Kızlar merhaba bebegim 3 aylık ses cıkarmıyor yani aglarkwn vs cıkarıyor ama agulamıyor. Seslere tepki verıyor sesin geldiği yöne dönuyor ama kendi başına agulamıyor sizce korkacak bşşey var mı
Bizde 2 ay 23 günlüğüz bizde de yok
4 5 yaşlarında bi çocuk var mı etrafinizda onunla biraraya getirin onunla konuşturmaya çalışın benim oğlum ilk yeğenime agu dedi bize dememisti zamanla bizede demeye başladı şuan 4 buçuk aylık auu ağu uuu gibi sesler çıkarıyor
Bol bol konuşun şarkılar söyleyin heyecanlanıp tepki vermeye çalışıyorlar. Bir de ben oyun halisina yatırıyorum oyuncaklar renkler çok ilgisini çekiyor onlara sesler çıkarıyor.
Bi 9 bi 8 yasinda abileri var bende cok konusuyorum ama aglamaktan gülmeye bile fırsatı yok
Kitap okuyoruz şarkı söyluyoruz oyunlar tüm gün etkinlikler anlayamadım dogrusu
Denendi onaylandı bu arada kendisi gibi bir bebeke goruntulu gorursup onun sesini duyduktan sonra başladı ufak ufaj ama cok fark yok ama az fark var
Sık sık biraraya getirin bebekler çocukları bilir ve onları gözlemler. Bide ona sorular sorun yakın göz teması kurun mesela baba işten gelecek mi oğlum diyip bekleyin söz sırası kendinde olduğunu anlıyorlar yavaş yavaş arttırır hiç telaş yapmayın
Her çocuğun gelişimi farklı bence bir de biraz etkinlik yapıp kitap vs okumak lazım bol bol konuşmak ben ilk günden beri yapıyorum oğlum ilk aydan beri aguluyor şuan 70 günlük sesli gülüyor tepki veriyor
- Çocuğum ikiside 40ı çıkmadan ses çıkarmaya başlamışlardı ilk oğlum 3 aylıkken anne dedi o kadar ki konuşurdum kendisiyle ama bu 3. Hep agliyor gülmesi bile sayılı
Belki gazı veya başka bir rahatsızlıği vardır miniğin takip edip çözümünü bulursanz o da erken konusur digerleri gibi maşallah sizinkilere de
Evet gazamız var 3 aylık oldu hala azalmadı hepimizin çocuklarını rabbim bizlere bağışlasın
Amin inşallah