Bebeğim Pişik oldu ne yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar 4 aylık kızım var Molfix kullanıyorum hiç ıslak mendil kullanmadım temizleme pamuğuna saf zeytınyağı ve ılık suyla siliyorum şuana kadar hiç pişik olmamışdı. Hatta doktoruma söylüyodum nasıl anlarım pişik olursa çok korkuyodum korktuğum başıma geldi. Kızım 3 gündür pişik geçmiyor hatta artıyor. Saf zeytinyağı, mustele, sabamed, Bepanthol, sudocrem hepsini denedim ama geçmiyor tecrübesi olan yardımcı olabilir mi nasıl geçirebilirim

Her kakadan sonra sadece su ile mutlaka yıka. Kurularken yumuşak havlu ile tampon yapar şekilde sürtmeden kurula havalandır bolca. Zeytinyağını direk değil önce biraz kızdır, ılınınca pamukla yine sürtmeden tampon yaparak sür. Ayrıca geçtikten sonra her bez değiştirmede pişik kremi kullanmak iyi değil vildi daha da hassaslaştırıyor. Günde 1 defa yeterli. çok geçmiş olsun.

3 Beğeni

Ya aslında çok dikkat ediyorum iki saatteb fazla bez saklamıyorum her gün belden aşağısını yıkıyodum ama oldu ve geçmiyor bütün kremleri denedim ama bezibi değiştirirken siliyorum ya kurlamıyodum ondan mı oldu acaba tavsiyelerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim

Bezını degiştır . Prıma yı önerırım çok memnunum

1 Beğeni

Primad rahat etmedi ilk doğduğunda onunla başladım pişik değil ama kızarır gibi oluyodu hemen hemen hepsini denedim molfix çok güzel di bebeğim için bez yapmış olsa 4 aydır kullanıyorum daha önce yapardı diye düşünüyorum

Sudocrem dene insnilmaz etkisini Gorduk cok kotu olmusth

Kullanıyorum

Doktorumuz altını sildikten sonra sen kurulama 5 dakika açık bırak kendi kurusun dedi. Oğlum doğduğundan beri biz pişikle uğraşıyoruz hemen her bezi denedim hiç ıslak mendil kullanmadım hep pamukla sildim. Yeni doğan döneminde bi kere pişik olmuştu ondan sonra korktum tekrar pişik olmasından her alt açmada krem kullanıyorum o yüzden galiba cildi hassaslaştı krem sürmediğjm an kızarıyor şimdi. Sürekli krem sürmekte iyi değilmiş. Hemen bütün kremleri kullandım bize en iyi gelen sudocrem.

1 Beğeni

@Ü.b alerjik bir durum olabilir mi, bezden filan kaynaklı bir durum olsaydı ilk kullandığınız da olurdu. Eğer geçmezse bence doktora götürmelisin

Yorumlsri okumadan yazdim bezuni deyistirneyj denemistim bnde ilk etapta birtsne bez var o hic iyi gelmedi bebegime onu kulanmiyorum ve altini arada acik birakiyorum tek incepijama giydiriyotum altuna yatak koruyucu koyup sonra neredeyse hergun yikiyorum altini islak mendilleri yikiyip kulaniyorum biddne istersen

Ya yeni doğduğunda bezleri deneyerek eledim Molfix hiç pişik kızarıklık yapmadı 5 gün önce ufak bi yerde parmağımın ucu kadar sudocrem sürdüm her bez değişiminde geçirmedi Bepanthol Sebamed mustele yap hepsini denedim bugün popasuna kadar indi pişiği ne yapacağımı şaşırdım iki gündür her bez değişiminde yıkıyorum ama azalacağı yere daha da aşağılara indi yarına kadar geçmezse doktora götüreceğim çok üzgünüm ya

Direk hastaneye gotur bizdede oyle oldu yayildi pamuk ve suyla silinsin dedi doktor ve sürekli bez değismeli alti kuru kalmali havalandirilmali bide doktor iki tane merhem yazdi cok hizli iyilesti

Şehir dışındayım anneme geldim az önce acile gittim öyle kalabalık vardı ki korktum hasta olur diye geri geldim yarın annemin aile hekimine göstercem şimdilik bez bağlamıyorum umarım sabaha kadar az da olsa düzelir içim gidiyor ilk defa başıma geldi

Benim doktorum sudokremi her seferinde sürebilirsin kortizon içermiyor dedi. Pişik olduğunda daha sık sürüyorum. Poposunu bi süre açık bekletiyorum her bez değişiminde. Kuruması için. Direk zeytinyağı kullanmayın. Asidik bişey. Bir de 3 gün olmuş, her şeyi denemişsiniz. Bence tek bi kremle düzenli şekilde gitseniz daha uygun. Geçecektir, merak etmeyin.

Zeytinyağlı pamuğu iyice yala Tampon et neden dersen bez çekiyor yağı kremini pamuğu bula pisigin üstüne koy

Merhaba biz doğduğumuzdan beri neredeyse Le Natura nın prebiyotikli bebek temizleme suyunu ıslak mendil yerine, pişik kremini de sonrasında düzenli kullanıyoruz, hiç pişik problemi yaşamadık çok memnunuz, hem temiz içerikli hemde organik sertifikalı incelemenizi tavsiye ederim

Hametan al bizdede basladi biraz denedim hametan iyi geldi gibi bezide iyi aslinda ben prima kullanmama ragmen yinede oluyor