Bebeğim durmadan mama içiyor yardım

Maşallah :heart: içsin bacım sağlığını etkilemediği sürece ne olucak ki :sweat_smile: iştahlı demek ki bir ay sonra tadımlara başlarsın

1 Like

Kaç kilo dogdu maşallah benim oğlum 1 yaşındayken 7.5 kilo idi arkadaşımın kızıyla aralarında 5 ay var oda hep mamayla beslendi oğlumla aynı kiloda hatta daha fazla haftada 2-3 kutu mama bitirdiği oluyormuş

Olabilir aslında ne kadara yollar bide nerede yaşıyor kayınvaliden çok uzak olursa kargoda sorun olur kırılmasın canım

Bacım içsin de hem obeziteye gider korkuyorum hemde doymuyorsa boşuna mamaya yüklenmeye gerek yok diye düşünüyorum bir de tekte yesin istiyorum tüm günüm mamayla geçiyor​:joy: çok şükür iştahlı Allah herkesin bebişine böyle iştahtan versin :sweat_smile:

1 Like

3900 doğdu canım Biraz genetikle de alakalı içtiği mamadan ziyade önemli olan sağlıklı olsunlar da :heart: senin bebiş ne kadar doğmuştu

Amin canım amin zaten hareketlenmeye başladı mı kilo alımı çok yavaşlıyor benim oğlumun mesela durdu bile diyebilirim 3 aydır neredeyse aynı kilosu 300 500 gram alıp veriyor sürekli doktoruna Danış obezite gibi bir durumdan korkuyorsan ama bence iştahlı bir bebek ve onun için seviyor birde canım istersen mama değiştirebilirsin konuya çok hakim değilim ama birkaç kişiden duymuştum bazı mamaların tok tutma süresi daha uzun oluyor bazısının daha az bilgisi olan arkadaşlar vardır umarım yardımcı olurlar

1 Like

2500 doğdu genetikle tabi alakalı ama arkadasim eşi büyük kızı zayıf 2.bebegi bahsettiğim aşırı iştahlı bebek beraber yemek yerken ben oğlumun eline veriyordum oda bebeğe yediriyordu sadece 5 -6ay büyük ama abilik ediyor :sweat_smile: kızda maşallah çok iştahlı hop ağza

1 Like

Antep de ben yarın sorarım sana dönüş yaparım

Ya o da doğru canım bizimkide hareketli o yüzden kilo alımı yavaşladı ama insan tedirgin oluyor yinede çevreninde etkisi var tabi. Evet onu bende duymuştum daha önce bir araştırırım teşekkür ederim :heart:

1 Like

Maşallah canım evet bebekten bebeğe de farkediyor iştah durumu biraz. Hepsi sağlıkla büyüsün inşallah :folded_hands:

Olur biraz uzak kalıyor ben kocaelideyim ama sorarsın duruma göre ayarlarız canım

1 Like

Amin inşallah sağlıklı olsunlar da yeter

1 Like

Mamayı az at yine aynı içir belki tadini sevmez istemez

Öncelikle verdiğiniz mama miktarı gerçekten fazla bu onda kabız olma yol açabilir aynı hata bebeğim 1 aylıkken 90 ll mama gerdim 20 gün kabız oldu doktor mama çok vermişsin onun içeceği 60 ml dedi ona düşürdük düzeldi şimdi 3 buçuk aylık 80 ml içiyor doktor 80 yeter dedi hemde yetiyor kilo gayet iyi peki hiç emzrmıyor musunuz ağladıpında meme sakinleştirip mama saatinde maması verseniz ben gazlı olduğu zamanlar öyle yaprdım çok ağlrdı mama saati gelmeden emzirme geçiririm saatinde mama verridm

Eskiden bende öyle yapıyordum zaten bebeğim 20 günlükken cenazemiz oldu ben bebeğimi oraya götüremeyeceğim için 2 gün aileme bıraktım döndük ben grip oldum çocuğa geçti 3 gün de o hastanede yattı derken kısmen emmeye başladı 40 tan sonra memeyi komple reddetti haliyle emmeyince sağsam da süt çıkmıyor o yüzden. Kabızlık sorunu da yaşamıyoruz yapıyor hep kakasını. İyi hoş söylüyorsunuz da benim bebeğim işte azaltmaya izin vermiyor denedim tabiki midesi büyümesin diye ama asla sakinleşmiyor her bebek farklı. Birde 3.5 aylık bebek için 80 de çok çok az zaten 80 yok ölçü 90 olarak var. Bebeğiniz kaç kg şuan sizin?

Beslenme saatini nasıl ayarlıyorsunuz?

Yani zatwn açlıktan feryat figan olmuyor mu, gerçekten bilmediğim ve nasıl yapacağım hakkında fikrim olmadığı için soruyorum

Sizin bebeğiniz yanlış hatırlamıyorsam 1 aylıktı. Daha önceki konunuza da yazmıştım zaten. Yenidoğan döneminde 2 saatte bir beslenmeli. Ben hem emzirip hem mama verdiğim için o dönem 15 20 dakika emzirip yiyebildiği kadar mama veriyordum mesela. Bunu 2 saatte bir tekrarlamalısınız. Açlıktan durmaz ağlar zaten bebekler ama sizinki henüz küçük olduğu için uykudan uyanamayabilir. Kan şekerinin düşmemesi için de uyusa bile 2 saatte bir beslenmek için uyandırmanız lazım. Uyurken açlığını anlamayabilir ama uyanıkken ağlayabilir tabi. Siz yinede ağlamasını beklemeyin zaman tutun mama saati geldiğinde verin. 30-40 gün aralığındayken 3 saate çıkarmayı deneyin beslenme saatini 40-50 günlükken de 4 saate çıkarmalısınız. Tabi bu dediğim her bebekte değişir atıyorum 30 40 gün arası değil 45 günlükken 3 saate çıkarmayı kabul edebilir. Zaten yavaş yavaş kendisi büyüyecek açlığını farkedecek midesi de büyüyecek beslenme miktarı arttıkça saatler uzayacak. 2. Aydan itibaren de bebeğinizin kilo alımı iyiyse özellikle uyandırmanıza gerek yok kendisi açlıktan uyanır zaten. Bebeklerin uykuya da ihtiyacı var sonuçta beslenmeye olduğu kadar. Bilmiyorsunuz sorabilirsiniz tabiki istediğiniz zaman yazın bana yardımcı olabileceğim bir şeyse olurum. Özellikle yenidoğan Lohusalık dönemi aşırı zor bende desteksiz büyütüyorum çevremde bilgi veren de olmadı hem deneyimleyerek hemde araştırarak öğrendim bir şeyleri

Kilosa 600 kargo parasıda size ait

Kabul ediyorsanız hemen verirler pttye

Eşimle konuştum da almayı düşünüyoruz Medine hurması mı diye sormamı istedi nerenin hurmasından yapıyorsunuz