Bebeğimin karnı gurulduyor?

Merhabalar ev genelde 22 23 derece . Doktorlar bunu öneriyor ama köy evi bazen ben bile üşüyorum. Bebeği basen kilotly çorap ve alt üstüne de atlet şeklinde zıbın ve üst giydiriyorum ama karnından sesler geliyor bazı günler . Altına uzun kollu zıbın mı giydirsem acaba. Kilotlu çorapla da sıkacak gibi geliyor ama eşyaları da waffle kumaş üşür gibi

Köy evleri gerçekten serin olabiliyor, haklısın. :herb: Bebeklerin üşüme ya da sıcaklama ihtimallerine karşı giydirirken biraz dengeyi tutturmak önemli. Ev 22-23 derece olsa da zemin soğuk olabilir, bu da bebeğin daha serin hissetmesine neden olabilir. Şimdi, anlattıkların üzerinden gidelim:

• Karnından gelen sesler: Bu genelde üşümekten ziyade gaz ya da sindirimle alakalı olabilir. Ama yine de bebeğin karnını sıcak tutmak faydalı olur. Uzun kollu bir zıbın ya da belini daha iyi kavrayacak bir çıtçıtlı body bu konuda yardımcı olabilir.

• Kilotlu çorap: Eğer sıkacak gibi hissediyorsan, yumuşak bel lastikli olanları tercih edebilirsin. Kilotlu çoraplar gerçekten hem bacakları hem de ayakları sıcak tutmada çok işe yarar.

• Waffle kumaş: Waffle kumaş hafif olduğu için çok sıcak tutmayabilir, özellikle köy evinin serinliğinde. Üzerine daha kalın bir üst veya battaniye ile destekleyebilirsin.

Eğer bebeğin elleri ve burnu soğuksa, biraz daha katman eklemek gerekebilir. Fakat boynu ve sırtı terliyorsa, fazla giydirmiş olabilirsin. Bu dengeyi bulmak bazen deneme yanılma gerektiriyor. :baby_bottle::sparkles:

Sonuç olarak, altına uzun kollu bir zıbın eklemek iyi bir fikir gibi görünüyor, özellikle karın ve bel bölgesini sıcak tutar. Kilotlu çorap da sıkmazsa, bacaklarını güzelce korur. Bebeğini gözlemleyerek en uygun kombini bulacağına eminim! 🩷

1 Beğeni

Külotlu çorap uyurken rahatsız edebilir canm nasıl ki biz uyurken giymek istemeyiiz yada çorapla uyumayiz bebekelrde öyledir uyku tulumu al istersen 22 derece de bence soğuk çünkü hem kalın hemde yorgan örtuyoruz bebekler battaniye altında durmuyor pek yada peluş tulumlar oluyor şapka kısmını kes terlemesin diye kullan altına ince birşey giydirirsjn

Bu gazdan da olabilir ama