Arkadaşlar çok tükendim bebeğim aralıksız her an her dk ağlıyor katılıyor resmen hiç susmuyır 5 dk susuyorsa susuyor kucağımda gezdiriyrum 10 dk susuyo ayağımda sallıyorum hamak beşikte sallıyorum kendi haline bırakıyorum ya aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım hiç durmadan ağlıyor 2 gündür dahada abarttı sıfır uyku desem yeridir toplam uykuları gecede dahil en fazla 6 saattir onlarda bölük pörçük bu normal mi sürekli ağlayan bebek mi olur dr diyor kolik bu senenin bebekleri böyle böyle bir açıklama mı olur orta kulak iltihabına bakıldı idrarına bakıldı ciğerleri dinlendi muayaneleri yapıldı yok birşey diyor dr ama bebeğim hiç durmadan ağlıyor artık delirmek üzereyim çok yoruldum hiçbirşey yapamıyorum su içmek bile lüks benim için o kadar durmuyor uyumuyor başına gelen var mı
Benim bebeğim de öyleydi hiç uyumaz uykusundan uyanır ağlardı kaç aylık bebeğin
2 aylık olcak 10 güne bizimki uyusa keşke uyusada uyanıp ağlasa asla uyumuyor çocuk sadece gözünü dinlendiriyor sürekli ağlıyor her an her dk kucakta ayakta yatakta yürürken arabada bile susmuyor sakinlemiyor
3 aylık bizde aynı durumdayız gerçekten Doktor’un dediği gibi çevremde kime baksam bebeğinin çok ağlamasaından muzdarip kafayu yemek üzereyim Allah sabır dayanma gücü versin inşallah çok zor
Kolik bebek hergun belirli saatlerde aglar katila katila ilk cocugum kolikdi acaba baska sikntisimi var basla bi doktorada goturebilirsiniz. Birde battaniyeye koyup sallamayi denermisiniz ama bu aglama krizi oldugu zaman yapin eger aglamayi kesiyosa gaz sanciso kolikdir yani
Benim kızımda sürekli aglıyordu hiç susmadan sürekli doktordaydık şükür hiç birseyi yoktu kolik diyordu doktor ne yaptıysam ne denediysem olmadı hiç birsey fayda etmedi biraz olsun kiraz, cekirdekli kemer rahatlattı acı elma yagı sürüyordum biz tek arabada sakinleşiyorduk sabaha kadar arabada geziyorduk kolik bebek arabayı severmiş bide beyaz gürültü açın onunda cok faydası oluyor
Battaniyeyide denedim aklınıza gelebilecek herşeyi inanın denedim max 5 dk susuyor ondanda sıkılıyor beyaz gürültü açıyorum süpürgeden korkuyor ağlıyor saç kurıtma makinasınıdada bi 10 dk anca duruyor gözlerimi dinlendirip başlıyr ağlamaya şimdi yine acilden geldim artık tükendim dr bişey yok diyor o ağlaıyor ben ağlıyorım dayanacak gücüm kalmadı
Kiraz çekirdekliyide aldım hiçbirşey fayda etmiyor arabada uyuyor dolaştırıyorum araba durduğu an yine başlıyor ağlamaya bakın şimdi eve geldim hala uyanık hiç uyumayacak bu süreç hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor bebek arabası evim içinde dolaştırıyorum onda bile durmuyor
Kolik bebek olabilir benim bebeğimde aynı sekilde krizlere giriyordu sürekli kucakta yani 1 saat uyumazdi 3 gün uyumadigimi biliyorum ama 3 ayında geçti eğer şansliysaniz 3 ncü ayında düzelir. Mesela neden ağladığını bulmak önemli olan şöyle anlatayım mesela benim bebeğim bir odaya daha çok alışmış orda daha kendini güvende hissediyordu orada oynuyor uyuyor fakat yatak odasına geçince ağlama krizleri oluyordu kendini orada güvende hissetmiyordu bizde yatak odasında biraz vakit geçirmeye başladık oraya sevdiği renk bir ışık aldık o zaman biraz daha kendini güvende hissetti yani belkide onu rahatsız eden birşey var onu bulmakta gerekir mesela ağlama krizi geldiği zaman battaniyesine sarıp balkona çıkarıyordum o zaman susuyordu rahatliyordu biraz daha yani sana şunu diyim her ağlama krizinde aynı çözüm olmuyordu farklı farklı şeyler deniyorduk onu ne rahatlatabilir banyo yaptiriyorduk falan yani sizi anlıyorum bu ağlama krizleri çok yıpratan bir süreç hiç bitmeyecek gibi geliyor ama şanslıysanız 3 ncü ayında geçiyor bizim geçti şuan sakin bir bebek Allah sabır versin inşallah canım
