Bebeğimde kabarcıklar çıktı

Arkadaşlar kızımın yüzünde ve vücudunda kabarcıklar çıktı böyle isilik gibi hatta önce yüzündeydi sadece doktor bebek aknesi dedi ama 2 gün sonra heryerinde çıktı ve yüzündeki de değişti pütür pütür oldu kabarcıklar yüzünde nedir bu nasıl geçer yaşayan var mı bu durumu. Hep tulum giydiyiriyodum 4 gündür ise sadece kısa kollu zıbın ama hala aynı geçmiyor

1 Beğeni

Hmmm bakalım deneyimli anneler ne diyecek

Acaba giydiği kıyafetten yani böyle naylonumsu kıyafet giydirdin mi hiç
Hani bazen giydiğimiz kıyafet bizi bile etkiliyor

Yok herşey yüzde yüz pamuklu artık ılık suyla da yıkıyorum önceden üşür diye evin ısısını arttırıyodum havluyu bile kurutmaya koyup ısıtıyodum yıkadıktan sonra üşür diye. Egzama mı isilik mi acaba anlmaya çalışıyorum

1 Beğeni

Bi doktorunuza tekrar danışın bence arttıysa fazla

Evet arttı kontrolümüze daha var o zamana kadar bi krem aldım onu denicem önce ufak bi bölgede yüzü için ayrı vücudu için ayrı aldım. Ve kanadada doktorlar asla ilaç vermiyor maalesef

1 Beğeni

Canım bilmiyorum ne kadar doğru olur

Eğer istersen böyle süngerle pat pat şeklinde bebek pudrası sür belki işe yarar aklım bu geldi eğer isilik falansa daha çok işe yarar.

Ama fazla kullanma malüm bebek pudrası alerji yapar falan

Havalar çok sıcak oldu ve sizinle temas halinde olduğu için bebeklerde normal oluyor üstünü çok kalın giydirmeyin ve anne sütünü pamuk yardımıyla sürebilirsiniz

Bi akrabamın torununda ,cildi pütür pütür olmuştu doktor alerjinin belirtisi demişti.
Onun ilk yanaklarında oluşmuştu pütürlük.

Belki sizdede alerjidir.
Eğer anne sütü veriyorsan Yediğin bir besin alerji vermiş ola bilir.

Bi doktora sorayım pudra çünkü önermemişlerdi poposuna bile

Ben de bundan şüpheleniyorum çünkü özellikle ağzının kenarlarında var kesinlikle test vs isticem çünkü bebek aknesi değil isilik de bu kadar sürmez

Süt bebek aknesini temizledi ama pütürlük kaldı vücudundakiler de hala aynı durumda alerji olabilir belki doktora gideceğim

1 Beğeni

Evet canim test iste, ama eğer bebeğinde dediğim gibiyse doktorun sen demeden de test yapa bilir

Merhaba alerji miydi

Merhaba hayır :slight_smile: çok net hatırlıyorum sıcaktan olmuştu evin ısısını düşürüp daha ince giydirdim düzelmişti :slight_smile:

Benimde büyük ihtimalle isilik arada sıcakta yelek gşydirdim :face_holding_back_tears: