Bebeğim emerken boğuluyor

Merhaba bebeğim 37 günlük ama emerken sürekli süt genzine kaçıyor boğuluyor zorla kendine geliyor bu yüzden korkuyorum ve emzirmek istemiyorum başına gelen var mı daha önce ne yaptınız bu durumda

1 Beğeni

Ya başta benim de böyleydi çok korkardım büyüdükçe azaldı ama normal daha gelişmediği için bu geniz kısmı felan normal büyüdükçe öğrenicek siz yanında olun da sürekli

Tek başıma olduğum zaman çok panik oluyorum dün kendine zorla geldi annem olmasa yine getiremezdim herhalde kendine

Aa o zaman bi doktora sorun yine bende bu kadar olmuyodu öksürüyodu ardarda geçiyodu belki bişeyler önerirdi

1 Beğeni

Teşekkürler :cherry_blossom:

Sütün tazyikli geliyordur yatarak emzirmeyi dene, ayrıca emzirmeden önce 2-3 dk memeni sağ öyle bebeğini emzir makas pozisyonunda tut elinle memeni canım

1 Beğeni

Benimde bebeğim 1 aylık sütüm çok olunca ve özellikle cok acıkınca bebekler daha kuvvetli ve hızlı emerler ondan kalıyor da ben korkmuyorum hemen yüz üstü sırtına vuruyorum ınsllh bir sorun olmaz korkmayın

Yatarak nasıl oluyor sağsam da boğuluyor benimki :unamused:

Teşekkürler :cherry_blossom:

@Caglaa bebeklerin emme refleksi zamanla gelişiyor anlaşılan seninde sütün tazyikli o yüzden kaynaklıyor olabilir. Emzirmeden önce mutlaka sağmalısın, emzirirken asla yatay pozisyonda değil oturarak ve bebeğin başı meme hizasından biraz daha yüksekte olacak şekilde tutarak emzir.Burnunun tıkalı olup olmadığına dikkat et. Zamanla düzelecektir inşaAllah​:smiling_face:. Eğer bu durum 2 aylık olduktan sonra hala aynı şekilde devam ederse bebekte laringomalazi olabilir. Laringomalazi ;ses telleri üzerindeki gevşek dokunun hava yoluna düşüp, kapandığı ve gürültülü nefes oluşturduğu bir durumdur.

1 Beğeni

Ayyy kuzum sormaaa bende cok cektim sormaa mama vermek bile istemiyordum artik tek kaldigimda nasil korkuyordum su an 3 bucuk aylik oldu duzeldi biraz

1 Beğeni

Teşekkür ederim​:cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Beğeni

Evet insan korkuyor inşallah benimki de zamanla düzelir sağlıkla büyüsünler :cherry_blossom:

bebeğin tazyikten kaynaklı emmeyi bırakabilir. sen o zamn göğüz ucuna bastır 10 sn tazyik gidecektir.ve kendini geriye doğru yaslayarak emzir. öksürdugu zaman da hemen ters çevirip sırtına vur cnm. benim de arada öyle oluyor. Allah korusun minikleri

Benimki de öyle sürekli boğazına kaçıyor 2.5 aylık olduk boğazına kaçtı mı hemen ters çeviriyorum yavaşça sırtına vuruyorum hâlen öyle bende düz yatırmiyorum biraz bacaklarını aşağıda bırakarak emziriyom gündüz değilde gece korkuyorum uyur kalirda farketmem diye dikkat ediyorum artık ama bazen gene de boğazına kaçıyor

Amin teşekkür ederim :cherry_blossom::two_hearts:

Bende sırtına vuruyorum ama bazen zorla kendine geliyor o beni korkutuyor

Öksürüyosa sırtına vurmayın kendisi çıkarmaya çalışıyor zaten öksürerek siz sırtına vurunca ciğerine kaçabilir, bebek ilk yardımı yazın youtube dan bi izleyin

İlk önce öksürüyor daha sonra nefes alamıyor gibi kıpkırmızı oluyor