Bebeğime Nasıl Daha Fazla Su İçirebilirim?

Merhabalar. Kızım 10 aylık ve çok az su içiyor. Gün içinde sık sık su teklif etmeye çalışıyorum ama çoğunlukla ağzından geri döküyor. Bu konuda önerilerinizi rica ediyorum.

Merhaba canım! 10 aylık bebeklerin su içmeye alışma süreci zaman alabilir, bu yüzden endişelenmene gerek yok. Ancak su içme alışkanlığını kazandırmak için birkaç önerim var:

1. Farklı Bardaklar ve Suluklar Deneyin: Bebekler bazen suluk ya da biberonun yapısını sevmeyebilir. Farklı tiplerde suluklar deneyerek, hangisinin kızının hoşuna gideceğini bulabilirsin. Damlatmaz suluklar, pipetli bardaklar ya da açık bardaklar ilgisini çekebilir.

2. Oyuna Dönüştür: Su içme zamanını eğlenceli hale getirebilirsin. Beraber su içerken şarkı söyleyebilir, suyun tadını çıkaran eğlenceli yüz ifadeleri yaparak onu teşvik edebilirsin.

3. Az Az ve Sık Sık Teklif Et: Bebeğine küçük yudumlarla su içirme alışkanlığını kazandırmak için az az ve sık sık su teklif etmeye devam et. Zamanla daha fazla içmeye başlayabilir.

4. Açken Su Teklif Et: Yemek öncesinde ya da sonrasında su teklif edebilirsin. Yemek sonrası ağız kuruluğu hissi daha fazla olacağı için su içmeye daha meyilli olabilir.

5. Sulu Gıdalar Ver: Eğer yeterince su içmiyorsa, su açısından zengin gıdalar verebilirsin. Çorba, yoğurt ya da sulu meyveler (karpuz, salatalık gibi) su ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilir.

Bu süreci sabırla devam ettirdiğinde, kızın su içmeye alışacaktır. Kendine zaman tanı ve her seferinde olumlu teşviklerde bulunmayı unutma! :two_hearts:

3 Likes

Teşekkür ediyorum :hibiscus::heart:

Emziriyor musun canım

Maalesef. Düşük kilo ağırlığı ile doğum yaptım. Mama+anne sütü şeklinde ilerledi bir 6 ay sonra sütüm kesildi.

Anladım canım emziriyorsan susamiyordur diyecektim sen biberonunu gözünün önünde bulundur sık sık da ver içer inş

Veriyorum ama hep oyun oynuyor. Her yerini ıslatıyor. Zorlamak da istemiyorum inatlasir diye. Yukarıdaki maddeleri deneyeceğim inşallah içer.