Bebeğim ilk defa desteksiz uyudu

Burayı da iyice not defterine çevirdim ama belki birilerine motivasyon olur. Bugün de gece uykusu tamamdır. 1 yıldır uykuya geçişi sorunlu olan bebem poposuna üç dört pış pış yapınca uyudu. Bizimkinin ilacı gündüz uykusunu kısmakmış. Şükürler olsun dünya varmış ,sallayıp savurmadan uyutmak ne güzelmiş.

Bende guzel haberı veriyim :blush: benimkide az once pış pış sesiyle uyudu yatağında :folded_hands:

1 Beğeni

Oh oh maşallah :melting_face::melting_face::hugs:

1 Beğeni

İnşallah canım darısı bize amiiiinn

1 Beğeni

Geceniz nasıldı durum güncellemesi :joy:

Benim gece guzeldı sabah 5 kadar deliksiz uyudu sonra mızırdandı mama verdım 6.30 da uyandı İlk uykusuna az once yattı desteksiz devam :folded_hands:

1 Beğeni

Duvar tavan yansimali gece lambasi aldim deliksiz uyuyo lamba dondukce sersemlesiyo.sevdi lambasini.

Bende tamamen karanlık odada yatiriyorum dogdugundan beri

2 ci gün öğlen uykusunu desteksiz uyudu :nazar_amulet::folded_hands:

Gece 2-3 kez uyandı ama ayılmadı, emzirince uykuya geri döndü:smiling_face: şimdi yine öğlen uykusuna yattı sallamadım​:heart_eyes: bu vakte kadar uyutmayıp ayakta tutmaya çalışmak biraz zor oldu ama böylelikle akşama kadar ikinci uykuyu istemeyecek​:smiling_face_with_three_hearts:

Ay maşallah yaaaa benimki dayanamıyor keşke düşse bizimkide teke ama zor oluyor gece çok uyanıyor bizimde destekli uyuduğu için inşallah sizinki devam eder böyle bi anne en azından güzel uyur​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Sağ olun, vallahi ben de bizimkinden hiç beklemediğim için sürekli erteledim bu desteksiz uykuya geçme işini ama oluyormuş. Darısı sizinkine, bakarsanız birgün sizin bebiş de okey der bu işe :heart_eyes:

1 Beğeni

Maaşallahhh tek uykuya mi düştünüz yaa :smiling_face_with_tear: bizim de zamanımız geldi nasıl yapsam diye bakınıyordum.

Evet tek uyku olduğu için artık daha kolay uykuya dalıyor hiç sallamama gerek olmuyor. Karnını doyurup uyanıkken yatağına koyuyorum. Birkaç saniye pış pışlayınca uykuya dalıyor üç gündür bu şekilde. Zor kısmı öğlene kadar çocuğu uyanık tutmak oluyor. oyunla ,etkinlikle bir şekilde oyalıyorum. Bir de tek uykuya düştüğümüzden beri çok keyifli uyanıyor, daha güzel vakit geçiriyor.

1 Beğeni

Maaşallah çok iyi. Öğlen 12’de mi uykusu? Kaç saat uyudu peki yeterli geliyor mu akşama kadar?

1 Beğeni

Tek uykuya geçtiğimiz ilk gün öğlen 11e kadar dayanabildi. 12:30da uyuyor iki gündür. Saat 14:00-14:30 arası uyanıyor. Normalde 14-15 gibi ikinci uykusuna yatardı. 20-21 arası da gece uykusuna geçerdi. Ama şimdi o kadar dayanamıyor akşam 19:00 olunca uyku baya sıkıştırıyor. Babası biraz hoplatıp zıplatıyor, emzirmeye geçiş pijamaları giydir derken 19:30 da uyuyor. Ben de bu süreyi biraz daha geç vakte çekmek istiyorum şimdi. Darısı başınıza inşallah sizin için de kolay olur süreç :smiling_face: aslında tek zorluğu bebeği istediğimiz vakte kadar uyanık tutmak. Yeterince uyanık kaldıysa kendisi ayakta uyuyacak hale geliyor resmen​:grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Bizim için daha erken sanırım bazen geciktiriyorum o zaman da çok huysuzlaniyor ağlıyor. Şimdilik 2 gündüz uykusu yapıyoruz. Sabah 7 buçukta uyanıp hiç durmadan yürüyor kahvaltı dışında oturduğu anlar belki de 20 dk tutar toplasam. Aşırı yoruluyor bazen oynarken başı düşüyor uykusu gelince :melting_face: 11’e kadar zor duruyor. İkinci uykuya da şimdi geçti 16.10 gibi. Evde yürüdüğü yetmiyor bir de dışarıda yürüyor babasıyla. Kucağımda kitap okurken uyuyakaldi şimdi mesela :grin: Gece uykusu 9 buçukta. Hayırlısı bakalım.

1 Beğeni

Maşallah sizinki baya hareketli anladığım kadarıyla, yorulduğu için de tek uyku yetmeyebilir. İkindi gibi uyumasına rağmen gece uykusuna yine erken yatıyormuş. Bizimki o saatte uyusa gece 11 12ye kadar uyumuyor.

Hiç oturmuyor desem yalan olmaz evet​:smiling_face_with_tear:

1 Beğeni