Merhaba kızlar 18 aylık oğlum var oyunları genelde tekerlek çevirmek yada bişeyleri döndürmekti çevremdeki birinin oğluda böyleymiş aman elinden al döndermesin benimkide böyleydi doktor otizm başlangıcı demiş bende korktum çocuk doktoruna gittim sorular sordu göz teması ismini söyleyince bakıyo mu dedi bende evet var dedim konuşması nasıl dedi bende baba dede diyor anlamsı güzel gösterdiğim şeyleri yapmaya çalışıyo yemek yiyelim dediğimde geliyo su iççeği zaman bardağı getiriyo dedim doktorda otizm teşhisi için daha küçük ama bol bol konuşun ekranı kesin oyunalr oynayın dedi sizin bebeklerin konuşma durumu nasıl
Her çocuk ayni olmuyoki canim bu hem cocukla alakali hemde evdeki ortamla alakali bence evde surekli konusun onunla ama surekli gerekirse oyun gruplarina goturun cok etkisi olacakdir konuşmasina.
Teşekkürler canım
Her bebek ve süreci tabi farklı Rabbim kolaylık versin her konuda bebişlerimize . Benimki anne baba dede mama diyor sürekli tabi konuşun dışarda da vakit geçirin aa bak bu kuş hadi şunu yapalım gibisinden eminim diyorsunuz tavsiye vermek amaçlı yazdım . Kızım 15. Ayına yeni girdi benim de . Ama kız kardeşimden biliyorum çok test yaptırdı ailem o sıralar bir gece uyutmadılar beyin frekanslarına baktırmak için işitme ya da konuşmada sorun mu var diye 5 yaşına kadar konuşmadı hiç su isteyeceği zaman suyun yanına gider bağırırdı öyle diyim hırçınlık vardı istediğini ifade edemediğinden bir gün benim 23 nisan gösterimde babamın omzundaydı babam söylenerek beni arıyormuş bu kız nerde diye beni görmüş kardeşim de baba ablam şurada diye tarif etmiş bir anda cümle kurmaya başladı yani şimdi maşallah 22 yaşına girecek bizden güzel konuşur
yani şundan anlattım bu olayı da umarım olmaz öyle bir durum sizde ama zamanı vardır adına seslenince bakıyorsa siz ver falan deyince ya da gel falan tepki veriyorsa endişe etmeyin
Günlük ekran süresi nedir? Doktor ne diyor mesela aylık beklenen kelime sayısı kaç olmalı diyor? Benim kızım 17 aylık olacak, 16. Ayında kontrole goturdugumde 10 tane anlaşılır kelimesi var demiştim bu benim ağzından düzgün söylediğini düşündüğüm kelimeler tabi gevelemesinden bahsetmiyorum, doktor çok iyi demişti bizim beklediğimiz kelime sayısı 200 demişti, siz dedim anladigi kelimeleri de biliyor farzediyorsunuz değil mi işte telaffuz sayısı değil bu rakam dediğimde evet demişti o zaman bende benim kızım 200 den fazla kelimeyi rahat anlıyor bu da bildiği anlamına geliyor demiştim…Kendi doktor tecrubemden yola çıkarak çocuğunuzun konuşma seviyesi yeterli geldi, davranis olarak ise bizde birşey diyemeyiz ama bu otizm videoları falan gerçekten psikoloji bozmaya birebir, yok tekeri çevirdi, yok etrafında dönüyor, bizimki yeni ogrendi etrafinda dönmeyi oynuyor mesela döne döne
yaftalamayi bir teşhis koymayı seviyoruz ama doktorun dediği gibi teşhis 2 yaştan sonra gelebilir şuan keşif döneminde ve her dönem popüler bir hareketi olacaktir
Bebeğim 21 aylık normalden daha fazla konuşuyor.. ama her bebek farklıdır. Uzun süren ekran maruziyeti konuşmayı geciktirir. Umarım bir sıkıntı yoktur. Sağlıkla büyütün.
Kesinlikle konuşmanin faydası çok büyük sürekli her gördüğünü anlat bak şu bardak bu su bbu tabak oturduğun zaman bile hani baba hanimiş anne şarkilar soyleyerekte destekleyebilirsin benim abimde 7yaşinda tamamen konuşmaya başlamiş annem söylerdi bir arkadaşimin cocuguda şu an 9yasinda konuşmayi yeni söktü diyebilirim ana okulun hiç konuşamazdi korkma canım er yada geç konusacaktir sadece bunu destekleyerek hizlandirabilrsin
Tek mi büyütüyorsunuz sizde ? Oğlum da dede baba annnene der bayadır mama falan .
Şuan 20 aylık top su demeye başladı çok şükür.
Ben sizin bebekte ve bende de öyle birşey oldugunu düşünmüyorum açıkçası.
Etrafta kimse yok ondan oldugunu düşünüyorum ve her bebek farklı . Akrabamın oğlu 3 yaşında kreşten sonra konuştu .
Bu aydan sonra bende oyun grubu vermeyi düşünüyorum soğuklar bitince
Evet çok şükür gidelim gel dediğimde anlıyo geliyo ama vermeyi canı istediği zaman yapıyo:) sürekli kitapta okuyorum şimdi oda alıştı peşimde kitapla dolanıyo anlatıyım diye
Teşekür ederim doktora gitmeden önce 1 yada yarım saat izliyordu toplam tabi ağladığnda telefonda veriyorduk ama 2 haftadır hiç izlemiyo kendinde unuttu çok şükür kelime sayısında baba dede mama gibi az yani ama oyun oynamayı çok seviyo yakalanbaç yada saklambaç gibi yürümeyide çok sever ablasını okula götürürken yürütürüm hep
İnşallah sağolun
Tamam teşekkür ederim
Bizde 17 buçuk aylığız kelimelerimiz az olması gerektiğinden ekranı azaltın dedi yaşıtları ile karşı karşıya getir dedi birazda ilgiyi artırın dedi… genel olarak gelişimi iyi anlıyor mutlu bir çocuk dedi genetige vurursakda babamız 3 yaşında konuşmuş
Merhaba doktorum demiştiniz galiba birde şu soruyu sorcaktm oğlumda bağırmada var normalmi bu yaşlarda
Merhaba, doktorum yazmadım hiç yanlış okumus olabilirsiniz ![]()
Kendi doktor tecrübemden yola çıkarak demişsiniz ondan sordum :))