Kızlar Allah için yardım edin bana
Acemi bir anneyim etrafımda kimse yok gurbetteyiz bebeğim iki aylık sadece anne sütü içiyor ama yeterli olmuyor galiba mama vermek istiyorum içmiyor biberonu sevmiyor iki başlık kullanıyorum aynı emzigi de aç olunca yada uyku krizinde emiyor bebelqc sevmedi Aptamil veriyorum şu an aynı ama mama içmesi lwzim kilo almıyor fazla etrafımdakiler gelişmiyor diyip delirtiyor beni mama da içse ne güzel olurdu
Mesela şu an açlıktan parmağını emiyor uykuda ama meme versem ağlar biberon verdim ağladı
Siz mamayı nasıl alistirdiniz ben uykuluyken veriyorum içmiyor normal veriom içmiyor bazen çok aç olunca içiyor ama o kadar aç bırakmak istemiyorum çünkü benide emiyor siz hangi saatlerde kaç CC verioniz emzirme sonrası mi öncesi mi ya da gece mi vereyim mamayı bu arada kabız da oluyor o ayrı
Mama içmiyosa aç degildir emzirmek yetiyo demekki benimkide beni emiyo biberonla mama verdigimde istemiyo aç olsa hemen tutar zaten zorlama bence elini emmesi benim bebegimde elini emiyo şapur şupur ellerini çekme ağzından o aç oldugundan yapmıyo emme refleksi oldugundan kendini geliştiriyo hem aç olsa sürekli ağlar uyumaz
Bide günde kaç kere bez degiştiriyosun idrarını yapıyomu bunlara bak tok oldugunu anlarsın zaten idrarını düzgün yapıyosa günde 2 kere kaka yapıyosa aç degildir o yüzden sıkma canını sütün kesilmesin sütüm yetmiyo diye düşünüyosan rezene kimyon çayı iç çok faydasını görüceksin
Demek ki seninle aynıyız işte bana neden mama vermiyorsun bu bebek gelişmiyor diyorlar ama genetik bende zayıfım doktor da biseyi yk aglasa da emzir dedi ama nasıl zorla emziriyim huyu suyu her geçen gün değişiyor zaten zorla meme verdim mi ağlama krizleri başlıyor ama doktorun yanında da ellerini ağzına götürdüğünde doktor acıkmış bebek dedi bende acıkmış ama beni 5 dk emmiyor dedim ve öyle de oldu emmek istemedi
Ever kaka ve idrarını yapior şu an mama verdim kabızlık yapıyor mama
İdrarını kakasını yapıyosa sorun yoktur mamayla kabız yapma milletin lafına bakma hiç benim doktorumda elini ağzından çekme emme refleksini geliştiriyo açlıktan degil dedi emzirmeye bak arada bi benimkide memeyi tutmamak için çırpınıyo uyuyo demekki aç degil diyorum sonra uyanınca emmeye başlıyo hiçç milleti takma kafana herkes herşeyi söyler sen annesi olarak daha iyisini bilirsin onlar söylüyo diye mama verip kilo alsın diye düşünme sağlıgı yerindeyse kilo alımı iyise sıkıntı yok demekki
Kuzuumm bak bikaç anneyede söyledim. Yine yazocam formül mama vermeyin içinde kötü içerikler var. Yutuptan perga mama yaz. Vidyoları izle. Bende ordan araştıra araştıra denedim. Bebeğim lıkır lıkır içiyor. Doktorum bana verme ne olduğunu bilmiyoruz perga ne dedi. Formül mamaları önerdi. Dedimki formül mamanın içindeki zehirleride ben biliyorum asla vermem dedim. Perga ne biliyomusun arıların yavrularına verdiği arı ekmeğinin toz ve baldan ayrıştırıömış hali. Ben şimdi mübarek bir hayvanın yavrusuna yaptığına mı güveneyim. Yoksa elin gavurunun nesilleri bozmak için içine ne koyduğu belli olmayan mamalarımı vereyim. Nesiller