Kızlar merhaba yine ben bebeğimin şuan kafasında asimetri yok ama kendisi kafasını sürekli sol tarafına çevirip yatmak istiyor. Özelikle sağ yani üzerine yatırdığımda bile 50 günlük bebek dönmek için kendini zorluyor. Aynı durum kucağıma alıp göğsüme yasladığım zaman da var. sağ tarafına bakacak şekilde başımı göğsüme yasliyorum, inatla sola çevirip öyle koyuyor kafasını. Başında şekil bozukluğu olmasindan ziyade, boynun her iki tarafındaki kasların eşitsizliğinden endişe ediyorum. Var mı bu durumu yaşayıp düzeltebilen.
Bu arada başının bir tarafını yastıkla destekleyip sağa yatirinca da huzursuz olduğu için uykuya dalmiyor, uyku sıkıştirsa bile. Denemek için sola çeviriyorum anında uykuya geçiyor.
Çocuk doktoruna gösterdinmi bebeğin inatçı olduğu için yapıyor olabilir ama boyunla alakalı bi rahatsızlığıda olabilir.
Yok göstermedim henüz, birkaç gündür farkettim, öncesinde yoktu, her tarafa yatirabiliyordum. 2.ay kontrolunde söyleyeyim doktora
Mutlaka söyle benim oğlumda öyle yapıyordu internette araştırınca öğrenmiştim böyle bi rahatsızlık olduğunu doktora gösterdimde içim rahatladı.
Ben bunu yaşıyorum ultrasona soktum tortikolis yok kasları eşit yalnız bebekler bir tarafa daha meyilli olabiliyormuş bunun için evde egzersiz ile düzelir dedi
Boynunu ceviremedigi tarafta eline gelen bir şişlik var ise o zaman tortikolis olabilir yine bir ultrasona sok
Çok iyi dediniz, ultrasona randevu almak zor oluyor ama pazartesi kalça ultrasonu var, rica ederim doktordan boynuna da bakmasıni
Eğer devleteyse bakmıyor canım onun için ayrı ultrason istiyor ama özelse bakabilir
Benim bebeğimde de sizin durumunuzdan olduğumu gözlemledim. Naptınız çözüldü mü. Canım cok sıkkın yardımcı oluraanız sevinirim
Merhaba bu durumda doktorunuz ne dedi son zamanlarda 4.5 aylik kizimda surekli sol tarafina bukuyo kafasini ozellikle ana kucaginda yapiyo bunu kucagimizdayken gayet norma bi egrilik falan yok ama surekli oyle yaptigi icin bi sknti olur diyede korkmuyo degilim
Nekdarlik bebeginiz
Benim ki 47 günlük. Benim bebeğim de sizin gibi anakucagında direk sola kafasını koyuyor. Kafasını iki tarafada cevirebiliyor. Ama genelde sola dönük bakıyor. Kendisinin sağa cevirmesi cok az. Ben cevirince aglamıyor. İnşallah birşey yoktur ikimizin bebeğinde de.
Ayni canim bizimkide oyle yapiyo 5 aylik olucaz biz yeni yapmaya basladi acaba ana kucagimi rahat degil anlamadim vallahi
Bebeğiniz kafasını dik tutunca ortada tutuyor mu? Benim bebel küçük olduğu için daha lafasını tutamıyor
Benim bebeğim de hep sağ tarafına yatıyor 2 ayligiz. Doktora gösterdim cumartesi ultrason çekilecek tortikolis olmasından şüphelendi emin olmak için bakacak. Bize de hep diğer tarafına çevirin. Ters tarafından konuşun kendisiyle dedi
Bebeğim 10 gün sonra beş aylık oluyor, yüz üstü zaman geçirdikçe ve oturtmaya başlayınca düzeldi. Artık boynu iki tarafa da eşit dönüyor. Eskiden yastık vs koysam bile ağlıyordu kendi istediği tarafa çevirmek için. Doktor yüz üstü daha çok zaman geçirsin baş çevresi büyüdükçe düzelir demişti.
Merhaba, ben bu başlığı açtıktan sonra bebeğimin kafasında asimetri de oluştu. Sürekli çevirdiği taraf düz, diğer taraf dışa çıkık duruyordu. Doktor yüz üstü olabildiğince fazla vakit getirmediniz önerdi. Bebeğim hiç hoşlanmazdi. Az az başlayıp süreyi artırdık. Boynu eşit şimdi. Başındaki yamukluk da yok denecek kadar azaldı.
Bizimki kucakta, yerde, ana kucağında hep bükük tutuyordu. Ben bir de ters tarafa dikkatini çekecek sesli oyuncak vs koydum hep vakit geçirirken. Ama en faydalısi yüz üstü zaman geçirmesi ve oturması oldu. 4 ayi doldurduğu gün doktor yastıkla destekleyerek oturtun dedi.
Cok gecmis olsun canim bziimki sadece ana kucaginda yapiyo o hareketi onun disinda nirmal hastaneye gidince bi sorucam bakalm