4 aylık olmak üzere olan kızım oda seçiyor. Kolik olduğu için ilk 2.5 - 3 ay yatak odamda uyutamadım orda baş edemediğim için… şimdi azda olsa gece uykusuna yatıyor ama yer seçiyor. Salonda uyutup götürsem dahi o odaya girince uyanıyor. 4 aydır aynı odafa uyumaktan çok sıkıldım var mı bu durumu yaşayan ordaki beşiğine ve o odaya nasıl alıştırabilirim
Ilk zamanlar o odada ve besiginde uyku disinda vakit gecirin, orada oyun oynatin, kitap okuyun vs. O odada vakit gecirmeye alisinca ve keyif almaya başlayınca orada uyutmayi denersiniz.
Bebekler rutinleri gerçekten seviyor ve dışına cikmak istemiyor. Benim oğlumda kolik bebek park yatagina hic yatırmadığm icin sürekli bizim yanımızda uyumak istiyordu. Simdi yeni rutin denemeye basladik gündüzleri oyun alanı olarak park yatağını kullaniyorum oraya aşina olsun diye. 3 4 gün öğle uykularını 40 dakika da olsa orda tamamladi dun gecede 3 saat yataginda uyudu. Yılmadan devam etmeyi düşünüyorum 4.ay da ne kadar zor olsa da basaracagima inandim. Sen de kendine kolay gelecek rutinler olusturabilirsin
Aslında gündüzleri duruyoruz orda o odayı seviyor ama gece olunca anlıyor ışığından duvarından sürekli etrafı izliyor
@H.adn merhaba Bebekler, alıştıkları ortamdan aniden uzaklaştırıldıklarında huzursuz olabilir. Bu nedenle, yavaş yavaş geçiş yapmak daha etkili olacaktır.Önce bebeğinizi gündüz uykularında kendi odasında uyutmaya başlayın. Gündüz uykuları, gece uykularına göre daha kolay adapte edilebilir. Gündüz uykularında alıştıktan sonra, gece uykularını da yavaş yavaş kendi odasına taşıyın. İlk başta birkaç gece yanında kalarak onu rahatlatabilirsiniz.
Bebeğinizin alıştığı battaniye, oyuncak veya uyku arkadaşını odasına taşıyın. Bu, ona tanıdık bir ortam sağlayacaktır. Eğer salonda uyurken belirli seslere alıştıysa, beyaz gürültü makinesi veya benzer bir ses kaynağı kullanarak aynı ortamı sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin odasında loş bir gece lambası kullanarak, uyandığında kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Bebeğiniz, kendi odasında uyurken yalnız kalmak istemeyebilir. Ona yanında olduğunuzu hissettirmek, güven duygusunu artıracaktır. İlk birkaç gece, bebeğinizin yanında oturarak veya yatağının yanında bir sandalyede oturarak onu rahatlatın. Zamanla yanında kalma süresini azaltın.
Bebeğinizin yatağında kullandığınız çarşaf veya battaniyeyi sizin odanızda da kullanarak, tanıdık bir ortam yaratın.İlk başta bebeğinizi kendi odasında uyutup, gece yarısı uyandığında sizin odanıza alabilirsiniz. Zamanla bu süreyi uzatarak, tamamen kendi odasında uyumasını sağlayabilirsiniz.