Bebegimin ateşini düşüremiyorum

Merhaba bebeğim 7 aylık dun geceden beri atesi var sabah rutin doktir kontrolümüz vardi ona gidecektik zaten gitmisken baktirdik boğazında kızarıklık var dedi ateşini takip et 2 kez 38 i gecerse bi gel kan tahlili yapalim dedi calpol verdi surubu veriyorum bi yarim saat sonra atesi düşüyor sonra 15 20 dk sonrasi tekrar cikiyor 39.5 lari falan gördük sirkeli su yapip kol ve bacak aralarina koydum ılık duş aldirdim düşüremedim aksam 6 gibi tekrar gittik kan tahlili yapıldı ma enfeksiyon çıkmadı serum yaptılar ateş için yarim saat falan yine düştü atesi ama tekrar cikiyor yine sabahki yaptıklarımı yaptım dusuremiyorum hastaneden geldikten sonrada 2 kez kustu burnu tikali uyuyamiyorda başka ne yapabilirim doktora gitsem ne yapacak bilemiyorum

Çok geçmiş olsun. Burnunu serum fizyolojikle siringayla açmaya devam edin. Tıkalı olursa boğazda öksürük artar. 6 ay sonrası Calpol etki etmezse başka şurup Dolven veriliyor. 38 üstü ateşe onu vermesi lazımdı doktorunuzun neden vermedi bilemiyorum. Sirkeli su doğru bir uygulama değil anlık düşürüp tekrar yükseltiyor sadece hafif soğuk suyla yapmak gerek. Hafif soğuk duş aldırabilirsiniz. Ortamı serin tutun üstünde de sadece bez kalsın. Dolven inatçı ateşte etki eder Calpol etmediyse. Bizim öyle oldu. İnşallah geçer.

1 Beğeni

Aynı durum bizde de oldu. Hafif öksürük vardı cocuk druna götürdüm once. Bogazda ve kulakta kızarıklık var dedi antibiyotik ilac verdi o zmn ateşi yoktu. On gün ilac kullandık. İlac bitti dört gün sonra bebegim ateşlendi 38.6 ları gördüm iki gün evde takip ettim calpol ve ılık dus aldırdım. Ama kısa sureli etki yaptı. Üçüncü gün kendi drumuza degilde araştırma acile gittim. Kan tahlili idrar tahlili yapıldı temiz geldi. Bogazında hala hafif kızarıklık var o ateş yapıyor denildi. Yeniden farklı bir antibiyotik verdi. Onu da iki gün kullandım derken bebegimin cildinde döküntü oldu tekrar acile gittim alerji yapmıs yeniden ilac değiştirildi. Şimdi beş gün daha kullanın yeterli denildi.

Bebeklerin bogazında kızarıklık varsa hafif bile olsa enfeksiyon oldugunu gosteriyor ve hemen antibiyotik baslatıyor drlar cunku hızlı bir sekilde ciğere inme tehlikesi var. Kısacası bebeğinizin antibiyotik tedavisi alması lazım. Poliklinikte cocuk druna götürün veya büyük arastırma hast aciline götürün. Evde geçirebilecek bir hastalık değil. Burnu içinde cok tıkalı ise saat başı aspirator ile açın. Her beslenmeden once mutlaka acın tok karnına olmasın kusmasını tetikler gecmis olsun

1 Beğeni

Teşekkür ederim