Kizlar ya ne yapcagimi şaşırdım. Bebegim 3 aylik surekli emmek istiyor. Mama da veriyorum onu icse bile yine meme arıyor. Hani hic basindan kalkmiyim saatlerce emiyor oyle diyim. Emmedigi zamanlarda da krizi tutuyor. Bir saniye bos duramıyorum. Ne yapmam gerekiyor. Uyumuyor da emerken uyuyor agzindan bırakınca uyaniyor hemen
Emzik tutmadi mi acaba?
Hayır dogdugundan beri almiyor.
Geliyor öu her emdiğimde sütünüz
Isiniz zor valla bizim oglan da her sikintisinda meme arıyordu, allahtan emzik tuttu da biraz rahat ettik, tutmasa su an biz de ayni durumdaydik. Emmek istediginde gazi var mi, alti temiz mi ya da baska bi sikintisi var mi ona bakin derim. Uyumak icin de yine meme ariyor olabilir tabi. Bebekler yalnizca karinlari ac oldugu icin meme aramiyormus cunku. Sirf sakinlemek, rahatlamak icin de meme arayabiliyorlar.
Memeyi alınca da toksa içer mi acaba daha ?
Her ağladıgında verelim mi meme
Eger gazi oldugu icin aglayip araniyorsa meme vermek saglikli degil cunku sık beslenme daha cok gaz yapar ve o an sorunun cozumu meme degildir ama bebis bunu bilemeyecegi icin memede teselli bulmak isteyebilir. Bebegin ne icin agladigini tespit edip cozum odakli biseyler yapmak gerekir. Ben gaz sorunumuzun pik oldugu donemlerde asla 2 saat gecmeden tekrar emzirmiyordum, halen daha 2 saatten once emzirmiyorum. Gazdan oturu agladigi zaman kucaklayip sakinlesecegi pozisyonu bulup evin icinde surekli dolastirip sohbet ediyordum, sakinlestirdigim anlarda da eger ust gazi varsa cikartmak icin sirtini ovup, vuruyordum. Ama alt gaz icin o an cok yapilabilecek bir sey olmuyor maalesef, cunku karnina masaj yapmaniza izin vermiyorlar o zaman. En iyisi anne karnindaki gibi bacaklarini cekip omzunuza yakin bi yerde tutmak ve hafif hafif asagi yukari sallanmak
Doğru diyorsunuz zaten gazıniçin ağlarken sağlıklı ememiyor ama acıdan memeye tutunuyor . Benlimde 5 hük sonra 3. Aya geçeçek bende 2 saatten önve emzirmemeyiö
Valla emzik tutmuyosa yapıcak bişey yok. Benim kızımda öyleydi daha yeni yeni memeyi bırakıp uyumaya başladı