

Ahh canımm o kadar iyi anlıyorum ki ınsan nasıl uykuya hasret kalıyor​:weary_face::weary_face:şuan hala aynı durumdayım gurbetteyım kımse yok tek basıma büyütüyorum herseyi hallediyorum ama şu uykusuzluk dayanması cok zor​:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:Allah yardımcımız olsun..

Bu çok zor işte ailenizden falan birileri gelemz mi ya da eşiniz izin alsa bir kaç gün en azından topşardımız yıllık izni alınca ücret kesilmiyor eğer özel sektörlerde kızım hastalandı bwnde aynı durumdayım eşim 1 hafta izin aldı da ondan öneri olarak dedim

Yurtdışındayız canım maalesef ılk gunler kullanmıstı ama dedıgın gıbı benım yanımda sabit kalacak bırıne ıhtıyacım var resmen tek başıma büyütüyorum nefes bile alamıyorum :pensive_face::pensive_face:

Allah yardımcınız olsun zor ama bu günler geçecek bu zamanlar da özleniyorsun sizi çok iyi anlıyorum

1 Beğeni

Artık ınancım kalmadı her yolu denedım :pensive_face::pensive_face::pensive_face::weary_face:bu gece saat başı uyandı sırtım kopuyor ama ınsallah dedıgın gıbı olur :folded_hands::face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Teşekkür ederim öneriniz için :folded_hands: sütüm biraz arttı çok şükür bol emzirdim boşluklarda sağdım süt arttırıcı takviye de kullanıyorum. Bebeğim bazen hiç doymuyor tek öğünde 180 ml içmişliği var hesapladım emzirsemde sütüm o kadar yetmiyor mecburen ek olarak mama da veriyorum ama öncesinde mutlaka emziriyorum. Sanırım bebeğimde de reflü var her düz yatırdığımda kusup ağlıyordu kendini kasıyordu reflü yatağı koydum şuan biraz daha iyi durumu ama yine kolik benzeri ağlama krizleri oluyor. İnşallah onlarda zaman içinde kaybolur. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Senin durumun daha kötüymüş canım çok zor Allah yardımcın olsun cidden :heart: Benimde kendi ailem kayınvalidem falan geldi ama daha kötü oldu kalabalıkta daha çok stres oldum bir de bebeğim kimse de durmuyor daha çok benimle temas halindeyken sakinleşiyor yinede tabi şuan eşimde yardım ediyor iyi kötü gidiyor böyle bakalım. Keşke sanada en azından yardımcı birisi olsaydı hem ev hem yenidoğan bebekle uğraşmak çok zor Uykusuzluk en çok zorlayan zaten. Durum yeterliyse bi yardımcı falan tutsan keşke canım eşinde yokmuş yanında çok zorlanırsın sen iyi olmazsan bebekte iyi olmuyor biliyorsun en ufak stresimiz onlara da geçiyor

1 Beğeni

Canım Allah bağışlasın analı babalı büyütsün bebek kendini anne karnında sanıyor daha o yüzden sen besigine koyduğunda korkuyo olabilir senin kokunu karnının içinde duyduğu sesler yani senin kalp atisin karın gurultun vs onları arıyordur anne karnı sıcaklığı istiyordur yapiyormuşsin bilmiyorum ama yarim kundak yapabilirsin bool bol sarıl göğüs hizanda tut kalbinin sesini dinlet beyaz gürültü açıp dinlete bilirsin tekrardan Allah bağışlasın

Şimdi okudum ama daha 2gunluk bebek kilo vermesi normal diye biliyorum çünkü bir miktar ödem oluyor onu attigi için kilo düşüşünü olur sanki