Kızlar ya bebeğim 16 günlük bazen emmiyo yada emsem bile fazla içmiyo fln böyle olunca göğüslerimde süt birikiyor ve Bi yerden sonra canım çok yanıyor sağmak istediğim zaman kayınvalidem kızıyor sağma emzir bol bol dolap hep süt doldu diyo da kızım emmezse ben ne yapabilirim ki her sağdığımı gördüğünde kızıyor bana gerçekten yanlış mı yapıyorum acaba
En iyisini yapıyorsun eğer taş gibiyse emmiyorsa mutlaka sağ mastit olursun yoksa
Emmiyorsa mecbur sagacaksin ki tekrar süt üretimi olsun
Mastit olmamak için ve süt üretimine devam etmesi için en fazla üç saat aralıklarla emzirmelisin yani dogru yapıyorsun
Teşekkür ederim hepinize
Bide sağdıktan sonra bile o süt birikme ağrısı devam ediyor hep uçları da yara olmuş canım çok yanıyor doğru düzgün emsiremiyorum hiç Bi krem de fayda etmiyor ne yapıcam bilmiyorum
Dolap süt dolsada da yine de sağ bebegin iki 3 aylk olunca doymuyabilir yada emzirmek için müsait olmayabilirsin en azından yanında taşırsın sütü yorgun olabilirsin sütün azalabilir hersey olabilir yani
Çünkü bnde doldurmuştum bazen yorgun oluyordum sütüm de azalma oldu dolap sütü verdim meme reddi yaşadık Dolap tan verdim dışarı cıktım biberon a koyuyordum sütümü o şekilde bitince de keşke bitmeseydi dedim zaten yeni dogan sürecinde bebk o sütü bitiremez iki aylk olunca memeyi boşaltacak o yüzden sağ zaten 6 ay kadar dolapta saklayabilirsin
Ayrı vakitlerde sağdığınız sütleri birleştiyor musunuz dolaba atmak için. Mesela bi sağımda 90 ml sağdım diyelim. Onu poşete doldurup normal dolaba koydum. Bi kaç saat sonrada atıyorum 60 ml sağdım. Onuda başka poşete mi koyuyorsunuz yoksa diğer sütle birleştirip poşet dolunca mı buzluğa atıyorsunuz?? Ben sağım yapıyorum emziriyorum da ama sağdığım sütü veriyorum direk dolaba atmıyorum. Şimdi dolaba da atmak istiyorum ama sistem nasıl olmalı bilmiyorum
Hiç iki tane poset kirletmiyorum misal sabah 50 ml çıktı bunu süt boşetine koyuyırum dolaba bırakıyırum ya ertesi günü yada akşam falan sağdım 50 ml çıktı onu da biberon da soğutuyorum ve sağdığım süt poşetine koyuyorum tarihini yazıp dondurucuya atıyorum
Teşekkür ediyorumm
Rica ederim canım
Caninin yanmasini anliyorum sgman gerekir zaten hem daha iyi ne guzel sut dolup taşması daha ne istiyor kayinvaliden hem emzirip hem sagiyorsan cok iyi bişey yanlis olduğunu kesinlikle düşünme illaki bir gun lazim olacak o sagdigin sütler onun icin sıkıntı yapma
üç çocuğumda tuzlandı. Tuzlayınca teri kokmaz derler tamamen hurafe ben gönülleri olsun diye yaptırdım onlar tuz sürdü ben bi baştan su döktüm tuzun üzerinde kalmasına müsade etmedim. Bende Antepliyim bizim burda çocuğu tuzlayıp kundak yapıp bekletirler sakın müsade etme çok zararlı
Ben buralı değilim o yüzden adetlerini de pek bilmiyorum burda bebeklere yapılan başka neler var
Göze sarımsaklı sürme çekmek limon sıkmak bide tuzlamak başka değişik bişey yok. Diş hediği var köstek kırmak var bunlarda her yörede oluyor diye biliyorum. Bebeğin dişini ilk gören bebeğe hediye alır anne kendi görse bile belli etmez dedesinin nenesinin görmesini sağlar. Aklıma gelen bunlar.
Teşekkür ederim