Bebeğimi süte nasıl alıştırabilirim

Kızlar soru başlıkta aslında. Kızım artık 16 aylık çoktan içmesi gerekiyordu mama içmiyor artık emmeyi de bıraktı süt vermek istiyorum inek sütü olur market sütü olur ama bi türlü veremiyorum içmiyor nasıl alıştırabilirim bazen cici bebe ile sütü karıştırıyorum öyle yiyor ama sadece süt vermek istediğimde içmiyor az önce de okadar denedim ki yarım saat peşine dolandım ama yok kabul etmiyor. Nasıl alıştırabilirim bana bi akıl verin ya

Sütü sevmiyordur belki bende bebekken sevmemişim hala da öyle sütten midem bulanır mesela balla karıştırıp verebilirsin veya sütlü içecek gibi yapıp meyvelerle öyle verebilirsin bedeni alıyor sonuçta ordan da vitaminini

Bende aynıyım hiç sevmem sütü hiç içmem annemi bile emmemişim hep cici bebe yedirmiş annem bana bugün olmuş hala sütün kokusunu bile sevmem. Ama diyorum bebeğim içsin vitamini alsın. Balla nasıl verebilirim Nekadar katmalıyım bal

1 Like

Bizde 14 aylığız alıştırmam istiyorum en azımdan gece arada yada sabah içsin diye yarım çay bardağı bile içse dua etcem formülünü bulursan banada söyle ağzına alınca bırskıyo içmiuo

Ya keşke ağzına alsa da geri bıraksa en azından tadını alsa içer diyorum ama ağzını bile açmıyor süte nasıl vercem bilmiyorum

Bende sütten korkuyorum iyi degil diyor lar yada keçi sütü olsun diye

1 çay kaşığı bal az miktarda süt yani mesela 1 çay bardağı kadar karıştırın öyle verin belki tadını sever alır sütün o kokusu da gider . Anneden kalan kötü bir miras olmuş :joy: benim kızım da öyle şimdi 1 yaşına girecek 1 haftası var o da öyle yani onu alırım bünyesi öyle böyle muhallebi yapın bebek bisküvisi falan severek yesin ilerde içmek istersen okuluna koyarsınız inşallah yoksa çok da sorun etmeyin :joy:

Sütün kokusunu biliyor bence başka bir böyle su içtiği falan kap varsa onda mı verseniz ki bi öyle biberon bişey deneyin daha içmezse suluk gibi deneyin daha da içmezse sanırım yapcak bişey yok :sweat_smile:

Hem inek hem keci sutu iciyor toz mamayla verdim degisik tadlari vardi vanille muz biskuvi meyve tadli sonra sade icmeye basladi

Zaten kendim de cok severim