Oğlum 3 ay 4 günlük. 7 kg ve başını dik tutabiliyor. Aslında 6 aydan önce sokmak istemiyordum ama araştırdığımda kimi yer 4. Ayda başlanabilir diyor. Site havuzu kapalı olan ısıtmalı ama klor oranı yüksek açık havuzda yazın çok yoğun oluyor o yüzden 6. Ayda bile emin olamıyorum. Yazında durmadan denize götüremem en yakın deniz 70 km uzaklıkta. Hem bebeğim suyu çok seviyor hemde yüzmeye erkenden başlasın istiyorum. Sizler bebeklerinizi ne zaman suya sokmaya başladınız ve havuz tercih ediyor musunuz kızlar?
ben olsam havuzu tercih etmezdim .3 ,4 aylikken denize 6 7 dk mesafedeyim yine de sokamadim ne olur olmaz diye havuza hiç cesaret edemem bir sürü kişi giriyor enfeksiyon riskinden korkarım
Havuz yerine eğer geniş balkonunuz varsa kendiniz havuz alıp içine temiz su doldurabilirsiniz. Biz hatta bebek küvetine su dolduruyorduk. İçiniz rahat eder hem. Biz havuza 10 aylıkken girdik ilk, bir problem yaşamadık çok şükür ama 4-5 aylar bana biraz erken gibi geldi enfeksiyon riski açısından. İlk 6 ay kalabalık ortama bile sokmayın demişlerdi bize.
O aylarda havuz tercih etmezdim bebek spaları düşünebilirsiniz benim havuzda girdiğinde 6 aylıktı onuda evde yaptım sıcak su ile birde 7 ay arasındaydı ilk normal havuza girdiğinde dikkat etmek lazım ağzına yutmaması için denize girdirdim o zamanda 8 aylıktı denizde bir problem olmadı simit almıştım yüzünede gelse temizdir dedim sonuçta ![]()
Balkonum orta büyüklükte fakat oturma grubu var onu çıkarsam bile evim yol kenarı olduğu için bütün toz pislik balkonlarda oluyor Eşim banyoya koyarız diyor ama banyoya sığmaz kesinlikle kullanacağım zaman salona koysam çok mu uğraştırır suyu geri nasıl dökerim onu bilmiyorum. Evet ben de erken olduğunu düşünüyorum Araştırdığım yerlerde enfeksiyon riskinden ziyade klordan dolayı altı aydan önce sokmayın diyorlar muhtemelen uzun bir süre sokmam buraya. Bende zaten korkuyorum 1 aylıkken bende çocukta influenza geçirdik benden bebeğime geçti daha doğrusu ne soğuğa çıkarıyorum ne kalabalığa giriyoruz
Evet doğru yutması falanda problem ama tuzlu su yutunca da kusmazlar mı bizim bile midemiz bulanıyor ![]()