bozuluyo etraf gay dolu eşcinsel dolu. Nie biliyomusun bu gavurunun mallarından. Neyse öok konuştum. Bende bilmeden araştırmadan formül aptamil vermiştim. Bebeğim sevmedi. Gaz yaptı kustu. Sonra bu mamaları sürekli değiştircen bebek hangisini seviyo die bulcan. Buna paramı dayanır. Alıyodum mamayı dene bebek sevmediyse yine başka al sürekli hangisi iyi gelcek die deniyodum Eski paket çöpe. Sonra zararlarınıda duyunca bu mamayı buldum bi dene bebeğim kendi sütümden daha çok beğeniyor sana yemin ederim o mamayı görünce çıldırıypr asla reklam yapmıyorum. Belki faydası olur
Bu arada bebeğim 4 aylık. 2 bçuk aylıkken 7 kiloya yakındu. Şimdi yarın gidip tartırcam. Arkadaşlarım bile şok oldu bu mama ne güzel bebeğin tosun gibi die
Bende ikinci bebeğimi biberona zor alıştırdım ben mama değil anne sütü veriyordum biberonla. Baya bi şırıngayla kaşıkla beslemeye çalıştım sonra lansinoh biberonla 1 haftada alıştırdım ama çok zor bi süreçti ben biraz aç bıraktım emzirmedim mecburen aç olunca yavaş yavaş tuttu.
Bizimde bugün 4 ay kontrolümüz vardı çok fazla kilo almış yine dikkat et biraz dedi nasıl edeceksem günde bi kere mama içiyor zaten. Sizinde ebe çok kilolu dikkat et falan diyor mu?
Yok canım demedi ama bayador tartırmadım şuan kaç kilo bnde merak ediyorum
Yazarım tabi canım bizimkininde boyu uzun. Obez duemuyor ama yapılı ve ayından büyük duruyo muhtemelen seminkide öyledir. Yarın gitçem sonucj yazarım buraya
Canım trendyoldan bakıyorum 2 yaş altı önermiyoruz diyor nasl olcak peki
Trendyoldaki ballı canım ondan dolayı önerilmiyor. Googla apitek perga yaz ordaki balsız. Orda iletişim nosuda var. Mama biraz pahalı ama 1 ay gidiyor. Diğer mamayla aynı tüketim süresine denk geliyor. Bide yulaf sütüyle veriliyor
Vidyo çektim sana ama atamıyorum dosya büyük diyor
Cnm aşıyı yaptırdınmı bugün bizi mahfetti bu aşı gece 3 te ateşle uyandık zor düşürdük sabaha kadarda uyumadık sürekli inledi oğlum diğer aşıların hiçbirinde böyle olmamıştı.
Bende senin kızın gibi aynı dertten müzdariptim kızım mama içince öğürüyodu mamayı asla kabul etmedi ne aldıysam aşırı derecede aç kalmalı ki öyle almalıydı ama benimde gönlüm ona razı gelmiyordu kızım zaten minik doğmuştu 35 haftalıktı herkes bundan umut yok yok olmaz dedi doktoruma gittim doktorum bana gelişimi çok güzel asla mama verme seni emsin sütünde çok güzel yarıyo dedi sütüm yetmiyor sürekli eli ağzında sürekli tekrar tekrar meme istiyor dedim o sadece sevgi ve dünyaya seninle beraber tanışmayı öğreniyor 8 ay karnında taşıdın az biraz da göğsünde taşı demişti internette bi emzirme danışmanı var onu çok dinlerim ve bebeğim doyuyomuş sadece dünyaya benim sayemde adapte olmaya çalışıyormuş o yüzden etrafı çokta umursamadım
Bebeğin kaç aylık?
Mamanın CC ona göre vermelisin canım.
emmiyorsa tadını beyenmiyor ola bilir belki.
Ablamın görümcesi bebeği emmiyordu mamayla besleniyordu mamayıda yemiyordu seninki gibi , mamanın içine şeker atıyordu biraz ,öyle yiyordu mamayı
Canım bnimkinde bişe uok şükür ama olurmu bilmiyorm aşı yapar yapmaz hemenmi hastalandı