Bebeğim ilk defa desteksiz uyudu

Kızlar merhaba sevincimi paylaşayım ama diyeceksiniz ki daha dur bismillah erken seviniyorsun​:joy: bebeğim üç gün sonra 1 yaşına girecek. Aylardır gündüz iki uyku yapıyordu bugün tek uykuya düşürmeye karar verdim ve öğlene kadar uyanık tuttum. Öğlen 1 buçuk saat uyudu uyandı. Akşama kadar bir daha uyumadı. Akşam uyutmadan önce emzirdim iyice uykusu geldi, ben yatağa yatırdım, emziğini verip sallayacaktım her zamanki gibi. Loş ışıkta emziği ararken baktım uyumuş bile. Emziksiz ve sallanmadan uyudu. Daha bu ilk ama bundan sonra da gündüz tek uykuyla devam edicem gibi gözüküyor. Uykusu gelince çocuk otomatikman kendini kapattı :grin:

7 Beğeni

Maaşallahhh :smiling_face: darısı başımıza :smiling_face_with_tear: bazen bize de oluyor ama nadiren. Emzik değil bizim destek sadece sallanma maalesef…

1 Beğeni

Maşallah ne kadar güzel :heart_eyes: sabah kaçta uyanıyor peki, öğleye kadar hiç uyumuyor mu.ben de gündüz uykusunu azaltmak istiyorum çünkü hala çok sık ve kısa süre uyuyor gece de çok sık uyanıyor

Sabah 7-7buçuk gibi uyanıyor ve normal düzeninde 10da ilk uykuyu uyuyor, 14:00da ikinci uykuyu uyuyor. Akşam 8-9 arası da gece uykusuna yatıyor. 7.aydan beri gündüz 2 uyku yaptırıyorum her ikisinde de 1er saat uyuyor çok fazla değil. Bugün ilk defa sabah uykusunu atladık, oyunlarla geçiştirdim.

Benim için sallamak kabus gibi. Çok uykusu geliyor, sallanmadan uykuya geçmiyor ama sallarken durmuyor da yerinde. O kadar yoruyor ki, o uyuduğunda ben bitmiş oluyorum. 4.aydan beri uyku düzeniyle alakalı sorunumuz yok ama uykuya geçme şekli sıkıntılı bizde.

Maşallah diyelim inşallah devamıda gelir bizde 1 yaş ama dusemedik tek uykuya uykusu geliyor özellikle sabahları ondan şuanlik devam… bazen özellikle sabah uykusunda oynarken dalıyor uykuya pek bı güzel oluyor yormadan uyuması :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok guzel bır duygu değil mı bende genelde ya hamakta ya ayağımda sallıyordum dun aksam uykusuna yatırdım ayağıma aldım sallamaya baktım kendını atıyor sallanmak istemiyor tabı 1 saatı buldu bu durum İlk defa normalde cabuk uykuya gecerdi en sonunda sinirlenip yatağına koydum salona geldım kameradan baktım uyumuş inşallah bu tek seferlik değildir :folded_hands:

1 Beğeni

İnşallah :palms_up_together:t2: evet çok güzel bir duyguymuş:grinning_face_with_smiling_eyes:

Sımdı tekrar deniyorum sabah 7.30 da kalktı İlk defa daha erken uyanırdı normalde 8.30 da uykusu gelıyor zorlayacagım direk yatağına goturup uyuması ıcın suan gozlerı kıpkırmızı oldu :see_no_evil_monkey:

1 Beğeni

Kıyamam ya uyku sıkıştırinca da fena perişanlıyorlar​:grinning_face_with_smiling_eyes: dün bizimki bir ara bana bakıp kafasını sağa sola sallıyordu, “hadi salla uyut” der gibi :joy: erken uyanan bebişi bir vakte kadar uyanık tutmak da zor, ben bugün yine deneyeceğim :smiling_face:. Hergün uykuya götürmeden önce strese giriyorum ya kaç dakika sallamaya çalışcam diye. Yatıp sallanamayi bekleyen bir çocuk olsa yine iyi ama kendini sağa sola atıp durması mahvediyor beni.

1 Beğeni

Benim kı uyudu kendı kendine iyice bekledim sersemleşene kadar sonra alıp yatağına koydum uyku arkadasını verdım yanına emzıgını verdım uygulamanın piş piş sesını actım bende uzandım kendı yatağıma bır baktım uyumuş bugun bu sekılde denıycem hep çok iyiymiş :sweat_smile:

1 Beğeni

Ay maşallah maşallah :heart_eyes: hep böyle devam etsin inşallah :grin:

1 Beğeni

Insallah valla sızın yazınızı görünce denemek istedim açıkçası sebebi sız oldunuz :heart_eyes:

1 Beğeni

Yaa ben tesadüfen denk geldi sandım :heart_eyes: beraber artık desteksiz uykuya geçmiş olalım nolur Allahım :palms_up_together:t2: bir de sallanmadan uyumasıyla alakalı mı bilmiyorum, her gece saat başı uyanan çocuk dün gece 2 kere uyandı emdi ve yerine koyunca uykusuna devam etti. O kadar iyi geldi ki..

Ayenn benim bebişte dun uyanmadı maaşallah diyelim aman nazar değmesin ımsallah bende gece 12 de mama vermiştim uykuda sabah 6 kadar sesı çıkmadı :blush:

Durum güncellemesi; bebeğim an itibariyle öğlen uykusuna da sallamadan yattı :melting_face::smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes: darısı akşama :palms_up_together:t2:

2 Beğeni

Bizde kayınvalıdeme geldık bu buyukler gerçekten zor insanlar ıllla ayağına aldı sallayacak ya diyorum kendı uyumaya alıstı gece ve sabah o sekılde uyudu yok anam dınleletemedım sonra odaya gectım bıraktım artık baktım sallıyor uyutamadı istemiyor sonra yatağa yatırmış uyumuş yanı neyin inadı anlamıyorum yaa gerildim durduk yere

Hey Allahım ya, aradan çıkmasalar olmaz.

Darısı bize bizde aylardır 2gunduz + gece uykusu yapıyoruz 9ay 27 günluk 10 bitti sayılır duruma göre erken uyuması dış hastalik vs olmadıkça enn fazla 2 genelde 1 kez kalkar gece bir iki kez 5.ayinda falan kendi uyuyordu aha dedim kendi uyuyor çok şükür sonra tekrar bozuldu inşallah böyle devam eder bende ekstra bir çaba gösteriyorum açıkçası ilerde kendi öğrenir diye düşünüyorum

1 Beğeni

Diş ve hastalık dönemleri tüm düzeni alt üst ediyor maalesef. Şuan sakin bir dönemdeyiz bir süre böyle gider de alışır umarım. Sonra krizler çıksa da tekrar aynı düzene dönmek bir nebze kolaylaşır belki.