6 gunluk bebegım sarılık var hastaneden cıkarken azdı ama eve geldık cogalmıs anne sutuyle besleniyor su an her gün hastaneye goturuyorum kan alıyolar hastaneye yatırılıp ısık tedavısı ıcın sınıra gelmedi daha ama hergun az az cogalıyor brbegımlr kan uyusmazlıgımızda var ondan dolayımı normal sarılıkmı bılmuyorlar ama hergun kucucuk ellerınden kan almalarından usandım cok uzuluyorum hastaneye yatma olayını dusunemuyorum bıle. Bıran once gecsın ıstıyorum lutfen basına gelen bılen atlatan bana bıseyler soylesın bılısel beye eskı yöntem hıc farketmez
Çoook üzücü ne denir bilmiyorum benim kızımda sarılık geçirdi sınırdaydı nasıl ölçtüler bilmiyorum ama hiç kan almadılar. Sabredin geçicek biliyorum insan mahvoluyor minicik bedenine iğne soktuklarında felan ama
Canım benim ;
kan uyuşmazlığı sarılığı yüzünden bebeğim ikinci günde hala taburcu olmamışken sarılığı çoğaldı diye (11) iken mavi ışığa alacağız diye yanımdan aldılar. 2 saatte bir gel emzir dediler. Bebek yoğun bakım odasının kapısından biran bile ayrılmadım hiç mi gözyaşım dinlez . Dinmedi sürekli ağladım. İçerde ağladıkça mama vermişler . Bide üstüne sütün yetmiyor dediler. İyice çöktüm .
2 saatte bir gidiyorum elinin üstü mosmor kan aldıkça bant yapıştırmışlar .
Şuan bile aklıma geliştikçe oturur ağlarım nasıl izin verdim diye .
Neyse
Geçecek canım bak kimse bana demedi . Ben sana diyorum her 10 dakka da bir gerekirse göğsünden indirme emzirr
Sütün yoksa gelecek .
Kızınla konuş iyi olacağınızı sütünün yettiğini
Aklına ne geliyorsa .
Kimseyi sakın dinleme . Biri bişey derse ANNE olan sensin . Sen doğurdun SANANEEE de gerekirse.
Sürekli emzir . Kucağından ayırma . 50 günlük olduk hiç bişeyi kalmadı. Senin bebişininde KALMAYACAK.
Ne olursa aklına ne takılırsa burdayım .üzülme bebeğinle ilgilen
Bir daha çocuğu götürüp kan aldırma uzamış sarılık seninki de.
Yani emzirdikçe bitecek . Bizim 50 gün oldu bugün değerimiz 4 . Zamanla 1e düşecek dedi doktorumuz . O yüzden EZMİRRRRR nolur sadece emzir ilgilen. Ona iyi gelecek olan sensin. Sanada o 🫶🏻
Ben zaten sürekli emzırıyorum daha yogun bakım sınıra gelmemıs sureklı sabah cocuk acıle kan verıyorum bakıyorlar dun 12 kudurdu bugun 13 cıkmıs ama daha yatırma sınırına glememıs hıc yatırma taraftarı degılım cok uzuluyorum cok sukur sutum var emzırıyorum da ınsallah yarın biraz dusus olur bugun sarı tülbent falan aldım besıgıne kapatıyorum herkez ama herkez bunu soyledı bu kadar ınsan yanılmış olamaz dıye bur umut yaptım lutfen sızde dua edın evde atlatalım
Konu açılmıştı daha önce seni oraya etiketliyorum bi orayıda oku canım
Bir cihaz var ateş ölçer gibi sarılık değeri ölçüyo onunla bakıyolar normalde kan almadan önce
Bence sen hastane ve doktorunu değiştir canım hergün kan almak yazık
Bir daha kan verdirme. Biliyorum canın yanıyor çok üzülüyorsun ama verdirme. Almamaları gerek ayrıca. Kesinlikle katılıyorum doktorunu dağiştir.
Kan alamazlar sürekli .
15 üstü yatış veriliyor genelde.
Bizimki sırf para almak için 11 de yatırdı.
Biraz araştır oturup karaları bağlama. Başka hastane başka doktor dene .
