Merhaba bebeğim 22 günlük ve en son 2 gün önce kaka yaptı kaka yapmakta zorlanıyor alttan ve üstten gaz çıkarıyor bolca çişte yapıyor ama kaka yapamıyor neden? Ne yapmam lazım? Ne zaman doktora götürmem lazım? Sütüm az geldiği için mama ağırlıklı besleniyor
Bende aynı sorunu yaşadım doktorumuz 10 güne kadar takip edin geçerse gelin demişti eğer rahatsızlık yaparsa diye fitil vermişti. Ben rahat değildir diye düşündüğümden fitil kullandım bir kere sonrasında sürece bıraktım. Haftada bir 5 günde bir şuan 2 günde bir şeklinde yapıyor kakasını. Bende anne sütü ve mama veriyorum. Normal bir durum sanırım. Her gün yapmayabiliyorlarmış.
İlk 1 ay hergun yapiyodu sonra 4.5 gunde bi yapmaya basladi bazen hafta bi yapiyo 4 aylik olucaz bizimde gaz sorunumuz yok ama kaka yapamiyo preboyotik damla onerisi istedim doktorsan aç karna her sabah cay kasigi ucuyla has zeytin yagi ver daha iyi dedi ve 10 gune kadar normal sayiliyo ilk cocugum da 10 gunu gecerdi kac doktora goturdum normal diyip yolladilar catlakda var suan 10 yasinda dogdugundan beri kabizlik sorunu var ve korkdugu icinde tutuyodu bagirsakda tembellesdi. Tane tane yapiyodu ama bu 4 aylik kizim oyle yapmiyo koyu sadece tane tane degil . Yani normal diyolar eger al derse doktorunuz prebiyotik damla alabilirsiniz
Bence bir doktora danışın henüz bir aylık bile değil ilk bir ay bebeklerde günde yedi sekiz defa yapması normal diye biliyorum bnm kızımın ilk ay günde on defa değiştiğrdğimi biliyorum hem büyük hem küçük abdestini de daha sonra azaldı şimdi iki gün de bir bazen günde iki öyle öyle sadece anne sütü alıyo bide ek gıda tadımı yaptırıyurm iki haftadır siz bi doktora gdn bence inşallah önmli bişey yoktur
Merhaba benim oğlumda öyleydi sadece anne sütü alıyordu 5 günde faln kakasını yapıyordu lağman yaptığımız oluyordu şuan 4 aylık kendi kendine kakasını yapıyorkaka yaptırma masajı var youtıbede ben her altını açtığımda o masajı yapıyorum bide kulak çöpünü zeytinyağına batırın poposunuda iyice yağlayın kulak çöpünün ucunu poposunuia sokun çok değil sadece ucunu onunda faydası oluyor
Doktorlar 10 güne kadar yapmaması normal diyolar ama bebek ıkınıyor rahatsız oluyor bide şu dönemde ıkınmayı öğreniyormuş o yüzden ıkınması. Ben mamasına birkaç damla zeytinyağı damlatıyorum bide kullandığınız mamada önemli tabiki
Bana yenidoganken dr um kabızlık olursa mamasına gunde bir cay kasıgı zeytinyağı ekleyebilirsin demişti zeytinyağı verdiğim gun yada ertesi gun muhakkak yapıyordu. Onun dısında probiyotik damla bagırsakları cok guzel calıstırıyor dra danısarak alabilirsiniz. Dört aylıkken dr kontrolune gitmiştik dra karnını muayene etti sertlik yoktu rahat yapar dedi, ki o zmn dört gün olmustu yapmamıstı…Bol karın masajıda yapın iyi geliyor.
Dopum yaptığım hastanenin, hastanedeyken verdikleri mama
Hepinize teşekkür ederim zeytin yağını mamasına koydum 2 gün denedim ama etkisini görmedim daha koymadım 3 gün geçti anca yaptı ana by 3 günde de baya rahatsız oldu bebeğim
Merhabalar benim bebeğimde 4 5gün yapmadığı bile oluyordu.Doğduğu günden itibaren öyleydi. Ama gündüzleri sakindi akşamları ağlardı. Doktora söylediğimizde karnına bakmıştı, yumuşaklığını kontrol etti galiba. Yüz üstü yatırın gün içinde, birde bebek yağıyla karnına masaj yapın demişti. Dediklerini yapsam da her gün yapmazdı, ek gıdaya geçince rahatladı bizim kız. Doktor huzursuzluğu yoksa 6 7gün yapmasada olur demişti. Ama benim bebeğim sadece anne sütü alıyordu bu arada.
Sağlıkla büyüt bebeğini bebeğini kontrol edebilirsin huzurluysa mutluysa sorun yoktur çişli bezi de varmış bayağı biz de o bir ara 4-5 günde bir yapiyodu şimdi 5 aylık olduk günde 2-3 kere yapıyor bebeğini izleyerek anlayabilirsin yani
normal olabilir sıkma canını hiç anneligine guvenebilirsin canım
Geç dönüş yaptım kusura bakmayın benşm oğlumda şimdi 1 ayn4 günlük 2 gündür azar azar yapıyor ama bu seferde her yemekten sonra kusuyor genelde mama yiyor 3 4 saatte bir aralarda süt veriyorum sütüm az geldiği için
Geç dönüş yaptım kusura bakmayın teşekkür ederim şuan 2 gündğr yapıyor ama yinede çok huzursuz gazı çok var ve çok ıkınıyor ıkınmaktan da kusuyor
Uşş kurban olurum biz 5 ay 10 günlük olduk atlattık şükür her bebek tabiki farklı ama ben yenidoğan doneminden yaklaşık 2 ay boyunca sürekli gaz egzersizleriyle birlikte karnına ayak altına gerçek zeytinyağı ve ondan hazırladığımız nane yağıyla masaj yaptım hep günde 2-3 defa yapıyordum şükür rahat geçirdik darısı başınıza
Şuan bebeim 53 günlük oldu bu seferde özellikle sabah 6 gibi gaz sancısı başlıyor ortalama 2 saat falan sürüyor masaj yapıyorum o kadar kasıyor kş kendini çok zorlanıyorum masaj yaparken
Uşş kurban olurum ama ortalama o saatlerde kaka yapiyorlar zaten ama sanirim gaz sorununu ilk 3 ay çekecek minik rabbim kolaylık versin inşallah