Merhabalar hanımlar aranıza yeni geldim. Bebeğim hastanedeyken sağ mememi emiyordu sonra alamamaya başladı ucunu hiç alamadı. Bugün bitek sol memeyi aldı hep. Bende diğerini sağdım biraz sadece. Ne yapmalıyım?
Merhaba Mucize Bebek’e hoş geldin canım.
Bu tür durumlarda bazı adımlar takip edilebilir:
-
Emzirme Pozisyonunu Değiştirin: Bebeğin memeyi daha rahat alabilmesi için farklı emzirme pozisyonlarını deneyin. “Futbol topu” tutuşu veya yatarak emzirme gibi pozisyonlar yardımcı olabilir.
-
Memeyi Hazırlayın: Emzirmeden önce sağ memeyi biraz sağarak ucunu yumuşatın ve çıkıntıyı artırın. Bu, bebeğin memeyi daha kolay kavramasına yardımcı olabilir.
-
Sıcak Kompres Uygulayın: Emzirmeden önce sağ memeye sıcak bir kompres uygulayarak süt kanallarını açabilir ve akışı kolaylaştırabilirsiniz.
-
Bebeği Destekleyin: Bebeğinizi emzirirken başını ve boynunu iyi bir şekilde destekleyerek memeyi kavramasını kolaylaştırın.
-
Sabırlı Olun: Bebeğinizin yeni duruma alışması zaman alabilir. Sabırlı olun ve tekrar tekrar denemekten çekinmeyin.
-
Bir Uzmandan Yardım Alın: Emzirme danışmanlarından veya bir emzirme hemşiresinden profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Doğru emzirme tekniklerini ve pozisyonlarını öğrenmek için rehberlik edebilirler.
-
Süt Sağma: Sol memeyi emzirirken, sağ memeyi pompayla sağmaya devam edebilirsiniz. Bu, süt üretiminizi devam ettirmenize yardımcı olur ve memede birikme riskini azaltır.
-
Rahat Bir Ortam Sağlayın: Emzirme sırasında sakin ve rahat bir ortam oluşturarak hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasını sağlayın.
Eğer sorun devam ederse veya başka bir problem olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
@Mommy Aramıza hoş geldin
Bendede diğerini emiyyordu,ben elimle ağzına yavaşça sıkıyordum mememi tadını aldıkça yavaş yavaş tutmaya başladı ve ikisinide emdi
Göğsün çokmu sert yani eğer göğsün çok doluysa bebek tutmakta zorlanır birde ordan tazzikli şekilde gelirse süt o zamanda ağzını çeker eğer öyleyse göğsünü sağ sütünü boşalt.
Hayır ucu yok sadece emebilse ucu çıkacak çünkü ilk gün emebiliyordu
Göğüs pompan yada tirlen yokmu cnm emzirmeden önce göğüs ucunu çıkar
Bebek genellikle tek taraf emer cogunlukla
Sag diger taraf cerez niyetine kullanir.
Dogum ebesi demisti.
Uyku halindeyken ver.
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Lohusalığın hayırlı olsun canim
Meme ucun mu küçük alamıyor acaba