Bacılarım yardım edin!!3 gece önce ben hariç eşim iki çocuğumda ateş öksürük boğaz ağrısı burun akıntısı vs Allah ne verdiyse vardı ama benim 3 buçuk aylık kızımda 1 gece ateş oldu hafif kırıklığı vardı geçti bu akşamdan beri salya sümük gidiyor doktora götürüyorum daha ilaç için çok ufak burnunu temizle bol bol emzir diyoren son 8 sene önce doğurmuştum diğer çocuklarımda neler yapıyordum inanın hatırlamıyorum evde yapabileceğim ne varsa lütfen söyleyin
Serum fizyolojik damlaları ile burun temizliği yapabilirsiniz.
Burnunu açmak için nazal aspiratör kullanabilirsiniz.
Anne sütü veya mama ile beslenmeye devam edin.
Anne sütü bebeğin bağışıklığını güçlendirir ve iyileşmesine yardımcı olur.
Odayı çok sıcak veya çok kuru tutmayın.
Nemlendirici cihaz veya ılık bir duş sonrası banyoda vakit geçirmek burun tıkanıklığını açabilir.
38°C ve üzeri ateş varsa doktorunuza danışarak uygun ateş düşürücü (parasetamol içeren şurup) kullanabilirsiniz.
Bebeğin çok kalın giydirilmemesi ve hafif kıyafetlerle rahat etmesi önemlidir.
Burun tıkanıklığını azaltmak için hafif eğimli bir şekilde yatırabilirsiniz.
Kucağınıza alıp dik pozisyonda tutmak solunumunu rahatlatabilir.
Geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyileşir bebeğiniz ![]()
İnanın söylediklerinizin hepsini yaptım.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için![]()
RABBİM tüm hastalara şifa versin inşallah geçmiş olsun siz de bol bol c vitamini tüketin ve bebeğinizi bol bol emzirin hafif eğilimli yatırın bebeğinizi burun tıkanıklığı yaşamasın daha çok küçük yavrularımız![]()
Amin
Allah razı olsun![]()
Sabahı zor ettik bize de burun tıkanıklığı için damla yazdı ama şimdilik etki etmedi bakalım nasıl geçecek bu günler Rabbim tüm evlatlarımıza şifa versin inşallah ![]()
Bnm bebeğimde gripti öksürük burun akıntısı oldu ateş olmadı sadece doktora gittik öksürük ciğere inmemiş ilaç vermedi bol bol burun temizliği yap dedi emzir dedi. Burun temizliği serum suyu ile yapıp aspiratör ile çekiyorum bugün daha rahatladık zamanla geçicek. Doktorlar genelde burun temizliği öneriyor
Su içir, vücudunda su artsın ki ateşlenmesin.
Cokkk geçmiş olsun
Bizde 3 gündür hastayiz sabahi zor ediyoruz burnunu temiizliyorum ama gece tikaniyor bir an önce iylesir ler ins
Akva maris burun damlası var deniz suyu yani.
Ondan damlata bilirsin
Kullanıyoruz
Burun temizlemek ve hava nemlendiricisi kullanmak gerçektn iyi geliyor
Çok sağolun![]()
Amin inşallah size de geçmiş olsun