Gece akıyor çekiyor şırıl şırıl fakat bunağız yolu ile çekilen alet ile hiç sümğk gelmşyot nasıl temizlerim acaba
Ben süpürge ile çekilen aspiratör kullanıyorum tavsiye ederim
Hepsi burada var canım ordan bakabilirsin
Osman gönülal burun temizleme videosunu izleyin isteseniz bende öyle temizliyorum
Malzemeleri alıp saglık ocagına goturun hemşireden rica edin size gostermesi için yardımcı olurlar muhakkak. Burun temizleme isleminş aç karnına yapın diğer turlu kusmaya neden oluyor.
Nazal aspiratör kullanın fizyolojik serum ıle bebegın burnunu yumusatın sonra dedıgım aspiratör ıle temızleyın .
İzotonik suyu enjektöre çekip yıkama işlemi yaparsan kusarak yada kakasını yaparak o balgamı atacaktır aspiratör ile çok olmuyor bende aspiratör kullanıyordum ama yıkama işlemi kadar etki etmiyormus
Bende videoyu izleyince hem yapmak zorunda hissettim hemde korktum kendi doktorumuz uygulamalı gösterdi eşimle beraber yapıyoruz sizde evde kendiniz yapacaksanız birinden yardım alın ilk seferde bence
Bende aspiratör ile temizlik yapıyordum doktorumuz burun eti yaptığını söyledi tavsiye etmedi bilginiz olsun ama bende bazen mecbur kaldıkça hala kullanıyorum
Serumu yutması yada burnundaki kirin burnundan çıkmadan yutması hiç sorun yaratmıyormuş midesinde eriyormuş
Bızede dok. Yazmıstı hasta olmadıkca kulanmıyom zaten . Ama ılk defa duydum burun etı yaptıgını
Yıkama işlemi nasıl oluyor yan pozisyonunda mı yoksa biz hastanede hemşire bana dönük dik tut dedi 2 burunada dik bir şekilde sıktı dışarıya falan serum akmadı buda zararlı olmazmi
Ben yatırıyorum burnuna fizyolojik suyu sıkıyorum yan çeviriyorum hemen genzine kaçmasın diye sonra d manuel burun aspiratöru ile çekiyorum hicbise kalmıyor
Bende dışarıya serum akıyor hatta balgamini da atıyor ağzından ben başını hafif öne eğerek yapıyorum
Ayrıca serum fizyolojik bir zarar vermez yutsada balgamı söker kakasindan çıkar yani serum fizyolojik yutmasinda bir sakınca yok
Bilemiyorum ama 3 saate bir yapın eğer tam temizlenmiyorsa bide eşiniz de çekebilir erkekler daha iyi yapıyor
Nasıl yapıyorsunuz tam olarak dik mi tutuyorsunuz
Eşim yardım ediyor eşimin kucaginda oluyor eşim hafif öne eğiyor bende enjektör ile 5 CC serum fizyolojik çekiyorum 2.5 CC bir burnuna 2.5 CC diğer burnuna sıkıyorum sonra piskiriyor sırtına vuruyoruz ağzından ve burnundan balgamlar akıyor sonra temizliyoruz kakasindanda atıyor balgamı bazende kusarak atıyor baya bir temizlenmiş oluyor
Sıkma işlemini eşim yapıyor emin değilim ama her bir burun deliğine 2 ml sıkıyor galiba, 2 aylıkken fln başladık şu an 3 olacağız yarın inşallah miktarı değiştirmedi