Bebeğim kilo almamış

Kızlar bebeğim 4. Ayında hem aşısını oldu hemde boy kilo ölçümü yaptılar 1 ayda 150 gram almış sadece ama boyu 9 cm uzamış ve bezini de baya bir dolduruyor hemşire sütün yetmiyordur dedi ama ben gene de sizlere sormak istiyorum böyle durum yaşayan var mı
Boyun uzaması da yetmez mi acaba

1 ayda dokuz sancim hey maşallah diyelim çok iyi uzamış. Benim bebeğim 2. Ay kontrolünde 61cmdi 4. ay kontrolünde 67cm çıktı. Iki ayda 6cm uzamış buna rağmen çok iyi dediler. Sizinki 150gr daha alsaymış normal kabul edilen sınıra ulaşıyormuş zaten. Ama boyu da normalin üstünde uzamış. Belki de tamamen çocuğun yapısal özelliğidir az kilo alıp uzun boylu olmasi.

1 Like

Bnm bebekde 3 aylikken 6.200 kg boyu da 62 cm di .4 aylikda 6 .700 kg boyu da 65 cm olmus hemsire sinirda dedi.kilosuna

Çok teşekkürler evet bebişimin boyu uzun​:slightly_smiling_face:

1 ayda 500 gr almış ama maşallah

1 Like

Acaba sutunmu yetmiyo canim 4 aya kadar kilo alimi iyiyse sutun yariyo demekdir kilo alimi baya azalmis yetmiyo olabilir sutun . Emzirdigin zaman uyku suresi nasil cabuk uyaniyomu. Bizde pazartesi 4 ay kontrolune gittik boyu 63 geldi 3 aydada 63 du ama tulumlari kisa geliyo nasil uzamadi anlamadim

Hemsire daha fazla almasi gerekiyordu dedi .

Sağlık ocağına güvenmiyorum ben baştan savma yapıyolar sanki her gittiğimde sanki zayifliyo bebeğim ama hastaneye gittiğimde gayet iyi diyo doktor siz doyduguna eminseniz ve sütünüz varsa takmayin pek

Ben boyu uzayınca boya vermiş diye düşündüm gündüzleri bazenn çabuk uyanıyor ama gün içinde gayet mutlu
Tulumları kısa geliyorsa uzamıştır bence

Mamaya başladınız mı

1 Like

Ben aslında doyduğuna emindim içim rahattı çünkü bebeğim gün içinde gayet mutlu

Düşününce süt yaramıyor olsa boyu da uzamaz veya çok az uzardı. Yetmiyor olsa bebek zaten huzursuz olur belli eder. Belki bu ay sütünün yağ oranı azalmıştır, sütün yağlı kısmı daha çok kilo yapıyor.

Dogdugundan beri mama veriyom. Ama az veriyodum. Normalde kizim 150ml almasi gerekirken bn 70ml 90 ml veriyodum . Hemsire oyle degince 100ml 120ml arasi veriyom. Bayramdan sonra da 120ml /140ml veririm .

Evet bende böyle düşünmüştüm sağolun​:relieved_face:

İnşallah senin bebişin de kilo alır​:heart_hands:t2:

1 Like

Amin amin :folded_hands::blush:

1 Like