5 aylık bebeğim uyurken vs çok terliyor sürekli siliyorum, sizde de var mı böyle bir durum, ne yapılabilir
Çoğunlukla bebeklerin baş bölgesinin terlemesi normal biri durum özellikle beslenirken efor harcadıkları için uyurken de vücut ısılarını baş bölgesi dengeliyormuş ancak bazen d vitamini eksikliği de sebep olabilirmiş tabii evin ısısı ve kıyafet seçimi de etki olur tüm vücudu terliyorsa fazla giydiriyor olabilirsiniz
Benim bebegimde 3 buçuk aylik bizdede var baş terlemesi ben d vitamini uykusuzluk yapiyor diye duzenli vermemistim fakat doktorum d vitamini eksikliginin bas terlemesine neden olacağını soyledi. Duzenli vermeye basladim vakalim artik
Öğleden sonra verirsenix uyku sorunu yaşatıyor. Sabah uyandığında besledikten sonra direkt verebilirsiniz en etkili sorunsuz şeklidir @Eda21
Ben de bu sorunu yaşıyordum doktora sorduğumda vitamin eksikliği demişti.
Ben D vitaminini doğduğu haftadan beri her gün veriyorum hiç vermediğim olmadı tahlilde eksik de çıkmadı. Yine de başı, ensesi terler. Oda sıcak değil üstü de normal. İlk uyuduğu saatlerde sıcaklığı dengelemeye çalışıyor o yüzden terliyor. Gecenin ortalarına doğru terleme yok. Kontrol ederim sürekli baş altına pamuklu bez koyuyorum.