Bebeğim kakasını yapamıyor

Merhaba arkadaşlar. Bebeğim kakasını yapamıyor. 6 gğn yapmadı fitille yptırmıştım sonra 1 hafta yine yapmadı. Çubukla uyarark yaptırdım bu sefer. Ama sonra hayla yapmıyo ve arada ıkınıyo uyusada hemen uyanıyo böyle olan varmı ne yapablirim

1 Beğeni

Damla veriyordum ben sudunu cabuk emerse
Kabizlik yapar yada biberon agzi genisse cok hava
Aldigindan.

Ve bisiklet hareketi yaptiriyorduk
Arti bi hareket daha anlatiyim.
Bebegini kolunun uzerine yatir
Kafasi asagi gelsin avucuyun icine al
Tapisla poposunu sirtini
Ellerinin arasina bacaklarini koy one arkaya dairesel
Hareket yaptir.
Bide doktora danis bi bebegin reflu bebegi
Mi.
Bebeklerin uzun sure yapamamalari normal.
Yinede rahatlamasi lazim gazini bari
Cikarirsin.
Damlaya biberon icine koyabilirsin ben oyle yapiyordum
Ictiginden emin oluyordum.

Gazını çıkarıyor şükür ama kakasını yapamıyor. Birde hep haraket yaptırıyorm karnına masaj falan ama hiç banamısın demiyor gaz damlalarıda kullanıyorm ama gazını çıkarıyo kakası yok

Kova yöntemini deneseniz ben denemedim ama çok övüyorlar

Nasıl oluyorki o hiç duymdım

Emin değilim tam ama bilen illa yazar kovaya sıcak su koyup bebeği içine oturtuyorsunuz yani içinde tutuyosunuz bi süre bebeğin karnı bağırsakları felan rahatlıyor

Peki kova sert değilmi bebek nasıl rahat ederki minder falanmı koyucaz

Merhaba canım.
Bizde çok çektik kabızlıktan.
lavman bile denedik.
Yine her gün kabızlık yaşıyordu.ne zamana kadar böyle yapacağız derken.

Mamasını değiştirmeye karar verdik ve bellakt bl bebek maması çok iyi geldi ve bir daha kabızlık sorunu yaşamadık şükür. sizde deneye bilirsiniz isterseniz

1 Beğeni

O videoyu bulamadım şimdi onun yerine küvetindeki suyuyla yapın biraz sıcak suda dursun burada benim kızım için de önermişlerdi ayrıca hamileyken ben de yapıyordum sıcak suda

1 Beğeni

Tamamdır çok teşekkürler

1 Beğeni

Tamam çok saol araştırıcam

Doktorum hakiki zeytinyağı önermişti canım 1 çay kaşığı mamasına katıp veriyorum ben

1 Beğeni

Verdim ama işe yaramıyor. Sanırım mama kabız yaptı

2 Beğeni

Doktorunla konuşup mamayı değiştir kuzum istersen

1 Beğeni

Benim oğlum 22 günlük sadece anne sütü ile besleniyor gazını rahat çıkarıyor pırt ta yapıyor ama 2 gündür kakasinı yapamıyor :pensive: öncesinde 4 gün yapamadı zeytinyağı verdım yaptı şimdi yine versem mi alısır mı sürekli aynı şekil yapmaya

Yenidoğan bebekler kakasını 48 saat yapmazise sorun yok demişdi doktorumuz.

Benimde bebeğim böyleydi.

Ben Instagram’da bu doktoru takip ediyorum normal anne sütü alan bir bebek 10 güne kadar kaka yapmayabiliyormuş

3 Beğeni

Benim oglan 6 7 dolu bezi olurdu normal yani

1 Beğeni