4 aylık bi oğlum var. 7.5 kg 65 cm. Hep fazla mama içerdi ama şu an çok aşırı içiyor. 3 aylık olduğundan beri 4 saatte bir 180cc içiyordu şuan gece hiç uyanmıyor beslenmek için ama gündüz 2 saatte bir 180 cc içmeye çalışıyor. Vermediğimde asla sakinleşmiyor. Yani sürekli elimde Biberon başka bir şey yapamaz oldum. Diş çıkarıyor ama dişi için herşeyi yapıyorum zaten şuan bu içtiği mama çok fazla değil mi? Mamayla doymuyor mu artık yavaştan ek gıdaya geçmeli miyim? Arada bir çok az tattırıyorum meyvelerden ama hep değil ve çok çok az miktarda.
4 aylık 180cc çok fazla benim bebek 6aylık 150 gündüz iki saatte bir gece de iki saatte bir 120cc içiyor hangi mamayı kullanıyorsun
Aptamil 1 kullanıyorum. Ama sizin bebeğiniz gece de 2 saatte bir besleniyormuş benim bebeğim akşam 7 8 de yatıyor gece uykusuna sabah 5 6 ya kadar uyanmıyor onun da etkisi olabilir. Sadece gündüz durmadan mama içiyor o normal gelmiyor bazen saat aralıklarını da düşürüyor
Yariya indir madem oyuna cevirmis bu isi
180 verme 120 ver saatini takip et zaten 4 aylık bir bebek 2 saatte bir 120cc içer ben ayına göre takip ediyor um içti mlmi 180ni bitiremez mesela verdim bir kaç defa içmedi son 30ccyi
Bu arda uyku düzeni çok iyi maşallah
Ben 4 aylikken basladim bu arada tadima
Bende 4 aylıkta başladım tadıma 5 aylıkta yumurta dan giriş yaptık ek gıdaya
Findik ezmesi 6 aylikken verdim cay kasigi ile yumurtayi zaten hep yedi galiba babadan geliyor oda cok seviyo
Abla indiremiyorum ki asla durmuyor kendini parçalayana kadar ağlıyor duyan çocuğa bişey yapıyorum sanar o kadar şiddetli ağlıyor ki hiç bir şekilde de sakinleşmiyo
Ben doktor tavsiyesiyle beslenme saatini uzattım. 30 40 gün arası 3 40 50 gün arası 4 saate çıkardım. Şimdi de zaten bazen doymayıp 2 saatte bir beslenmeye çalışıyor. Bide 120cc yi 2 aylıkken içiyordu şimdi hayatta durmaz o kadar versem durmuyor da zaten. Direkt büyük biberona da geçmiş olduk. Doktora sorduğumda o zamanlar normal senin bebeğin tombiş olduğundan içer diyodu.
Ay evet çok zor oldu ama oldu çok şükür. Bi arkadaşımın bebeği 11 de yatıp 11 de kalkıyor keşke bizimki de öyle olsa böyle olunca yine uykusuz kalıyorum akşam oturduğumdan. Ama her bebek farklı işte ben 10 da yatırmayı denedim bi kere 4 te kalktı uyumadı bu şekilde alıştı
@Eymenk @Portakall neler tattırdınız ilk ben sadece bir iki meyve ve yoğurt denedim meyveyi biraz sevdi ama yoğurt hiç istemiyor
Yoğurt verdim sonra meyve süzgeci alıp meyve verdim
Çilek domates verilemez ama ben denedim verdim ikisinide takıp ettim bir sorun yaşamadım çilek ve domates de veriyorum portakal pirinç unuyla muhallebi yapıp yumurta sarısı ezip bir çaykaşık tahin ve cici bebe ekleyip yediriyom
Muz yoğurt cici bebe tahin karıştırıp veriyom
Patates havuç haşlayıp ezip biraz da yoğurt çok az pekmez koyuyom buna ama tadı olsun diye veriyom şimdilik bunlar yoğurtlu pirinç çorbası yoğurtlu yuvalama bile yedi kelle yaptık kellenin suyu etleri ufuk ufak ezip verdim et suyu kemikli etleri ezip veriyom ama bu aralar iştahı yok ben katı kurallara fazla uymuyor um şeker ve tuz hariç herşey veriyom bu arada pekmez de doğal hurma pekmezi şeker yok içinde kendimiz yapıyoruz
4.ay gelişim atağı diyirlar ya o yüzden olabilir mi
merhaba her çocuğunun yeme miktarı farklı olabiliyor en iyisini doktor bilir belki fazla değildir onun için. Benim kızım da bana göre ek gıda çok yiyordu ilk zamanlar doktoruyla görüştüğümde kilosu ve boyuna göre normal veriyosun demişdi Birde belki maması tokluk hissi vermiyordur. Kızımda bi kaç gün sma denemişdim onda hemen kakasını yapıyordu ve tekrar mama istiyordu belki o tarz bir durumda olabilir
Brocoli havuc muz armut mango ya kendim hazirlarim temu dan bi blender almistim hem oluyo zamanim yoksa da hazir veririm ama tabi aylarina gore
zaten 2 yasina gecti cok gerekmiyo bunlar boyle diliyorum veriyorumMesela simdi muzlu avocado vericem sutle sulandirim bal pekmez veriyorum yasi buyuk
Teşekkür ederimm. Bu arada cicibebe falan da çok tatlı ya zararı olmaz mı ki? Bu kadar erken tanışsın istemiyorum şekerle çünkü. Bir de ben doğal pekmez bulamam sanırım
Atak haftası değil ama uyku gerilemesi ve diş döneminde. Ama bebeğim bu dönemde değil hep çok mama içen bi çocuktu. Normalde ayda bir kilo alırdı bu ay 550 gram falan almış hem boyu uzadığı için hemde hareketli olduğundan. Endişem ileride obeziteye yatkınlığı olabileceği için bir de doymuyorsa bu kadar mamaya yüklenmenin anlamı yok ek gıdaya geçiş daha mantıklı geliyor
Kayınvalidem satıyor söylim istersen senin için sadece hurma pekmezi şeker yok içinde hiç