4 aylık bi oğlum var. 7.5 kg 65 cm. Hep fazla mama içerdi ama şu an çok aşırı içiyor. 3 aylık olduğundan beri 4 saatte bir 180cc içiyordu şuan gece hiç uyanmıyor beslenmek için ama gündüz 2 saatte bir 180 cc içmeye çalışıyor. Vermediğimde asla sakinleşmiyor. Yani sürekli elimde Biberon başka bir şey yapamaz oldum. Diş çıkarıyor ama dişi için herşeyi yapıyorum zaten şuan bu içtiği mama çok fazla değil mi? Mamayla doymuyor mu artık yavaştan ek gıdaya geçmeli miyim? Arada bir çok az tattırıyorum meyvelerden ama hep değil ve çok çok az miktarda.
Aptamil 1 kullanıyorum. Ama sizin bebeğiniz gece de 2 saatte bir besleniyormuş benim bebeğim akşam 7 8 de yatıyor gece uykusuna sabah 5 6 ya kadar uyanmıyor onun da etkisi olabilir. Sadece gündüz durmadan mama içiyor o normal gelmiyor bazen saat aralıklarını da düşürüyor
Yariya indir madem oyuna cevirmis bu isi
Ben 4 aylikken basladim bu arada tadima
Findik ezmesi 6 aylikken verdim cay kasigi ile yumurtayi zaten hep yedi galiba babadan geliyor oda cok seviyo
Abla indiremiyorum ki asla durmuyor kendini parçalayana kadar ağlıyor duyan çocuğa bişey yapıyorum sanar o kadar şiddetli ağlıyor ki hiç bir şekilde de sakinleşmiyo
Ben doktor tavsiyesiyle beslenme saatini uzattım. 30 40 gün arası 3 40 50 gün arası 4 saate çıkardım. Şimdi de zaten bazen doymayıp 2 saatte bir beslenmeye çalışıyor. Bide 120cc yi 2 aylıkken içiyordu şimdi hayatta durmaz o kadar versem durmuyor da zaten. Direkt büyük biberona da geçmiş olduk. Doktora sorduğumda o zamanlar normal senin bebeğin tombiş olduğundan içer diyodu.
Ay evet çok zor oldu ama oldu çok şükür. Bi arkadaşımın bebeği 11 de yatıp 11 de kalkıyor keşke bizimki de öyle olsa böyle olunca yine uykusuz kalıyorum akşam oturduğumdan. Ama her bebek farklı işte ben 10 da yatırmayı denedim bi kere 4 te kalktı uyumadı bu şekilde alıştı
@Eymenk @Portakall neler tattırdınız ilk ben sadece bir iki meyve ve yoğurt denedim meyveyi biraz sevdi ama yoğurt hiç istemiyor
4.ay gelişim atağı diyirlar ya o yüzden olabilir mi
merhaba her çocuğunun yeme miktarı farklı olabiliyor en iyisini doktor bilir belki fazla değildir onun için. Benim kızım da bana göre ek gıda çok yiyordu ilk zamanlar doktoruyla görüştüğümde kilosu ve boyuna göre normal veriyosun demişdi Birde belki maması tokluk hissi vermiyordur. Kızımda bi kaç gün sma denemişdim onda hemen kakasını yapıyordu ve tekrar mama istiyordu belki o tarz bir durumda olabilir
Teşekkür ederimm. Bu arada cicibebe falan da çok tatlı ya zararı olmaz mı ki? Bu kadar erken tanışsın istemiyorum şekerle çünkü. Bir de ben doğal pekmez bulamam sanırım
Atak haftası değil ama uyku gerilemesi ve diş döneminde. Ama bebeğim bu dönemde değil hep çok mama içen bi çocuktu. Normalde ayda bir kilo alırdı bu ay 550 gram falan almış hem boyu uzadığı için hemde hareketli olduğundan. Endişem ileride obeziteye yatkınlığı olabileceği için bir de doymuyorsa bu kadar mamaya yüklenmenin anlamı yok ek gıdaya geçiş daha mantıklı geliyor
Maşallah
içsin bacım sağlığını etkilemediği sürece ne olucak ki
iştahlı demek ki bir ay sonra tadımlara başlarsın
Kaç kilo dogdu maşallah benim oğlum 1 yaşındayken 7.5 kilo idi arkadaşımın kızıyla aralarında 5 ay var oda hep mamayla beslendi oğlumla aynı kiloda hatta daha fazla haftada 2-3 kutu mama bitirdiği oluyormuş
Olabilir aslında ne kadara yollar bide nerede yaşıyor kayınvaliden çok uzak olursa kargoda sorun olur kırılmasın canım
Bacım içsin de hem obeziteye gider korkuyorum hemde doymuyorsa boşuna mamaya yüklenmeye gerek yok diye düşünüyorum bir de tekte yesin istiyorum tüm günüm mamayla geçiyor
çok şükür iştahlı Allah herkesin bebişine böyle iştahtan versin ![]()
3900 doğdu canım Biraz genetikle de alakalı içtiği mamadan ziyade önemli olan sağlıklı olsunlar da
senin bebiş ne kadar doğmuştu
Amin canım amin zaten hareketlenmeye başladı mı kilo alımı çok yavaşlıyor benim oğlumun mesela durdu bile diyebilirim 3 aydır neredeyse aynı kilosu 300 500 gram alıp veriyor sürekli doktoruna Danış obezite gibi bir durumdan korkuyorsan ama bence iştahlı bir bebek ve onun için seviyor birde canım istersen mama değiştirebilirsin konuya çok hakim değilim ama birkaç kişiden duymuştum bazı mamaların tok tutma süresi daha uzun oluyor bazısının daha az bilgisi olan arkadaşlar vardır umarım yardımcı olurlar