Bebegim daha 3 gunluk emmek istemiyor cok ugrastik hastanede de dun yetersiz beslendigi icin sivi kaybina ugramis hastaneye yatisimiz yapildi cok kotuyum napicam bilmiyorum simdi kuvezde 2 saatte bir emzirmeye calisiyorum emmiyor cok agliyor mama vermek zorunda kaldim az once biberonla meme reddine sebep plur mu sutum de var ama iste dua edin tecrübelerinizi paylasir misiniz
Benim bebeğim de başlarda yetersiz beslenme ve kilo kaybından dolayı sarılığı çok yükseldi, düşmek bilmedi. Doktorlar biberon verme meme reddi olur diyerek korkuttu ama şimdiki aklım olsa doğrudan uygun bir biberonla mama verirdim. Hem çocuğum daha çabuk toparlardi hem ben o kadar yıpranmazdım. Ha sonra yine kendim biberon verdim ama meme reddi olmadı. Eğer bebek memedeki sütten memnunsa biberon meme reddi yapmıyormuş. Mama veriyorsun diye kendini suçlu hissetme. Sen şuan bebeğin için en iyi olanı yapmaya çalışıyorsun. Tabiki emzirmekten vazgeçme ama bebeğinin de çabuk toparlanması için mama vermek kötü birşey değil.
İnşallah eve çıktığınız zaman daha çok emzirme denemeleri yaparsın. Senin sakin ve rahat hissetmen çok önemli. Sütün varmış ne güzel bak. Bebeğin de alışır, henüz 3 günlük, sonra mama da bırakılır. Stres yapmamaya çalış. 40ından sonra bile bebekler nelere nelere alışıyor. Seninki çok minik, herşey daha güzel olur inşallah
Ben de bebeğim 3 günlükken mama vermek zorunda kalmıştım ve biraz olsun rahatlamıştım en azından biraz daha iyi uyuyordu karnı doyuyordu. O şekilde ilk 2 ay hem emdi hem de biberonu kabul etti. Sonraki 2 ay sütüm yeterli diye mamayı bıraktım ama kızımın kilo alımı düştü, 4 aylıkken yeniden mama ver dedi doktor bu defa da kızım mamayı istemedi. Emmeyi hiç bırakmadı aksine aşırı bağımlı memeye. Her bebek aynı olur mu bilmiyorum ama ben ne kadar uğraştıysam da sadece emerek iyi kilo aldıramadım bebeğime. Şu an 9 aylığız hala mamayı çok zor içiyor hep emmek istiyor. Keşke sütüm yeterli olsa ama bazen ne yaparsanız yapın olmuyor.
Benimde sütüm bı anda indiği için uzamis doğum yaşadım çünkü.kızım ememedi göğüslerim mastit oldu kizimda sıvı kaybı olduğu için 1 gece çocuk hastanesinde yatıp 4 günlük iken damardan serum verdiler İlk 10 gün mama ve sağabildigim kadarıyla anne sütü ile ilerledik daha sonra biberona alıştığı için 4 5 gün kadar silikon uç ile emzirdim sonra silikon ucu da bıraktık.biberona alissa bile anne kokusu sıcağı derken memeye geri alisiyorlar.sen hiç vazgeçmeden emzirmeye çalış emmese bile göğsünde yatsın kokunu duysun.kizim 8.5 aylık anne sütüne bagimli olduğundan ek gıda yediremiyorum.sormak istediğin varsa özelden yazabilirsin.sütün bol ve besleyici olsun inşallah
Çok geçmiş olsun hastanelerde emzirme danışmanı oluyor ona gidebilirsin sütünü sağıp veriyor musun bilmiyorum ama mamadan ziyade sütünü verebilirsin inşallaaah tez zamanda toparlar bebeğin
Tesekkur ederim hepinize sütümü sagiyorum biberonla hem onu veriyorum hemde mama veriyotum biraz boyle ilerlicez yarin tekrar kan tahlili olucak insallah iyi olur