24 günlük bebeğim var yarım saat bazen 1 saati buluyor emzirmem ama yine de takviye olarak sagdigim sütü veriyorum enjektörle bu böyle ne kadar sürecek ilerde memede doyar mi ![]()
Canım bebeler doymak nedir bilmez büyümek için coook emmesi gerekiyor annesi
Yeni doğanlar cok sık beslenmeli ki sarılık olmasın kilo kaybı olmasın. Her iki göğsü 20-30 dk emzirin En geç iki saatte bir besleme yapın. Emdiği halde yine uyuyamaz ve ağlıyorsa aç demektir. Memede emdiğini sanarsın ama yeterli süt gelmiyordur belki. Sadece refleks olarak emiyor olabilir. Dr kontolune gittiğinde anlasılır. Eğer dr kilo alımı normal diyorsa süt yeterli geliyordur. Tabi çişli bez sayısı da önemli. Dr gerekli görürse mamaya baslatır zaten. İns gerek kalmaz anne sütü yeterli gelir. Ne kadar sık emerse o kadar sizin sütünüz artacak. Bol sıvı tüketmeyide ihmal etmeyin. Sağlıcakla büyütün bebisinizi ins.
Anne sütü çabuk sindirilen bişey olduğu için özellikle yeni doğanlar çabuk açıkır ama 45 dk 1 saat emmesi çok aktif mi emiyor pasif mi emdikten sonra emzik gibi de emiyor olabilir ki benim oğlumda öyle yapıyordu bende emiyor sanıyordum öğrendikten sonra fark ettim ki karnı doyduktan sonra boş emmeye yapmaya başlıyormuş
Teşekkür ederimm süt geliyor çok şükür hatta fışkırıyor boğazına kaçıyor sürekli emzirmek bir saati buluyor ama yine aç gibi davranıyor uyumuyor maksimum 1 saat uyuyordur sürekli şırınga ile takviye mi etmem gerekiyor:’(
Şuan aktif emiyor ama 1saat sonra uyanıyor tekrar bir saat meme bu durum normal mi bilmiyorum 26 günlük olduk ilerde düzelir mi
Fişkiriyorsa yeterince sütün var demektir cnm bebeşinin gazı olabilirmi acaba açlikla alakası yoktur çünkü benim kızımda karnı agriyop gazı gelince sürekli emmek istiyor emerek ikiniyor
Olabilir benimki de bazen okunarak emiyor gazını da çıkarmaya çalışıyorum aslında ama gazdan mi doydugunu zannediyor acaba
Bence gazdandir cnm canı yandığı için emerek gaz çıkarmaya çalışıyorlar aylık kontrolünde kilo alımını sor kilosundan belli olur ve çiş yapması iyiyse bence doyuyordur
Ama saat başı emzirmek çok yoruyor
6ayligiz ve çok gazliyiz 6aydir bu şekildeyim evet yoruyor hatta geceleride sancısı geldiği için hemn emmek istiyor ve bu yüzden vücudum hiç dinlenmiyor her yerim ağrıyor Allah yardimcimiz olsun yapacak bişey yok.Sen yinede bir foktora söyle için rahat etsin
Normal canım daha yeni doğan çok çabuk acikiyor
Bebeğinin gazı olabilir gazdan olabilir nurse harveys diye bir damla var çok etkili ama paralı biz 700tlye alıyoruz 2damla verebilirsin şuanda dene istersen rahatlatır rahat olmazsa yine belki emmek için değil senin kokunu almak için de memeye gelebilir
Benimde bebeğim memede doymuyordu ben mamada veriyorum anne sütü sindirimi kolay olduğundan çok bişey anlamıyorlar bir de henüz küçük olduğu için doyduğunu anlamayabilir ama kimi bebekte iştahlı benim bebeğim 1 aylıkken 15 dakika emip 120 cc mama içiyordu üstüne bazen sağdığımı da veriyordum insanlar çok yiyor diyordu ama doktor bebeğin tombiş olduğu için doymayabilir yemek istiyorsa yesin diyordu sen tabi kilo alımı iyiyse emiyorsa mama verme ama nereye kadar böyle gider bilinmez ![]()
Bu arada gazdan da olabilir ben sab simplex kullanıyorum tavsiye ederim ayaklarını kendine çekiyorsa sırtını geriye atıyorsa ağlama krizleri çok sık oluyorsa ve karnı sertse gazı vardır sen çıkardım zannetsende çoğunluğunu atamıyor olabilir
Oy masallah şifa olsun annesi ![]()
istedikçe vericez artık başka çaremiz yok ![]()
Osicol diye bi damla almış eşim pek bı degisim göremedim gaz açısından bi de onu deneyelim teşekkür ederim ![]()
![]()