Bebeğim öksürüyor ve burnu tıkanıyor sürekli

Kızlar bebeğim 3.5 aylık öksürüyor burnu sürekli tıkanıyor çocuk acile götürdüm doktor azitro diye bir antibiyotik verdi burnunu temizliyorum sürekli açıyorum ama iki üç saat sonra tekrar tıkanıyor henüz bir değişiklik yok ikinci gün bugün ilaç kullanıyoruz faydası olmuyor gibi sizler böyle birşey yaşadınız mı neler yaptınız

1 Beğeni

Bazi urunler paylasayim bebek vicksi

Ve burun acici urunler her emzirmeden once burunu fisfisla demisti kbb doktoru.

Mavi aparat nedir nerden alabilirim acaba birde emmiyor bebeğim sadecr mama içiyor burun açıcı sprey doktor görmeden kullansak zararı olur mu acaba

Benim bebegimde o aylarda grip olmustu tıkanıklıgı coktu o yuzden saat bası acıyordum burnunu saglık gorevlisi o sekilde tavsiye etmişti. İyilesmeye basladıkca arasını actım iki saatte üç saatte gibi.. Ve her emzirme oncesi burnunu actım. Bu hastalık ztn on gunden once iyileşmiyor. İlacları duzenli kullanın ve burun temizliği elzem olursa yarım sa bir sa Aralıkla acılabilir bebeğin tıkanma durumuna gore değişiyor süre.. Odasını nemlendirin kuru olmasın burnu daha cok tıkanır. Bol bol da emzirin en etkili ilac emzirmek. Gecmis olsun

2 Beğeni

Ben olsam dr yazmadan kesinlikle kullanmam cunku bebeğimiz henuz cok kucuk. Bebeğin ayına göre uygunsa veriliyor spreyler ilaclar.. Lütfen forumlarda gördüğünüz önerilen ilacları spreyleri kullanmayın. Yenidogandan itibaren burun acmak için kullanılan en guvenli yontem izotonik su ile aspiratorle burunu cekmek veya izotonik suyu şırınga ile buruna suyu vermek.

1 Beğeni

Ilac degil zaten kucuk oldugu icin sadece icinde dusuk oranda tuz su var.

Kbb uzmani bakti yuzkere eger cok daha kotu olursa baska yaziyolar ama suan sadece bunu verirler.

Sık sık temizlemekten başka çare yok kışın çok yaşadım ve bir nezle grip gelse bir ayda ancak iyileisyordu ve doktora iyilesmiyor diye götürdüğünde antibiyotik yaziyorlardı çok antibiyotik kullandık bu yüzden çok kötü değilse evde takip edin on gune geriliyor ama bazende uzun sürebiliyor bebek olduari için atlatmaklari zorlaşıyor böyle viral hastalıklara aslında antibiyotik kullanmamak gerekiyormuş küçük olukları içinde soğuk alginilig kullanamazlar zaten geçmiş olsun