Bir de saf zeytin yağı ile karnına ayak tabanlarına masaj yapabilirsin o da iyi geliyor az da olsa rahatlatır genelde kolik bebekleri masaj rahatlatiyor yada sıcak su torbası çok aşırı sıcak olmayacak şekilde su doldur üzerine karnı gelecek şekilde yatır o da çok rahatlatıyor bunları da denemediysen deneyebilirsin biz bunları çok yapıyorduk çok rahatliyordu
Memede de mi sakinlemiyor? Bol ten tene temas yapın birlikte duşa girin, spaya götürebilirsiniz mesela çok rahatlıyorlar, erkek çocuksa sünnet yaptırabilirsiniz. İnşallah şifa bulursunuz çok yorucu biliyorum
Banyo yaptırıyorum onda bile sarhoş olup uyumuyor kız çocuğu spaya götürene kadar 9776555 kere ağlayıp beni huzursuz eder spaya varamadan ben ağlarım o ağlar memede uyuyor tabi 10 dk falan sürekli emziriyorum sussun diye bu seferde kusuyor çok yediğinden doyduğunuda anlamıyor balıklar gibi
Kiraz çekirdekli kemerden aldım karnına ılık havlu koyuyorum ayağına sıcak su torbası koyuyorum ayaklarını ılık havluya sarıyorum aklınıza gelebilecek herşeyi yaptım o durmadı mı durmuyor altını açtığımda bilr ağlıyor masaj yapmayı bırakın dokundurmuyor kendine bende video izledim ılu masajı yapıyım diye katılıyor morarıyor o derecr ağlıyor
Ne zamandır ağlıyor o şekilde, doğduğundan beri mi. Belki atak haftasındadır. Bi sıkıntısı olmazsa ağlamaz bebekler. Sakin sakin konuşun, şarkı söyleyin. Pilates topunda zıplar gibi hareket edin. Ten teması yapın bol bol. Yanına uzanıp konuşmayı deneyin. Siz stres oldukça o hisseder, ondan da huzursuzlanabilir. . Etrafınızfa size yardımcı olacak birileri varsa bebeği ona verin o oyalasın biraz. Benim bebeğim de gaz sancısı varken masaj kolay kolay yaptırmıyor. Babası el çırparak dikkatini çekiyor ben o arada hemen yapıyorum rahatlıyor.
Yok atak matak değil bacım 7.5haftalık bugün tekrar dr götürdüm dr artık kafayı kırdığımı düşündüğü için herşeyi iyi demesine ve ağlamama rağmen dediki tamam bir ultrason yapalım birde çocuğa fitil koydular çocuğum şimdi mis gibi rahatlamış şekilde uyuyor ultrasında yoğun gaz çıktı en azından benimde içim rahat etti bişeyi olmadığına inanmış oldum o kadar çok gazı varmşki orayı göremediler bile birde bebeğimin poposu küçük küçğk şeyler çıkmış besin alerjisş olabilir rahatlaması için 4 gün ver diyet yap dedi yapıyorum işte şuan bebeğim uyuyor benimde mental sağlığım kaynanamla görümcemler aramayana kadar iyi olucak çünkü onlara göre fotoğrafını paylaştım diye nazar değmiş hepsi profesör çünkü dr bana stresinde bebeğe geçer az sakin ol biraz nefes al dışarı çık dedi sen ne kadar sakin olursan o kadar çabuk atlatır bebeğin dedi tabi bilmiyor ki başımda olan geresiz profesörleri çocuk durmadan ağlıyor görümcem kucağa alışmış diyor kucaktada ağlayınca nazar olduğuna kanaat getirdi ama asla tıbbi düşünmedi yetmezmiş gibi 82736636363 kere arayıp fikrinide beyan ediyor zıkkımm neyse öyle işte kolik demeylimde yoğun gaz diyelim osurdukça bebeğim ben rahatlıyorum rabbim bebişlerimizi korusun sağlık sıhhat versin
Kundak yapip ayni zamanda beyaz gurultu acmayi denediniz mi?
Doğduğundan beri asla kundak yaptırmadı zorla yapsam bile ısrarla ağladı durdu hiç kesmeden beyaz gürültğ olarak dün yanına saç kurutma mak koydum asla ama asla susmadı süpürgedende korkuyor daha çok ağlıyor
Yaa çok üzüldüm allah yardımcın olsun. Foto paylaşmakla ne alaka yani malesef insanı sinir eden o “profesörler”.her şeyi onlar bilir. Boşver takma. Anne evladı için en doğrusunu bilir. Lafını koy geç, sustukça daha çok üzerine gelirler. Çok sevindim bebeğin rahatlamasına. Sen yine de masajları yap inanılmaz iyi geliyor. Ben oğluma sürekli yapıyorum. Benim oğlan da kendi başına gaz çikaramıyor anca masajla çıkarıyor. İnşallah atlatır sizin bebek. O uyumuşken siz de dinlenin
Bol bol gaz çıkarma hareketleri yaptırın bide çok yumuşak yapmayın hafif bastırarak yapın hatta doktor gosterseydi onlar iyi yapıyor. Ben her ağlama krizi geldiğinde gaz çıkarma hareketleri yapıyordum bı kez 5 saat hiç susmadı kardeşimi aradım arabayla gezdik öyle uyudu
Kundak yaptiktan hemen sonra beyaz gurultuyu actiniz mi peki?