Bugün 20 günlük olduk,.4 günden bu yana bebeğim aşırı gazlı ve kakasini yapmiyor. Doktora götürdüğmde bir hafta kaka yapmamasinin normal oldugu , her gün bir çay kasigi zeytinyağı vermemi ve poposunu zeytinyağı ile uyarmamizi istedi. Özellikle geceleri aşırı gaz sansici var , sürekli gaz cikariyor acı çekerek yedigime ictigime dikkat ederim sütlaç yemiştim ondan dolayı oldugunu dusunuyorum, kendimi çok suçlu hissediyorum .dört gündür gecem gunduzum nedir bilmiyorum , ne yapmam lazım
Gaz için 40 günlükken gaz damlasına başladık biz öyle rahatladık. Doktora sorup alabilirsiniz. Zeytinyağına ek olarak bir de masaj yapıyordum.
Canım benim gecmiş olsun benim bebek de öyleydi şuan 1 yaşında her damlayı kullandım ama fayda etmedi hareket edip emekleyince anca kendi çıkarabildi ama geceleri henüz geçmiş değil kaka yapma konusunda da benimki de yapmıyodu günlerce bazen kulak çöpüne zeytinyağ bandırma uyarı veriyorum gerçekten çok zor bağırsak problemi yaşamak
Benım kıxımda oyle 1 aydır o sorunu yasıyoruz 2 3 doktora goturduk hepsı dedı bişi olmaz metsil gaz damlası verdı en son gitiğimiz doktorda dedı sorun yapmayın 7 10 gün yapmazsa o zaman sorun oluyor hata kızar gıbı oldu dedı bu donemlerdw öyle oluyor muş hala kızım 3 gun oluyor yapmadı ama doktorlarda dıor bişi olmaz zeytinyağıda verdım işe yaramadı bu sefer boğazı agırıyor sevmıyor dıe hep öksürüyor doktor dedı 7 10 yapmazsa fitil kulanın oda yqrım şekilde yanı sorun yapmayın bu donemlerde bir çok nçbebek öyle olabılırmış bıde yaparken kusura bakmayın sıvımı katımı yapıyor kızım sıvı yapıyor ara sıra popusunu acık bırakın bende kulak çubuguyla yapmasına yardımcınoluyordum bide sabun doktor karşıyım dedı biraz mü arek sinirli idi ama endişe yapmayın dedı fitil ismini de eger istersenız soylerım alırsınız biraz uzun yazdım ama benimde başımda oldugu için yardımcı olmak istedim ALLAH şifa versin
Arkadaşların ve doktorunuzun söylediği gibi 10 gune kadar normal. Ben ilk 2 ay gazdan cok cektim. Coli nat şurup onermisti doktorumuz 2. ayda oyle rahatladık. Masaj da gercekten cok rahatlatiyor. Ayaklarini birlestirip bacaklarini it cek yapin ve saga sola hareket ettirin. Ben dakikalarca yapardım, bir sure sonra çıkarırdı.
Fitil ismi nedir. ? Bugün 5. Gün hala kakasıni yapmadı sürekli gaz cikariyor
Canım kimyon kaynatıp iç sen birde bebeğine de içebilirsin bir iki çay kaşığı ile onun gaza çok faydası var kakasını da yapmasına yardımcı olur sanırım. Birde gaz için acı elma yağı kullanabilirsin karnına ve ayak altına sür bebeginin hatta karnına sürerken masaj yap iyi geliyor yani benim kizlarimda iş yaramıştı inşallah sende de ise yarar .
İlk cocugum dogdugundan 8 yasina kadar o kabizligi yasadi bebekken 10 gunu geciyodu inan dogum yapar gibi cocuk kakasini kan revan icinde yapiyodu gaz damlasi fayda etmedi bize anne sutude almiyodu mamada iyce kabiz yapiyodu ayaklarini sicak tut senden onada gecer bebegide usutme canim. Ac karna zeytin yagi ver hergun yuz ustu yatir gun icinde.
Soyle soyleyeyim oglan da tikaniyo ama bisey fark ettim.
Ne ise yaradi ilk once bize yazilan 10 mg ilacin yarisini yazdi doktor.
2.soyle bisey fark ettim kendinden pay bic
Daha yeni dogan ve oturamayan bebekler genellikle kilolu oluyolar.
Hareketlendikce kilolalirini atiyolar.
Buna bu sorun dahil.
Baktim cocuk ayakta soylemesi ayip buyuk tuvaletini yapmaya calisiyo ikiniyo.
Sonra bir gunde tuvaletinin geldiginin fark ettim oturttum karsima ellerinden tuttum
Ikinmasini gosterdim gercekten yaradi ogrendi
Her tuvaleti gelince lazimliga oturtur gibi oturttum gercekten de yaradi ise.
2 yasina girecek halen unutmadi oturuyo tuvaleti gelince.
1 kere gosterdim cocuklar bu donemlerde cok taklit ediyolar.
Ama senin bebek daha kucuk.
Dediklerimi daha yapamazsin da.
Ilac kullanman lazim agzina damlatamiyorsan
Biberona 20 cc sut sagiyordum
Oyle veriyordum olur dedi ebem
Yeterki ictiginden emin ol dedi.
Bir de hareket cok onemli iki hareket bize cok yaradi.
Ayaklarini birlestir saga sola one arkaya yuvarlak seklinde donderme.
Bide koluyun uzerine yatir uzunlamasina
Kafasi asagi bakicak agzina emzik verebilirsin
Poposuna sirtina tapisla cok fazla gaz cikariyo
En son bide sey cok yariyodu sicak karin
Cekirdek torba almistim gaza kucagima yatiriyordum.
Bebegine reflu tanisi konuldumu reflude
Kabizlik yaptigini soyledi cocuk doktorum.
Yeni dogan bebeklerin yuzde 70 de reflu var dedi.
Reflusu varsa ona gore onlemini alirsin.
Kansuk ama bıraz daha bekleyın derım