Bebeğim 8 aylık olacak alt iki dişi arka arkaya geliyor ve mama reddi yaşıyoruz özellikleri gündüzleri içmek istemiyor enjektör ile veriyorum gece ise çok rahat içiyor itiraz etmiyor acaba dişten dolayı mı yoksa hasta mı bilmiyorum bugün kan verdik sonuçlatı normal çıktı sabahta idrar tahlili vericeZ.Diş dönemi bu tarz durum yaşayan anneler oldu mu?
Benim oğlumun da sekiz aylık olmasına bir hafta var mama reddi yaşıyoruz. Hiçbir şekilde mama içmek istemiyor. Gece bile bazen içmek istemediği oluyor. Ben de dişten diye düşündüm de hiçbir diş belirtimiz yok. Ek gıdaya başlayınca bazen olabiliyormuş artık mama istemedikleri oluyormuş. Ben de bir on gün sonra doktora götüreceğim o zaman soracağım doktoruna bakalım ne diyecek ek gıdada gün içinde çok ama çok az alıyor. Hep açmış gibi hissettiriyor mama içmediği için ![]()
Evet muhtemelen diştendir
benim kızım da tam 8 aylık olduğu gün ilk dişi patlamıştı. Ve tam da o aylarsa neredeyse hiç kilo almadı çünkü mamayı reddetti sürekli. Alıştığı biberonunu bir yerde unuttuk sonra başka biberonla da asla içmedi sadece beni emdi ve tabi yeterli gelmedi. Şu an 16 aylık ama kilosu hala alt sınırda yani sırf o aylarda kilo alamadığı için şimdiki kilosunu da etkiledi. Bence geceleri de olsa içirmeyi denemeye devam edin ve diş ağrılarını olabildiğince azaltmaya çalışın. Ben bunun tamamen dişten olduğunu düşünüyorum
Bende dişten şüpheleniyorum dr sprey verdi onu sıkıyoruz ama geceleri reddetmiyor gündüzleri istemiyor bizde enjektörle mamayı veriyoruz hasta olmasında cidden hastalık daha zor ![]()
Biz beş aylıkken ek gıdaya başladığımızda o zaman mama reddi yaşadım 1.5 ay resmen mama içiremedim çok şükür sonradan düzeldi ama şu anki ek gıdadan değil de herhalde dişinden dolayı diye düşünüyorum