Anne yüreği bir günde düşsün istiyorsun ama bak Şuan 51 günlük olduk. Yeni bitti. Uzamış sarılık böyle geç bitecek. Ama bitecek
Canım neler hissettiğini tahmin ediyorum benim bebeğim 1 haftalıkken sarılık oldu değerimiz 17ye çıkınca Işın verdiler öyle ağladım öyle yüreğim yandı ki kucağımdan alıp küveze koyduklarında emzirmeye aldıklarındaönce bağrıma basıp öpüp koklayıp öyle emzirdim sanki aylarca ayrı kalmış gbi çok zordu 12.32 oldu değeri 24 saatin sonunda taburcu ettiler sonrasında yükselme devam etti 14-13 lerde seyrediyo bugün tam 1 aylık olduk 2 güne bir kontrole gittik hep kan aldılar bir seferinde çok çırpınmıs yavrum kıyafetlerine kadar kan olmuştu orayı yıkmak istedim bizde de kan uyuşmazlığı var o yüzden uzun sürecek dediler sabrediyorum bol bol emzir kaka ve çişiyle atacakmış öyle yapıyorum ben de her fırsatta emziriyorum değerin 20yi geçmezse korkma beyne etki etmiyormuş doktoruma çok güveniyorum 14 günü geçtikten sonra da risk kalkıyor beyin zarı geliştiği için beyne etki etmiyormuş . İnsallah bir an önce iyileşir yavrularımız üzülme ben de çok üzüldüm ama geçecek
Hanimefendinin bebegi daha 6 gunluk, uzamis sarilik demek icin henuz cok erken. Lutfen yanlis yonlendirme yapmayin. Ilk gunler sariligin takip edilmesi gerekir, ozellikle de degeri 12 iken 13e yükselmiş; yarin daha da yukselmeyecegini nereden biliyorsunuz? Kritir sınır bildigim kadariyla 20-21. Bunu asarsa ciddi tehlike arz edebilir. Boyle kritik degerlerde atesolcere benzeyen cihazla degil kan alinarak degere bakilir ayrica bunda da bi yanlislik yok. Bizim bebegimiz de uzamış sarilik oldu ancak bunu daha 6 gunlukken soylemek mumkun degil. Ayrica evet bebeklerin genelinde fizyolojik sarilik görülür, cok kafaya takilmasi gereken bi durum yok. Doktor bizdekinin muhtemelen anne sutu sariligi oldugunu soylemisti su an 63 gunluk olduk ve 4 gun once degerimiz 4’e dusmustu, 1 ay once hala 12 idi. Bebeginizin keyfi yerindeyse, yeterince emiyor besleniyorsa yavas yavas vucudundan atacaktir ancak ilk gunler sarilik degeri yukselme egiliminde oldugundan takip edilmesi gerekebilir. Ayrica uzamis sarilik görülen bebeklerin IQsu ortalamadan %20 yuksek olabiliyormus, bu da işin pozitif tarafi
Bugun yatıs verdıler 16 ya yukselmıs degerlerı cok ama cok uzgunum nasıl olucak nabıcam bılmıyorum
Kendinizi sakin uzmeyin. Bizim 7. gunde degerimiz 19du. Bi gece fototerapi aldik, ozel odada bizim gozetimimizdeydi, maksimum 7-8 saat ışığın altinda tutabildik ve ona ragmen sabaha 8e dusmustu. Tabi sonra tekrar biraz yukseldi ama devaminda yavas yavas dustu. Kontrollerinizi aksatmazsaniz hicbi problem yasamazsiniz. Yenidoganlarin cogu sarilik ile ugrasiyor maalesef ama takibi yapildigi surece hicbi sorun olmayacaktir.
Benimde sınırdaydı 3 gün sonra doktor gel demişti gittim bayapı geçmiş kan alsam bile 8 9 falan çıkar dedi boş yere kan almaya canını acıtmaya gerek yok dedi ama ben sürekli 2 saatte bir hem emzirdim hemde mama takviyesi yaptım birde valla eskiler biliyor yinede 1 damla şekerli su damlattım ağzına kim ne derse desin ananeler babaneleri de biraz dinledim çok şükür atlattık üstüne kilo bile aldık maşallah
@Mrysrts1 Aramıza hoş geldin canım
@Gizmo Aramıza hoş geldin canım
Çok geçniş olsun
Umarım tez zamanda biter