Kızlar bebegim 2 aylık özellikle son 3 4 gündür huy etti sadece emerken yapıyor kakasını gaza sıkıştığında ağlıyor aranıyor emzirince çözülüyor kakasını gazını yapıyor. Evde sorun yok ama dışarı hastaneye vs gittigimizde aynı sorunu yaşıyoruz ve cok zorlanıyorum emzikte emmiyor emse belki onunla yapar ama emzik alınca öksüyor. Var mı bebegi böyle olan sonradan düzelir mi?
Benim kız da bezini degistirince yapıyor kakasını cişli beze katiyyen yapmıyor ille o bez kuru olacak 5 dk olmadan degistireli bezi bir bakıyorum kaka kokusu geliyor
Huy edinmek değil de bagirsaklarda baski arttigi icin yapiyordur. Benim bebegim de kucukken emerken yapardi kakasini cogu zaman. Hatta ikinip yapamadigini fark ettigimde yardimci olmasi icin daha sık emzirirdim.
Yani geçer dimi bu durum
Zamanla zaten anne sutunu cok daha iyi sindirecegi icin kaka yapma sikligi azalacak. 2 aylikken bebegim gunde 2 kez kakasini yapardi. 5 aylik olduğundan beri ortalama 3-4 gunde 1 kez yapmaya başladı.
Benim kiz da bu ara emzirirken alt gazini cikarmaya calisiyor onda da sanci oluyir dogru duzgun emiyor aglaya aglaya emiyor
Benim kızımda aynı durum emerken yapıyor yada nana verdigimde yapıyor kızım yaparken ben rahatliyorm
Benimkide aynı gazı yada kakası gelince ağlıyor meme istiyor memede rahat yapıyor bende yapsın rahatlasinda nerde yaparsa yapsın diye düşünüyorum açıkçası çünkü kendi kendine yapmaya çalışırken çok zorlanıyor ağlıyor
Biraz büyüyünce değişiyor o. Su an her sey icin meme ister rahatlatır kendini. Büyüdükçe meme aşkı daha makul oluyor.