Bebeğim sürekli kusuyor

Selamlar bebeğim 2aylık hem mama hem anne sütü ile besleniyor Her beslenme sonrası kusuyor , bazen bir beslenme sonrası 2-3 kez kusuyor
Genel olarak bebeklerin bu sylarda kusması normal fakat sanki biraz çok gibi artık​:flushed::roll_eyes:

Benimkide aynı şekilde doktora sordum dördüncü ayda bu kadar aşırı kusmalar bitiyor şuan normal dedi sadece kusmukta hafif pembe veya kahverengilik olursa problem demişti

1 Beğeni

Benim bebeğim 3 ay 18 günlük halâ öyle kusuyor :neutral_face:

Doktorlar normal diyor ama normal mi reflü mü var bilemedim yediği gibi midesini rahatsız ediyor yedikleri
Kusunca rahatlıyo 1-2 defa da çok miktarda kustu sızıntılar olabilir o normal ama bu bildiğin durup durup kusuyo :roll_eyes:

Bebeğinizin mide kapakçığı henüz gelişimini tamamlamadı bu yüzden kusuyor zaten her bebekte de reflü oluyor içinizin rahat etmesi için bir doktora götürseniz daha iyi olur ve eğer mama kullanıyorsanız mama değiştirin doktorunuza danışarak ben sma kullanıyordum bir süre hipp veya golden good diye bir marka var onun mamasını kullanmamı önerdi

1 Beğeni

Ben şu an ne kadar kusmak için her sorduğumda bana kusmadan zarar gelmez korkmayın diyorlardı Doktorlar hatta yeri geliyor yarım çay bardağı kadar kusuyor zamanla geçiyor bence şu an çok minimuma indi kusmaları

1 Beğeni

Ben de hipp kullanıyorum gerekirse değiştireceğim teşekkürler​:smiling_face:

Bizde de reflu var canım kusmalar çok fena 3 cocuk var bende 3 de refluluydu biraz sabredicez mamasını biraz azalt ver sık sık az az besle

1 Beğeni

Benimki aşırı kusmuyordu ama doktora sorduğumda az az sık sık besleme yapmamı söyledi. Emzirdikten sonra biraz mola verip mamayı sonra verin yada emmeyi kısa tutun biraz mola verip yine devam edin vs. Bizde işe yaradı ha ama tabi bunu alışkanlık haline getirdi 3 4 dk emip bırakıyor yarım saat sonra bir daha istiyor memeden inmiyor çocuk :sweat_smile:

1 Beğeni

Az az sık sık olunca da dediğiniz gibi tüm gün bu şekilde oluyor ilk aylarda öyle yaptım hep şimdi biraz büyüyünce süreleri arttırdık öbür türlü çok yorucu :sweat_smile: