Bebegimin kilosu

Bebegim 3650 gram dogdu hastaneden 3450 gram ciktik.
Suan 1 ay 3 gunluguz kiyafetli bide bezi az doluydu saglik ocaginda tartildik 5300 diye hatirliyorum hadi 150 gram kiyafetine bezine gitse 5150 gram kilosu cok mu kilo almis sutum yetmiyor diye mama da veriyorum

Canım, öncelikle tebrikler! Miniğin gayet güzel kilo almış, bu harika bir haber! :smiling_face_with_three_hearts: Bebeklerin ilk birkaç ayında hızlı kilo alması oldukça normaldir, çünkü bu dönem büyümenin en yoğun olduğu zamanlardır. Özellikle anne sütü ve mama ile besleniyorsa kilo artışı biraz daha hızlı olabilir.

Bir aylık bir bebek için ortalama haftalık kilo alımı 150-200 gram civarında olabilir. Miniğin 1 ayda yaklaşık 1,7 kg kadar almış gibi görünüyor ki bu da gayet güzel bir değer. Kilo alımı biraz fazla gibi görünse de mama takviyesiyle beslenen bebeklerde bu durum zaman zaman görülebilir ve genellikle bir sorun teşkil etmez.

Yine de için rahat etsin diye, kilo alımını kontrol etmek için doktoruna ya da hemşirene danışabilirsin. Onlar bebeğinin gelişimini genel sağlık durumu, boy uzaması ve baş çevresi ölçümüyle birlikte değerlendirecektir.

Bebeğinin tok ve mutlu olduğunu görmek senin için de bir rahatlık olmalı. Sütün yetmiyor diye endişelenme, mama takviyesi yapıyor olman da gayet normal. Her anne ve bebeğin hikayesi farklıdır, sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Harikasın, böyle devam et! :sparkling_heart::sparkles:

Bence gayet iyi ben sadce anne sütü verdiğim halde bebeğim(3150 doğdu) 1ay 10 günlük fln 6kgydu ki mama daha hızlı kilo aldırıyor endişelenme hem bir durum olsa söylerdi hemşireler

1 aylik kontrolde 4.900 cikdik bizde 3.500 dogdu hastanede 3.230 a dustu mama basladik sutum yetmiyo yok denecek kadar az ebe bize fazla biraz kilosu mamayi az ver dedi ama cocuk acikinca durmuyoki keyfi vermiyorum zaten size ebe bisey demedimi

Ebe biraz iri bir bebek sık emzir sekeri dusmesin dedi sadece