Bebeğimi nasıl desteksiz uyutabilirim

Kızlar bebişim 4 buçuk aylık nasıl desteksiz uyutabilirim aslında 3 aylıkken kendini döndürüp yatıyordu desteksiz bir şekilde ama bazen uykusu kaçtığı zamanlar mecbur kucakta salladım ve köyde beşik kullanmak zorunda kaldım ayrıca kafa yastığı kullandığımız için dönüp uyuması mumkin değildi zorladık yani unuttu desteksiz yatmayı nasıl yapmalıyım sizce

1 Beğeni

Oğlum 1 yaşında ve hala desteksiz uyumuyor.Kucağıma alır gezdirir “Piş-piş” söyleyerek uyuturum.:smiling_face_with_three_hearts:Zaten 2,3 yaşına geldiğinde kendisi rahat rahat uyur diye düşünüyorum.

Hmm of keşke kendileri uyusalar bizde yanlarında. Kıvrılıp uyusak

Bende burada bekleyim sağlamadan pişpiş yapmadan uyutmak istiyorum :pleading_face:

Ben kucagimda sallayarak uyutuyorum bebegimi. 4 aylik olmak uzere, 1 haftadır desteksiz uyutma calismalari yapiyorum. Ilk basta uyku moduna girene kadar kisa sure salliyorum, sonra kucagimda dumduz tutup yuruyorum. Aglarsa hemen yine salliyorum ve aglamasi bitip sakinlesince yine yuruyorum. Uykuya dalmaya yakin yurumeyi de birakiyorum, gecip bi yerde oyleyece dumduz oturup kendi kendine uykuya dalmasini bekliyorum. Biraz uzun suruyor ama genelde kendi kendine uykuya daliyor. Tabi biraz yorucu ve uzun bi surec. Yavas yavas, bebegimin hazir oldugunu hissettikce destekleri azalta azalta ilerleyecegim. En son da iste henuz uykuya dalmamisken yatagina yatirip kendi kendine uyumasini bekleyecegim. Bakalim insallah basarili olurum ama psikolojik olarak yorucu.

Bebeğim 7 haftalik rutin olmaz dediler ama oluyormus hergun saat 7 yada 8 de yatar sabaha kadar uyur sadece beslenmeye ve alt değiştirmeye kaldiririm bunuda saglayan banyo oluyor hergun banyosunu masajini yaptirir isigi kapatip yataginda uyumasini sagliyorum alistirana kadar yoruyor ama alisinca insan rahat ediyor gece uykusu anne ve bebek icin cok onemli