12 haftalığız. Bebeğim 2.haftadan beri daha hiç huzurlu olmadı. Gaz dedi doktorlar bir sürü damla kullandım, hiç bir etkisi olmadı. Şekerli şeylere alerjisi var dediler şekeri, meyveyi, tatlıyı tamamen kestim 1 bucuk ay yine olmadı. Masajlar, kiraz çekirdekleri, dualar, bitki çayları her şeyi denedim. 10 gündür de diyet yapıyorum süt ürünleri ve birçok şeye. Yani eğer eskiden ağlamasına 10 dersek şimdi de 9dur. O kadarlık bir etki oldu. Sürekli memeyi bırakıyor, ama emmek de istiyor. Sürekli uyanıyor ama uykusu var gözü açılmıyor. Sürekli bi sancı giriyo gibi hareketleri var bi anda kıvrılıyor, bükülüyor. Bacaklarını karnına çekip bırakyor. Bıraksam bütün gün ağlayacak. Ama topta zıplıyorum meme veriyorum bi şekilde susturuyorum. Tek başımayım. Çok yoruldum. Sabrım tükendi. Herkes 3 ay olunca geçecek diyodu. Sanırım kendimi buna şartlamışım. Hiç bişey değişmeyip daha kötü gittikçe akıl sağlığımı kaybediyorum…
Benim bebeğimde 2 aylık bizde aynı durumdayız bende tekim ailem başka şehirde cok uykusuzum bitkinim dün doktora gittigimizde anlattım doktorumuz 4. Aya kadar normal dedi bende hevesle bitmesini bekliyorum gerçekten çok yorucu bi süreç. Açıkçası ben çok sancı çekince sıcak suya şerbet yapıp 2 cay kasıgı veriyorum biraz da olsa rahatlıyor
Çok geçmiş olsun size de. Umarım geçer bir an önce. Ama bebeğinize şeker vermeyin, çok tehlikeli 1 yaşına kadar şeker yememeleri gerekiyormuş. O anlık bi sakinlik. Biliyorum ona bile muhtacız ama bebeğiniz için iyi bişey değil maalesef.
Çok direndim ama bebegim kolik çok acı çekiyo haftada 1 veriyorum mecburen
Ayju durumları yaşadım bebeğimde bende uykusuzluktan bitkin haldeydik bir sürü gaz damlası kullandik hiçbiri fayda etmedi. En son gittiğim farklı bir çocuk doktoru Relactaz diye bir damla verdi bebeğim anne sütünü sindiremiyor olabilirmiş. Bende umutsuz bir şekilde bu damlayı alıp kullandım… her emzirmeden önce 5 ile 8 damla arası veriliyor bende günde üç defa emzirme öncesi verdimm. Her emzirmeye vermedim. Sabah öğlen akşam verdim. mucize gibi bir damla bebeğim verdigim ilk günden itibaren rahatladı çok dua ettim doktora.
Uzun süredir onu da kullanıyoruz. Maalesef o da işe yaramadı
3 buçuk aylığız bizde sizin gibiydik hala ağlıyor gazı var uyku yok malesef kendinizi sartlamayin 3m çocuğum ilk çocuğum kolikti herkes 40 çıksın 3 ay olsun 6 aynolsun 9 ay olsun diye beni sartladilar ama geçmedi huzursuz çocuk huzursuzdur böyle geçecek
Bebekten bebeğe degisiyor o zaman o damla bütün sorunlarımızı bitirdi. Kakada kan görünüyor mu diye tahlil aldılar mi alerjik durumlarda çocukları uyutmayip huzursuz ediyormuş bizde bakmışlardi
Bende o damlayı kullandım fayda gormedim
Bende piyasadaki bütün gaz damlalarını kullandım sadece ondan fayda gördüm demekki fark ediyor bebekten bebeğe
Aynen oyle nurse kullandim metsil bigiga sap simplex fayda etmedi artık kullanmıyorum
Kiraz çekirdeği sarıyorlarmis ısıtıp bebeğin karnına ondan çok fayda gören var araştırın isterseniz
Onu da denedim… maalesef
Metsıl dıye bır gaz damlası var onu deneyın cok ucuz fıyat olarak.
Kimyon anason rezene birer çay kaşığı koyup demleyip için bununda çok faydası var
Hepsini denedim. Duyduğum her şeyi yaptım
Yok bacım yok ne yapsan kar etmiyor ben neler neler denedim ama olmadı sabret beş beş buçuk aylık olduğu zaman normale dönüyor ben sabrettim şükür düzeldi Rabbim geride kalanlara yardımcısı olsun Allah kolaylık versin canım oturup düşünüyorum da böyle ne günlerdi ya neler yaşadın neler atlattın Allah’ım sen yardım et tüm annelere Allah kolaylık versin
Malesef bir bu gazın çaresi bulunmadı anneler amerikada ilacı var deseler gidip alırdım
Az daha sabır Allah’ın izniyle gecicek hepsi geride kalacak
Ben colinat surup kullaniyorum 2. Ayinda doktorumuz tavsiye etmisti. O gunden beri gaz diye bir derdimiz olmadi ki cok gazli bir bebek oğlum. Doktorunuza bir danışın isterseniz. Surubu sabah aksam veriyirum bir cay kasigindan biraz daha az ve sonrasinda ayakalrini birlestirip saga sola çevirip bir kac kere dizlerini karnina cekuyorum nazikçe, ortalama 10 dakika icinde gazini cikariyor. Sekerli suya gelince gaz sancisindan daha zararli çocuğa. Banyo yaptirirken agzina bir damla su kaçsa icim fena oluyor.